Artık kadınlar araba bakımlarını kendileri yapacaklar!

KADIN/ÇOCUK 28.12.2022 - 09:04, Güncelleme: 28.12.2022 - 09:04 2624+ kez okundu.
 

Artık kadınlar araba bakımlarını kendileri yapacaklar!

Artık kadınlar araba bakımlarını kendileri yapacaklar!
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından düzenlenen “Kadınlara Yönelik Araba Bakım Kursu”nu tamamlayan kadınlar katılım belgelerini aldılar.  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından düzenlenen ve Büyükşehir Makine İkmal ve Bakım Onarım Dairesi tarafından desteklenen “Kadınlara Yönelik Araba Bakım Kursu” uygulamalı eğitimle tamamlandı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çalışmaları kapsamında kadınlardan gelen talep üzerine 5 yıldır devam eden ve kalıplaşmış cinsiyete göre beceri yargılarını kırmak amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan eğitim programında, kadınlara 4 hafta süreyle uygulamalı olarak arabanın basit tamir işlemleri, yağ ve su kontrolü, lastik ve silecek değiştirme gibi birçok konuda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Büyükşehir Belediyesi Bakım Onarım Merkezi’nde gerçekleşen son eğitim gününün ardından kursiyerler katılım belgelerini aldılar. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın’ın da katıldığı son eğitimde Büyükşehir Belediyesi’ne bu tür kurslar düzenledikleri için teşekkür eden kadınlar, artık araçlarının bakımlarını kendilerinin yapacaklarını belirttiler. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın kursiyerleri tebrik ederek, “Ülkemizin ilk ve tek kadınlara yönelik Araba Bakım Kursunu 5 yıldır sürdürüyoruz. Kadınlar artık kimseden yardım istemeden aracının temel bakımlarını kendileri yapabilecekler. Kadınların yardım istemeden bu işleri de yapabileceğini hem kendimize hem topluma göstermiş oluyoruz. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” dedi. Belgelerin dağıtılmasının ardından eğitim programı çektirilen fotoğraf ile sona erdi.
Artık kadınlar araba bakımlarını kendileri yapacaklar!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından düzenlenen “Kadınlara Yönelik Araba Bakım Kursu”nu tamamlayan kadınlar katılım belgelerini aldılar.

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından düzenlenen ve Büyükşehir Makine İkmal ve Bakım Onarım Dairesi tarafından desteklenen “Kadınlara Yönelik Araba Bakım Kursu” uygulamalı eğitimle tamamlandı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çalışmaları kapsamında kadınlardan gelen talep üzerine 5 yıldır devam eden ve kalıplaşmış cinsiyete göre beceri yargılarını kırmak amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan eğitim programında, kadınlara 4 hafta süreyle uygulamalı olarak arabanın basit tamir işlemleri, yağ ve su kontrolü, lastik ve silecek değiştirme gibi birçok konuda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Büyükşehir Belediyesi Bakım Onarım Merkezi’nde gerçekleşen son eğitim gününün ardından kursiyerler katılım belgelerini aldılar.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın’ın da katıldığı son eğitimde Büyükşehir Belediyesi’ne bu tür kurslar düzenledikleri için teşekkür eden kadınlar, artık araçlarının bakımlarını kendilerinin yapacaklarını belirttiler.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın kursiyerleri tebrik ederek, “Ülkemizin ilk ve tek kadınlara yönelik Araba Bakım Kursunu 5 yıldır sürdürüyoruz. Kadınlar artık kimseden yardım istemeden aracının temel bakımlarını kendileri yapabilecekler. Kadınların yardım istemeden bu işleri de yapabileceğini hem kendimize hem topluma göstermiş oluyoruz. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Belgelerin dağıtılmasının ardından eğitim programı çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

Eskişehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.