Çobanoğlu, kadınlara Atatürk'ün sözleriyle seslendi

SİYASET/POLİTİKA 05.12.2023 - 12:21, Güncelleme: 05.12.2023 - 12:21 997+ kez okundu.
 

Çobanoğlu, kadınlara Atatürk'ün sözleriyle seslendi

İYİ Parti Bayraklı Belediye Başkan A.Adayı M. Erdinç Çobanoğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İYİ Parti Bayraklı Belediye Başkan A. Adayı Çobanoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelede erkeklerle omuz omuza savaşmış olan kadınlarımıza 5 Aralık 1934’de Türk kadınını genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşturmuştur. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın en önemli güç kaynaklarından olan kadınlarımızın; duyarlılığı, bilgisi ve zekâsı sayesinde daha güzel yarınlara ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ diyerek kadınlarımızın toplumumuzdaki yerinin önemine dikkat çekmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk kadınına; belediye seçimlerine katılma hakkı, muhtar, köy ihtiyar kurulu üyeliğine seçme ve seçilme hakkı ve milletvekili seçme ve seçilme hakkı gibi hakları, birçok dünya ülkesinden önce vermiştir. Kadınlarımızın siyasal alanda söz sahibi olması, ülkemizin ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınmasına da çok önemli katkılar sağlamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”
İYİ Parti Bayraklı Belediye Başkan A.Adayı M. Erdinç Çobanoğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İYİ Parti Bayraklı Belediye Başkan A. Adayı Çobanoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelede erkeklerle omuz omuza savaşmış olan kadınlarımıza 5 Aralık 1934’de Türk kadınını genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşturmuştur. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın en önemli güç kaynaklarından olan kadınlarımızın; duyarlılığı, bilgisi ve zekâsı sayesinde daha güzel yarınlara ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ diyerek kadınlarımızın toplumumuzdaki yerinin önemine dikkat çekmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk kadınına; belediye seçimlerine katılma hakkı, muhtar, köy ihtiyar kurulu üyeliğine seçme ve seçilme hakkı ve milletvekili seçme ve seçilme hakkı gibi hakları, birçok dünya ülkesinden önce vermiştir. Kadınlarımızın siyasal alanda söz sahibi olması, ülkemizin ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınmasına da çok önemli katkılar sağlamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.