Asgari ücrette yeni dönem! İşçi destekleri arttı!

FİNANS/EKONOMİ 20.09.2023 - 09:50, Güncelleme: 20.09.2023 - 09:50 1471+ kez okundu.
 

Asgari ücrette yeni dönem! İşçi destekleri arttı!

Sosyal Güvenlik Kurumu, işçi başına 500 liraya çıkartılan asgari ücret desteği ile ilgili genelge yayımladı. Asgari ücret desteğinden çocuk bakıcısı, hasta bakıcısı, bahçıvan ve gündelikçi çalıştıranlar da faydalanacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), yılın ikinci yarısında işçi başına günlük 16.66 TL asgari ücret desteği uygulanacağını duyurdu. Yayımlanan genelgeye göre, aylık destek tutarı 500 lira olacak. SGK, gerekli koşulları sağlayan işçiler için asgari ücret desteğini doğrudan başlatacak. Destekten yararlanmaması gereken işverenler, desteğin sona erdirilmesine yönelik başvuruda bulunacak. Asgari ücret desteğinden, gündelikçi, çocuk bakıcısı, hasta bakıcı, bahçıvan gibi ek–9 kapsamında ev hizmetlerinde işçi çalıştıran işverenler ile konut kapıcısı çalıştıranlar da yararlanabilecek. Destek tutarı, ödenecek primden mahsup edilecek. İşverenler; ev hizmetlerinde çalıştırdıkları bakıcı, gündelikçi gibi işçiler ile kapıcılar için her ay 500 TL daha az prim ödeyecek. İşletmelere asgari ücret desteği verilirken, 2022 yılının aynı ayına ilişkin SGK’ya verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde prime esas günlük kazancı 324 TL (aylık 9 bin 705 TL) ve altında bildirilen işçilerin çalışma gün sayıları dikkate alınacak. İlk defa bu yıl işçi çalıştırılan işletmelerde ise tüm işçiler için destek uygulanacak. Daha önce kurulmuş olmakla birlikte 2022 yılında hiç işçi çalıştırmamış işletmeler de bu yıl çalıştıracakları tüm işçileri için destekten yararlanabilecek. Bu kuralların tamamı, ev hizmetlerinde çalıştırılan işçiler ile konut kapıcıları için de geçerli olacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu, işçi başına 500 liraya çıkartılan asgari ücret desteği ile ilgili genelge yayımladı. Asgari ücret desteğinden çocuk bakıcısı, hasta bakıcısı, bahçıvan ve gündelikçi çalıştıranlar da faydalanacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), yılın ikinci yarısında işçi başına günlük 16.66 TL asgari ücret desteği uygulanacağını duyurdu. Yayımlanan genelgeye göre, aylık destek tutarı 500 lira olacak. SGK, gerekli koşulları sağlayan işçiler için asgari ücret desteğini doğrudan başlatacak. Destekten yararlanmaması gereken işverenler, desteğin sona erdirilmesine yönelik başvuruda bulunacak.

Asgari ücret desteğinden, gündelikçi, çocuk bakıcısı, hasta bakıcı, bahçıvan gibi ek–9 kapsamında ev hizmetlerinde işçi çalıştıran işverenler ile konut kapıcısı çalıştıranlar da yararlanabilecek. Destek tutarı, ödenecek primden mahsup edilecek. İşverenler; ev hizmetlerinde çalıştırdıkları bakıcı, gündelikçi gibi işçiler ile kapıcılar için her ay 500 TL daha az prim ödeyecek.

İşletmelere asgari ücret desteği verilirken, 2022 yılının aynı ayına ilişkin SGK’ya verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde prime esas günlük kazancı 324 TL (aylık 9 bin 705 TL) ve altında bildirilen işçilerin çalışma gün sayıları dikkate alınacak. İlk defa bu yıl işçi çalıştırılan işletmelerde ise tüm işçiler için destek uygulanacak. Daha önce kurulmuş olmakla birlikte 2022 yılında hiç işçi çalıştırmamış işletmeler de bu yıl çalıştıracakları tüm işçileri için destekten yararlanabilecek. Bu kuralların tamamı, ev hizmetlerinde çalıştırılan işçiler ile konut kapıcıları için de geçerli olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.