BERGAMA BELEDİYESİ’NİN TOPLAM BORCU YAKLAŞIK 700 MİLYON TL

GÜNDEM/GÜNCEL (wep haberi ) - | 24.05.2024 - 15:59, Güncelleme: 24.05.2024 - 15:59 1940 kez okundu.
 

BERGAMA BELEDİYESİ’NİN TOPLAM BORCU YAKLAŞIK 700 MİLYON TL

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju ÇELİK, bölge gazetecileriyle gerçekleştirdiği aylık toplantıda Bergama Belediyesi’nin borcunu açıkladı.
Şirketler hariç sadece belediyenin 473 milyon TL borcu olduğunu daha önce ifade eden Prof. Dr. Tanju ÇELİK, belediye şirketleri ile birlikte toplam rakamın yaklaşık 700 milyon TL olduğunu belirtti. Bergama Belediyesi’ni ciddi bir borç yüküyle devraldığını belirten Prof. Dr. Tanju ÇELİK, Bergama Belediyesi’nin gelirlerini artırarak bu borcun üstesinden geleceğini ifade etti.    BERGAMA’NIN KANAYAN YARALARININ HEPSİNİ ÇÖZECEĞİZ 2020 yılında İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar gören ve boşaltılan Bergama Belediyesi Hizmet Binası için güçlendirme veya yeniden yapılmasınının kararlıkla çözüleceğini ifade eden Dr. Tanju ÇELİK, 40 bağımsız bölümünün 11’inin belediyeye ait olan bina için gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.  Dr. Tanju ÇELİK; Bergama’nın kanayan yaralarını tek tek çözüme kavuşturacağız. Bergama Belediyesi Hizmet Binası’ndan tutun borç yüküne, yatırımlardan tutun Millet Bahçesi ve Çamlıpark’ımız gibi devlet projelerinin hepsinin tamamlanması için çalışıyoruz. Haziran ayı itibarıyla Millet Bahçesi’ndeki adımları da kontrol edeceğiz. Çamlıpark’ımızın bize devrini bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hizmetleri daha iyi sürdürebilmemiz için projeler geliştirdik. Elimizdeki imkanların tümünü kullanarak Bergama’mızı geliştirip, güzelleştireceğiz. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Bergama İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Bergama’mız için paydaş toplantılar gerçekleştirdik. Bergama Belediyesi’ni daha kurumsal hale getirmek için çalışmalarımızı başlattık.  BERGAMA’YI ULUSLARARASI BİR ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju ÇELİK; Bergama’mız sıradan bir ilçe değil. Geçmiş tarihi ile birlikte bir Roma, Atina, Antakya veya İskenderiye’den çok farkı bulunmuyor. Tarihi ile uluslararası niteliği olan bu şehrimizde atacağımız adımlarla turizm potansiyelini artırmamız gerekiyor. Daha önce gerçekleşen teleferik projesinde büyük bir hata bulunuyor. Teleferik ayaklarının kurulduğu alan yolun üzerinden geçtiği için yol kapandı ve yüksek araçlar geçemiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bergama’ya ayırdığı 1 milyar TL’lik kaynak ile hem bu sorunlar çözülebilir hem yeni turizm rotaları belirlenebilir.  
Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju ÇELİK, bölge gazetecileriyle gerçekleştirdiği aylık toplantıda Bergama Belediyesi’nin borcunu açıkladı.

Şirketler hariç sadece belediyenin 473 milyon TL borcu olduğunu daha önce ifade eden Prof. Dr. Tanju ÇELİK, belediye şirketleri ile birlikte toplam rakamın yaklaşık 700 milyon TL olduğunu belirtti. Bergama Belediyesi’ni ciddi bir borç yüküyle devraldığını belirten Prof. Dr. Tanju ÇELİK, Bergama Belediyesi’nin gelirlerini artırarak bu borcun üstesinden geleceğini ifade etti. 
 

BERGAMA’NIN KANAYAN YARALARININ HEPSİNİ ÇÖZECEĞİZ

2020 yılında İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar gören ve boşaltılan Bergama Belediyesi Hizmet Binası için güçlendirme veya yeniden yapılmasınının kararlıkla çözüleceğini ifade eden Dr. Tanju ÇELİK, 40 bağımsız bölümünün 11’inin belediyeye ait olan bina için gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.  Dr. Tanju ÇELİK; Bergama’nın kanayan yaralarını tek tek çözüme kavuşturacağız. Bergama Belediyesi Hizmet Binası’ndan tutun borç yüküne, yatırımlardan tutun Millet Bahçesi ve Çamlıpark’ımız gibi devlet projelerinin hepsinin tamamlanması için çalışıyoruz. Haziran ayı itibarıyla Millet Bahçesi’ndeki adımları da kontrol edeceğiz. Çamlıpark’ımızın bize devrini bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hizmetleri daha iyi sürdürebilmemiz için projeler geliştirdik. Elimizdeki imkanların tümünü kullanarak Bergama’mızı geliştirip, güzelleştireceğiz. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Bergama İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Bergama’mız için paydaş toplantılar gerçekleştirdik. Bergama Belediyesi’ni daha kurumsal hale getirmek için çalışmalarımızı başlattık. 

BERGAMA’YI ULUSLARARASI BİR ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju ÇELİK; Bergama’mız sıradan bir ilçe değil. Geçmiş tarihi ile birlikte bir Roma, Atina, Antakya veya İskenderiye’den çok farkı bulunmuyor. Tarihi ile uluslararası niteliği olan bu şehrimizde atacağımız adımlarla turizm potansiyelini artırmamız gerekiyor. Daha önce gerçekleşen teleferik projesinde büyük bir hata bulunuyor. Teleferik ayaklarının kurulduğu alan yolun üzerinden geçtiği için yol kapandı ve yüksek araçlar geçemiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bergama’ya ayırdığı 1 milyar TL’lik kaynak ile hem bu sorunlar çözülebilir hem yeni turizm rotaları belirlenebilir.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.