Bayraklı Belediyesi'nde sendika ile anlaşma sağlandı

EGE HABERLERİ 17.04.2024 - 15:10, Güncelleme: 18.04.2024 - 08:53 980 kez okundu.
 

Bayraklı Belediyesi'nde sendika ile anlaşma sağlandı

İşçi çıkarma krizinin yaşandığı Bayraklı Belediyesi'nde sendika ile anlaşma sağlandı.
Bayraklı Belediyesi’nde 100'e yakın işçinin işten çıkarılması sürecinde kriz tatlıya bağlandı. DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 6 No’lu Şube'den yapılan açıklamaya göre sendika ile Bayraklı Belediyesi'nde anlaşma sağlandı. Sendika tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "Pazartesi günü saat 18.00'de mesaj yoluyla bildirim yapılan ve bugün tekrar çıkartılacaklar listesine eklenen arkadaşlarımız ile ilgili bugün bu saate kadar yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda; İş çıkışı verilen öğretmenlerimiz 2 aylık süreçte sözleşmeli olarak devam edecektir. 2 aylık süreç sonunda kadroya geçişleri gerçekleşecektir. Ek protokol ile bu durum bağıtlanacaktır. Son 1 aylık süreçte işe yeni başlatılan arkadaşlarımızın çıkışı ile ilgili hukukçularımızla da yaptığımız görüşmeler sonucunda yasal anlamda herhangi bir hukuki işlem yapılamayacaktır. Şirket işçisi olan iş çıkışı verilen 13 arkadaşımız sözleşmeli olarak işlerine devam edecektir. 1 Ocak itibari ile kadroya geçecektir. Ek protokol ile bağıtlanacaktır. Bugün çıkartılacakları belirtilen sezonluk çalışıp kadroya geçirilen 70 arkadaşlarımız da işlerine devam edecektir. Herhangi bir olumsuzluk iş çıkışı durumu şuan için söz konusu değildir. Bu görüşmeler sonucunda, yarın yapılacak olan eylem ve basın açıklaması iptal edilmiştir. Tüm üyelerimiz sabahtan kendi işlerine devam edeceklerdir."
İşçi çıkarma krizinin yaşandığı Bayraklı Belediyesi'nde sendika ile anlaşma sağlandı.

Bayraklı Belediyesi’nde 100'e yakın işçinin işten çıkarılması sürecinde kriz tatlıya bağlandı. DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 6 No’lu Şube'den yapılan açıklamaya göre sendika ile Bayraklı Belediyesi'nde anlaşma sağlandı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Pazartesi günü saat 18.00'de mesaj yoluyla bildirim yapılan ve bugün tekrar çıkartılacaklar listesine eklenen arkadaşlarımız ile ilgili bugün bu saate kadar yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda;

İş çıkışı verilen öğretmenlerimiz 2 aylık süreçte sözleşmeli olarak devam edecektir. 2 aylık süreç sonunda kadroya geçişleri gerçekleşecektir. Ek protokol ile bu durum bağıtlanacaktır.

Son 1 aylık süreçte işe yeni başlatılan arkadaşlarımızın çıkışı ile ilgili hukukçularımızla da yaptığımız görüşmeler sonucunda yasal anlamda herhangi bir hukuki işlem yapılamayacaktır.

Şirket işçisi olan iş çıkışı verilen 13 arkadaşımız sözleşmeli olarak işlerine devam edecektir. 1 Ocak itibari ile kadroya geçecektir. Ek protokol ile bağıtlanacaktır.

Bugün çıkartılacakları belirtilen sezonluk çalışıp kadroya geçirilen 70 arkadaşlarımız da işlerine devam edecektir. Herhangi bir olumsuzluk iş çıkışı durumu şuan için söz konusu değildir.

Bu görüşmeler sonucunda, yarın yapılacak olan eylem ve basın açıklaması iptal edilmiştir. Tüm üyelerimiz sabahtan kendi işlerine devam edeceklerdir."

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.