ÇYDD okunan hutbeyi saldırı ve tehtit olarak göstermeye çalıştı

GÜNDEM/GÜNCEL 04.08.2023 - 18:04, Güncelleme: 04.08.2023 - 22:13 1474+ kez okundu.
 

ÇYDD okunan hutbeyi saldırı ve tehtit olarak göstermeye çalıştı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu hafta yayınladığı Cuma hutbesinde, "İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim” ifadelerine dayanamayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği her zamanki gibi tepki gösterdi
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu hafta yayınladığı cuma hutbesinde, "İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim” ifadelerine yer verildi . Büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede Din itemsil eden tek kuruluşun bu talebinin normal karşılanması düşünülürken her zamanki gibi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinden tepki gecikmedi. Mesai saatlerini ve ders programlarını saattlerini ayarlama isteğini Mustafa Kemal Atatürk’e bağlamaya çalışan ve lailliğe uygun olmadığını ifade eden ÇYDD ,okunan hutbeyide saldırı ve tehtid  olarak göstermeye çalıştı .   Konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklama söyledi "Laiklik, 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti'nin temel karakteridir. Laik devlet yapısına yönelik bu saldırılar toplumsal geleceğimiz için çok büyük risk ve tehlikeleri içermektedir. İbadet etmek bireyin özgür iradesine bağlıdır, eğitim öğretim ise kendi kural ve disiplinleriyle yürütülmesi gereken çok ayrı ve özel bir alandır. Öğrenciler ders saatlerini okullarında eğitim görerek geçirmelidir. Bir devlet kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı, bilimsel ve laik eğitim çizgisinden uzaklaşan açıklamalar yapmamalıdır. Laik devlet ve toplum yapısı içinde ülkemizde yaşayan farklı dini inançlara sahip bireyler de görmezden gelinemez" ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu hafta yayınladığı Cuma hutbesinde, "İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim” ifadelerine dayanamayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği her zamanki gibi tepki gösterdi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu hafta yayınladığı cuma hutbesinde, "İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim” ifadelerine yer verildi .

Büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede Din itemsil eden tek kuruluşun bu talebinin normal karşılanması düşünülürken her zamanki gibi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinden tepki gecikmedi.

Mesai saatlerini ve ders programlarını saattlerini ayarlama isteğini Mustafa Kemal Atatürk’e bağlamaya çalışan ve lailliğe uygun olmadığını ifade eden ÇYDD ,okunan hutbeyide saldırı ve tehtid  olarak göstermeye çalıştı .

 

Konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklama söyledi

"Laiklik, 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti'nin temel karakteridir. Laik devlet yapısına yönelik bu saldırılar toplumsal geleceğimiz için çok büyük risk ve tehlikeleri içermektedir. İbadet etmek bireyin özgür iradesine bağlıdır, eğitim öğretim ise kendi kural ve disiplinleriyle yürütülmesi gereken çok ayrı ve özel bir alandır. Öğrenciler ders saatlerini okullarında eğitim görerek geçirmelidir. Bir devlet kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı, bilimsel ve laik eğitim çizgisinden uzaklaşan açıklamalar yapmamalıdır. Laik devlet ve toplum yapısı içinde ülkemizde yaşayan farklı dini inançlara sahip bireyler de görmezden gelinemez" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.