Dikili Belediyesi'nde Alınan Kararlar Gündemde!

EGE HABERLERİ 04.05.2024 - 11:06, Güncelleme: 04.05.2024 - 11:06 2200 kez okundu.
 

Dikili Belediyesi'nde Alınan Kararlar Gündemde!

Dikili Belediye Meclisi'nin 03/05/2024 tarihli toplantısında alınan kararlar, tartışmalara yol açtı.
Toplantıda, Güneş Enerji Santrali (GES) projesi için 1.400.000 Avro banka kredisi temini amacıyla belediyenin varlıklarına ipotek konulmasına CHP'li meclis çoğunluğunun onayıyla karar verildi. Ancak MHP'li üç meclis üyesi, projenin yanlış yer seçimi ve yüksek maliyeti nedeniyle karara ret oyu verdi. Aynı toplantıda, belediyede işten çıkarılan veya çıkarılacak olan personelin kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenebilmesi için 15.000.000 TL İller Bankası kredisi çekilmesi kararı da alındı. MHP'li üyeler, bu karara da ret oyu kullanarak, kredinin işçi kıyımında kullanılacağı endişesini dile getirdi. CHP'li meclis üyeleri, MHP'li üyelerin endişelerine karşı çıksa da, kararın alınmasından kısa bir süre sonra yerel seçimlerde destekledikleri adaylar yüzünden 17 belediye işçisinin işine son verilerek işçi kıyımı başlatıldı. Bu durum, Dikili halkında büyük infial yarattı. Sonuç olarak, Dikili Belediyesi'nde alınan kararlar ve yaşanan işçi kıyımı konusundaki tartışmalar devam ediyor. Dikili halkı, emeğe ve liyakata saygı duyulmasını talep ediyor.
Dikili Belediye Meclisi'nin 03/05/2024 tarihli toplantısında alınan kararlar, tartışmalara yol açtı.

Toplantıda, Güneş Enerji Santrali (GES) projesi için 1.400.000 Avro banka kredisi temini amacıyla belediyenin varlıklarına ipotek konulmasına CHP'li meclis çoğunluğunun onayıyla karar verildi. Ancak MHP'li üç meclis üyesi, projenin yanlış yer seçimi ve yüksek maliyeti nedeniyle karara ret oyu verdi.

Aynı toplantıda, belediyede işten çıkarılan veya çıkarılacak olan personelin kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenebilmesi için 15.000.000 TL İller Bankası kredisi çekilmesi kararı da alındı. MHP'li üyeler, bu karara da ret oyu kullanarak, kredinin işçi kıyımında kullanılacağı endişesini dile getirdi.

CHP'li meclis üyeleri, MHP'li üyelerin endişelerine karşı çıksa da, kararın alınmasından kısa bir süre sonra yerel seçimlerde destekledikleri adaylar yüzünden 17 belediye işçisinin işine son verilerek işçi kıyımı başlatıldı. Bu durum, Dikili halkında büyük infial yarattı.

Sonuç olarak, Dikili Belediyesi'nde alınan kararlar ve yaşanan işçi kıyımı konusundaki tartışmalar devam ediyor. Dikili halkı, emeğe ve liyakata saygı duyulmasını talep ediyor.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.