Bornova’da milyonlarca liralık sahte içki operasyonu: 2 tutuklama!
Bornova’da milyonlarca liralık sahte içki operasyonu: 2 tutuklama!
Bornova’da sahte içki üretilen bir iş yerine düzenlenen baskında 6 ton etil alkol ve 100 şişe içki ele geçirildi. 2 kişi tutuklandı.
İzmir’in Bornova ilçesinde sahte içki üretimi yapılan bir iş yerine düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 6 milyon lira olan 6 ton etil alkol ile 100 şişe içki ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
TAKİP SÜRECİNDEN BASKINA
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde hareket eden İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içkiden kaynaklanan zehirlenme ve ölüm vakalarının önüne geçmek için yürütülen çalışma kapsamında Bornova’da bir iş yerini mercek altına aldı.
Ekiplerin titiz takibi sonucu belirlenen adrese baskın düzenlendi. Yapılan aramalarda, sahte olduğu tespit edilen 6 ton etil alkol, 100 şişe satışa hazır içki ve çok sayıda üretim ekipmanı ele geçirildi.
6 MİLYON LİRALIK ZEHİR
Polis kaynaklarından alınan bilgilere göre, ele geçirilen sahte ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 6 milyon TL olduğu tahmin ediliyor. Operasyonda ele geçirilen malzemeler, detaylı inceleme için emniyet birimlerine teslim edildi.
2 KİŞİ CEZAEVİNDE
Olayla bağlantılı olarak 3 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 2 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
EMNİYETTEN UYARI VAR
İzmir Emniyeti’nden yapılan açıklamada, sahte içki üretimi ve dağıtımına yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Vatandaşlar, merdiven altı ürünlere karşı dikkatli olmaları ve güvenilir olmayan yerlerden içki satın almamaları konusunda uyarıldı.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.