Bodrum'da DSİ Hattı Yine Patladı, MUSKİ Açıklama Yaptı

EGE HABERLERİ 04.08.2023 - 14:23, Güncelleme: 04.08.2023 - 17:01 2985+ kez okundu.
 

Bodrum'da DSİ Hattı Yine Patladı, MUSKİ Açıklama Yaptı

Bodrum DSİ ana içme suyu hattında arıza meydana geldi. Bodrum’un farklı noktalarında su kesintilerine sebep olan arızaya MUSKİ ekipleri tarafından müdahale edilirken hatların sürekli patlaması ile ilgili açıklama geldi.
Bodrum Bitez DSİ ana isale hattında Cuma günü sabah 07:40 sıralarında patlak meydana geldi. Oluşan arıza nedeniyle Bitez, Turgutreis, Alt Konacık, Ortakent, Yahşi, Gürece, İslamheneleri, ve Yaka mahallerinde 24 saati aşan su kesintisi beklenirken MUSKİ ekipleri arızaya anında müdahale etti. Ekipler patlağın meydana geldiği ilk andan itibaren vanaları kapatarak hattın tahliyesine başladı ve suyun borulardan boşaltılmasının ardından kazı çalışmalarına başlayarak patlayan boruyu yenisi ile değiştirdi. Bodrum Yarımadası’nda yaşanan DSİ ana isale hatları ile ilgili MUSKİ Genel Müdürlüğü bir açıklama yayınlarken, açıklamada hatların arızalı olduğunun mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi tarafından kayıt altına alındığı ve ivedilikle bu hatların DSİ tarafından yenilenmesi gerektiği vurgulandı. MUSKİ tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde; Bodrum Yarımadasına içme suyu sağlayan DSİ ana isale hatlarında meydana gelen arızalar ve bu nedenle oluşan uzun süreli su kesintileri için kamuoyunu tekrar bilgilendirme gereği doğmuştur. “DSİ Genel Müdürlüğü tarafından “Bodrum Yarım Adası Acil İçme Suyu İnşaatı” kapsamında içme suyu arıtma tesisi ve içme suyu isale hattı ile içme suyu depoları yapılarak 2012 yılında işletmeye alınmıştır. Bu hatlar yapılırken Bodrum’un 2040 yılına kadar içme suyu sorununun ortadan kalkacağı ve kentin uzun yıllar içme ve kullanma suyu sorunu yaşamayacağı dönemin en üst düzey yetkilileri tarafından dile getirilmiştir. 
Bodrum DSİ ana içme suyu hattında arıza meydana geldi. Bodrum’un farklı noktalarında su kesintilerine sebep olan arızaya MUSKİ ekipleri tarafından müdahale edilirken hatların sürekli patlaması ile ilgili açıklama geldi.

Bodrum Bitez DSİ ana isale hattında Cuma günü sabah 07:40 sıralarında patlak meydana geldi. Oluşan arıza nedeniyle Bitez, Turgutreis, Alt Konacık, Ortakent, Yahşi, Gürece, İslamheneleri, ve Yaka mahallerinde 24 saati aşan su kesintisi beklenirken MUSKİ ekipleri arızaya anında müdahale etti. Ekipler patlağın meydana geldiği ilk andan itibaren vanaları kapatarak hattın tahliyesine başladı ve suyun borulardan boşaltılmasının ardından kazı çalışmalarına başlayarak patlayan boruyu yenisi ile değiştirdi.

Bodrum Yarımadası’nda yaşanan DSİ ana isale hatları ile ilgili MUSKİ Genel Müdürlüğü bir açıklama yayınlarken, açıklamada hatların arızalı olduğunun mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi tarafından kayıt altına alındığı ve ivedilikle bu hatların DSİ tarafından yenilenmesi gerektiği vurgulandı.

MUSKİ tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

Bodrum Yarımadasına içme suyu sağlayan DSİ ana isale hatlarında meydana gelen arızalar ve bu nedenle oluşan uzun süreli su kesintileri için kamuoyunu tekrar bilgilendirme gereği doğmuştur.

“DSİ Genel Müdürlüğü tarafından “ Bodrum Yarım Adası Acil İçme Suyu İnşaatı” kapsamında içme suyu arıtma tesisi ve içme suyu isale hattı ile içme suyu depoları yapılarak 2012 yılında işletmeye alınmıştır.

Bu hatlar yapılırken Bodrum’un 2040 yılına kadar içme suyu sorununun ortadan kalkacağı ve kentin uzun yıllar içme ve kullanma suyu sorunu yaşamayacağı dönemin en üst düzey yetkilileri tarafından dile getirilmiştir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.