Bornova Belediyesi zeytin yetiştiriciliği eğitimi verecek

TARIM/HAYVANCILIK/DENİZ 21.11.2023 - 08:21, Güncelleme: 21.11.2023 - 08:21 1517+ kez okundu.
 

Bornova Belediyesi zeytin yetiştiriciliği eğitimi verecek

Bornova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ilçede yaşayan vatandaşlara yönelik zeytin yetiştiriciliği eğitimi verileceği duyuruldu.
Bornova Belediyesi tarımsal üretime verdiği destekleri sürdürüyor. Bornovalı çiftçilere tarımsal ürünlerin tohumlarının ücretsiz olarak verilmesinden, bakım ve Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla satılmasına kadar kapsamlı destekler veren Bornova Belediyesi, ilçedeki üreticilerin daha bilimsel yöntemlerle üretim yapmasını sağlamak için zeytin yetiştiriciliği eğitimini yeniden başlatıyor. Bornova Belediyesi’nin Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde 20-24 Kasım 2023 tarihleri arasındaki eğitimde kursiyerlere, zeytin yetiştiriciliği; zeytinde sulama, gübreleme; zeytinde budama; zeytin hastalık ve zararlıları; kompost yapımı; meyve ağaçlarında aşılama; bitki koruma ürünlerinin hazırlanması ve uygulanması konularında hem teorik hem de pratik eğitimler verilecek. Konuya ilişkin Bornova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Zeytin yetiştirmenin inceliklerini birlikte öğrenelim" cümleleri ile davette bulunuldu. Öte yandan Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, zeytincilik eğitimine ilişkin " Zeytincilik eğitimiyle Bornova’daki ürünlerin kalitesinin artmasını, üreticilerin verdikleri emeğin karşılığını alabilmeleri için daha donanımlı hale gelmesini hedefliyoruz. Düzenlediğimiz eğitime katılacak tüm kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyorum" demişti.
Bornova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ilçede yaşayan vatandaşlara yönelik zeytin yetiştiriciliği eğitimi verileceği duyuruldu.

Bornova Belediyesi tarımsal üretime verdiği destekleri sürdürüyor. Bornovalı çiftçilere tarımsal ürünlerin tohumlarının ücretsiz olarak verilmesinden, bakım ve Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla satılmasına kadar kapsamlı destekler veren Bornova Belediyesi, ilçedeki üreticilerin daha bilimsel yöntemlerle üretim yapmasını sağlamak için zeytin yetiştiriciliği eğitimini yeniden başlatıyor.

Bornova Belediyesi’nin Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde 20-24 Kasım 2023 tarihleri arasındaki eğitimde kursiyerlere, zeytin yetiştiriciliği; zeytinde sulama, gübreleme; zeytinde budama; zeytin hastalık ve zararlıları; kompost yapımı; meyve ağaçlarında aşılama; bitki koruma ürünlerinin hazırlanması ve uygulanması konularında hem teorik hem de pratik eğitimler verilecek.

Konuya ilişkin Bornova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada " Zeytin yetiştirmenin inceliklerini birlikte öğrenelim" cümleleri ile davette bulunuldu.

Öte yandan Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, zeytincilik eğitimine ilişkin " Zeytincilik eğitimiyle Bornova’daki ürünlerin kalitesinin artmasını, üreticilerin verdikleri emeğin karşılığını alabilmeleri için daha donanımlı hale gelmesini hedefliyoruz. Düzenlediğimiz eğitime katılacak tüm kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyorum" demişti.

f-xuy3uxwaacmic.jpeg

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.