Dikili’ye 66 milyon euroluk arıtma tesisi yatırımı bekleniyor
Dikili’ye 66 milyon euroluk arıtma tesisi yatırımı bekleniyor
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, projeye dair kredi onayının Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan çıkmasını beklediklerini açıkladı.
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, katıldığı canlı yayında, ilçeye yapılması planlanan atıksu arıtma tesisi hakkında açıklamalarda bulundu. Proje için 66 milyon euroluk kredi onayının Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan çıkmasını beklediklerini belirten Kırgöz, projenin çevre ve kamu yararına önemli katkılar sunacağını ifade etti.
Kırgöz: "Her şey hazır, onay bekliyoruz"
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, bölgeye kazandırılacak olan atıksu arıtma tesisi projesiyle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Proje için 66 milyon euroluk dış kredi temin edildiğini ifade eden Kırgöz, kredinin onay sürecinin şu an Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda sürdüğünü aktardı.
Kırgöz, "Hem Dikili'ye, hem ülkeye hem de çevreye faydalı bir proje bu. Her şey hazır. 66 milyon euroluk kredi şu an Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda onayda bekliyor" dedi.
"İzmir Büyükşehir Belediyesi çok deneyimli"
Projeye finansman sağlayacak olan kurumun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurgulayan Kırgöz, belediyenin daha önce Dünya Bankası ve Avrupa Kalkınma Bankası kredileriyle çok sayıda projeye başarıyla imza attığını belirtti. "Hiçbir ödemeyi aksatmadılar, aksatsalardı zaten bu krediler onaylanmazdı" dedi.
"Gecikmenin nedeni bürokrasi olabilir"
Kırgöz, kredi onayının gecikmesini mevcut yoğunluklara bağlayarak, konunun kısa sürede çözüleceğine dair duyumlar aldığını ifade etti. Süreci yakından takip ettiklerini belirten Kırgöz, milletvekilleri aracılığıyla konunun TBMM gündemine de taşındığını söyledi.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.