ÇOBANOĞLU: İKTİDARIN EKONOMİK DAYATMASI ZULÜMDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL!

SİYASET/POLİTİKA 01.11.2023 - 11:18, Güncelleme: 01.11.2023 - 11:18 1189+ kez okundu.
 

ÇOBANOĞLU: İKTİDARIN EKONOMİK DAYATMASI ZULÜMDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL!

İYİ Parti Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Erdinç Çobanoğlu, Türk-İş'in son açıklanan açlık ve yoksulluk verilerinde ki artışta ilişkin değerlendirmede bulundu.
Türk İş Ekim ayında yaptığı araştırmayla 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 44 bin 573 TL, açlık sınırının ise 13 bin 684 TL’ye yükseldiğini açıkladı. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan A. Adayı Çobanoğlu, “Türkiye'nin yüzde 70'i açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Vatandaşlara bu şekilde yaşamayı dayatanlar, kalıcı çözümler bulmak yerine adeta yama çözümler buluyor. Derhal vatandaşların maaşlarında düzenleme yapılmalı ve vatandaşların üzerindeki ekonomik baskının azaltılması gerekmektedir” dedi. “EMEKLİNİN DERDİ DAHA BÜYÜK” Öte yandan emeklilerin yaşadığı sıkıntının daha büyük boyutlarda olduğuna dikkat çeken Çobanoğlu, “Emeklinin durumu daha kötü. 7 bin 500 gibi komik bir maaşla 1 ay boyunca geçinmeye çalışıyorlar. Tüm bunlara rağmen hala emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeler için Aralık ayı işaret ediliyor. İktidar tarafından yapılan bu dayatma, zulümden başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Erdinç Çobanoğlu, Türk-İş'in son açıklanan açlık ve yoksulluk verilerinde ki artışta ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türk İş Ekim ayında yaptığı araştırmayla 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 44 bin 573 TL, açlık sınırının ise 13 bin 684 TL’ye yükseldiğini açıkladı. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan A. Adayı Çobanoğlu, “Türkiye'nin yüzde 70'i açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Vatandaşlara bu şekilde yaşamayı dayatanlar, kalıcı çözümler bulmak yerine adeta yama çözümler buluyor. Derhal vatandaşların maaşlarında düzenleme yapılmalı ve vatandaşların üzerindeki ekonomik baskının azaltılması gerekmektedir” dedi.
“EMEKLİNİN DERDİ DAHA BÜYÜK”
Öte yandan emeklilerin yaşadığı sıkıntının daha büyük boyutlarda olduğuna dikkat çeken Çobanoğlu, “Emeklinin durumu daha kötü. 7 bin 500 gibi komik bir maaşla 1 ay boyunca geçinmeye çalışıyorlar. Tüm bunlara rağmen hala emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeler için Aralık ayı işaret ediliyor. İktidar tarafından yapılan bu dayatma, zulümden başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.