Başdaş, Konak’ın taşınmazlarını hukuka taşıdı

GÜNDEM/GÜNCEL (wep haberi ) - | 24.05.2024 - 11:11, Güncelleme: 24.05.2024 - 11:11 2136 kez okundu.
 

Başdaş, Konak’ın taşınmazlarını hukuka taşıdı

AK Parti Konak ilçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen taşınmazları hakkında suç duyurusunda bulundu.
Cumhuriyet Başsavcılığı’na dava dilekçesini sunan Başdaş, Konak eski Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve evet oyu veren tüm belediye meclis üyeleri hakkında “görevi kötüye kullanma”dan suç duyurusunda bulundu.    KONAK’A SAHİP ÇIKAMADILAR   AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, geçtiğimiz Konak Belediye Meclisi’nde konunun gündeme geldiğini ve ilçe teşkilatı ile meclis grubu olarak görüşlerini aktardıklarını hatırlatarak, “Biz Konak halkına karşı duyduğumuz sorumluluk gereği bu konuda dava açacağımızı belirtmiştik. Konak halkına, Konak Belediye Başkanı sayın Mutlu’nun bu taşınmazlara sahip çıkmaması durumunda hukuki sürece gideceğimizi de ifade etmiştik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yok pahasına giden Konak’ın bu değerlerine sahip çıkmak bizim görevimizdir” dedi.    PROTOKOLE DE UYULMADI   Başdaş, dava dilekçesinde Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki protokole dikkat çektiklerini ifade ederek, “Konak Belediyesi’ne ait hizmet binasının yapım bedeli plan 200 milyon TL karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Yenişehir Pazaryeri, Gzötepe otoparkı ve Alanyalı Han’ı devretti. Bugüne kadar değil 200 milyon sadece 1 milyon TL ödendiğini Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu kendisi söyledi. 2022 yılında yapılan protokolün üzerinden geçen zamana bakacak olursak zaten o paranın değeri epeyce düştü. Konak Belediyesi hem taşınmazlarından oldu hem taahhüt edilen parayı alamadı. Bu tamamıyla görevi kötüye kullanmadır” açıklamasını yaptı.    KONAK HALKI ÇİLE ÇEKİYOR   Bu gelişmeler yaşanırken Konak halkının hizmet almasının adeta çileye döndüğünü ifade eden Başdaş, “Konak Belediyesi’ne ait her birim bugün farklı mahallelerde, apartman köşelerinde, düğün salonu bahçelerinde hizmet veriyor. Meclis toplantıları da nikah kıyılan, tiyatro gösterisi yapılan salonlarda yapılıyor. Meclis üyelerinin grup toplantıları ise damat ve gelin odalarında yapılıyor. Gündüz nüfusu 2 milyon olan bir ilçeye yakışıyor mu? Ama CHP’li yerel yönetim Konak’ı bu hale getirdi” ifadesine yer verdi.    BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI   İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Başdaş, “Konak’ın mallarını Konak’a geri verin. Bu yanlıştan dönün. Biz hukukun gereğini yerine getireceğine inanıyoruz. Ama siz Konak halkının yüzüne bakmak istiyorsanız üzerinize düşeni yapın” dedi.  Başdaş, dilekçede konuyu ayrıntılı olarak aktardıklarını ve Konak’a ait taşınmazların geri alınması için gerekli mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.
AK Parti Konak ilçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen taşınmazları hakkında suç duyurusunda bulundu.
Cumhuriyet Başsavcılığı’na dava dilekçesini sunan Başdaş, Konak eski Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve evet oyu veren tüm belediye meclis üyeleri hakkında “görevi kötüye kullanma”dan suç duyurusunda bulundu. 
 
KONAK’A SAHİP ÇIKAMADILAR
 
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, geçtiğimiz Konak Belediye Meclisi’nde konunun gündeme geldiğini ve ilçe teşkilatı ile meclis grubu olarak görüşlerini aktardıklarını hatırlatarak, “Biz Konak halkına karşı duyduğumuz sorumluluk gereği bu konuda dava açacağımızı belirtmiştik. Konak halkına, Konak Belediye Başkanı sayın Mutlu’nun bu taşınmazlara sahip çıkmaması durumunda hukuki sürece gideceğimizi de ifade etmiştik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yok pahasına giden Konak’ın bu değerlerine sahip çıkmak bizim görevimizdir” dedi. 
 
PROTOKOLE DE UYULMADI
 
Başdaş, dava dilekçesinde Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki protokole dikkat çektiklerini ifade ederek, “ Konak Belediyesi’ne ait hizmet binasının yapım bedeli plan 200 milyon TL karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Yenişehir Pazaryeri, Gzötepe otoparkı ve Alanyalı Han’ı devretti. Bugüne kadar değil 200 milyon sadece 1 milyon TL ödendiğini Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu kendisi söyledi. 2022 yılında yapılan protokolün üzerinden geçen zamana bakacak olursak zaten o paranın değeri epeyce düştü. Konak Belediyesi hem taşınmazlarından oldu hem taahhüt edilen parayı alamadı. Bu tamamıyla görevi kötüye kullanmadır” açıklamasını yaptı. 
 
KONAK HALKI ÇİLE ÇEKİYOR
 
Bu gelişmeler yaşanırken Konak halkının hizmet almasının adeta çileye döndüğünü ifade eden Başdaş, “ Konak Belediyesi’ne ait her birim bugün farklı mahallelerde, apartman köşelerinde, düğün salonu bahçelerinde hizmet veriyor. Meclis toplantıları da nikah kıyılan, tiyatro gösterisi yapılan salonlarda yapılıyor. Meclis üyelerinin grup toplantıları ise damat ve gelin odalarında yapılıyor. Gündüz nüfusu 2 milyon olan bir ilçeye yakışıyor mu? Ama CHP’li yerel yönetim Konak’ı bu hale getirdi” ifadesine yer verdi. 
 
BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Başdaş, “Konak’ın mallarını Konak’a geri verin. Bu yanlıştan dönün. Biz hukukun gereğini yerine getireceğine inanıyoruz. Ama siz Konak halkının yüzüne bakmak istiyorsanız üzerinize düşeni yapın” dedi. 
Başdaş, dilekçede konuyu ayrıntılı olarak aktardıklarını ve Konak’a ait taşınmazların geri alınması için gerekli mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.