Balçova Belediyesi’nin erkeklere yönelik örgü kursu ilgi gördü
Balçova Belediyesi’nin erkeklere yönelik örgü kursu ilgi gördü
Balçova Belediyesi’nin Üçüncü Yaş Üniversitesi’nde erkeklere yönelik örgü kursu ilgi gördü. Cinsiyet kalıplarını aşan 5 gönüllü erkek öğrenci, torunlarına atkı ve bere ördü.
Balçova Belediyesi’nin ileri yaş bireylerin aktif, üretken ve sağlıklı yaşlanmalarına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Üçüncü Yaş Üniversitesi, bu dönem sıra dışı ve ilham verici bir kursa ev sahipliği yaptı. Toplumda geleneksel olarak kadınlarla özdeşleşen örgü sanatı, bu kez erkeklerin elinde şekillendi.
Üniversite bünyesinde açılan erkek örgü kursuna katılan 5 gönüllü erkek öğrenci, hem yeni bir beceri kazandı hem de torunlarına atkı ve bere örerek büyük bir sevgi örneği sergiledi. Kurs sayesinde örgünün yalnızca bir hobi değil, aynı zamanda eklem sağlığına da olumlu etkileri olduğu vurgulandı.
Balçova Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bu kursun toplumda cinsiyet kalıplarının dışında da üretmenin ve öğrenmenin mümkün olduğunu gösterdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Üçüncü Yaş Üniversitesi 2025 Bahar Dönemi Kapanış Töreni’nin 16 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de Adalet ve Demokrasi Parkı’nda yapılacağı duyuruldu ve tüm vatandaşlar törene davet edildi.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.