6 bin işçi sokağa iniyor!

GÜNDEM/GÜNCEL 01.03.2024 - 18:29, Güncelleme: 01.03.2024 - 18:33 1004+ kez okundu.
 

6 bin işçi sokağa iniyor!

İzmir Büyükşehir’de çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde verilen yüzde 30’luk zam teklifi görüşmelerin tıkanmasına neden olurken Belediye-İş Sendikası İzmir Şubeleri iş bırakma eylemine hazırlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçilerle, İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan işçilerin üyesi olduğu Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubeleri ile SODEM-SEN ve büyükşehir bürokratları arasında Ocak ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı.   Yaklaşık 6 bin belediye işçisini ilgilendiren TİS görüşmelerinin son oturumunda işveren kanadından gelen maaşlara ve sosyal haklara yüzde 30’luk zam teklifi masanın dağılmasına neden oldu. Sendika uyuşmazlık tutanağı tutarken önümüzdeki günlerde 30 günlük arabulucu süreci başlayacak. İŞ BIRAKMA VE YÜRÜYÜŞ İşçilerin üyesi olduğu Belediye İş İzmir 1,2,3 ve 6 Nolu Şubeler 5 Mart Salı günü eyleme hazırlanıyor. Sendikanın çağrısıyla fiili olarak iş bırakacak olan büyükşehir işçileri Belediye-İş Basmane’deki merkezinin önündeki Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in makamının da olduğu Egemenlik Binası önüne yürüyecek. Yürüyüş 11':00'de başlayacak.   ‘İZMİR YANACAKSA YANSIN’ Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Belediye İş 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, verilen rakamın kabul edilebilir olmadığını ifade ederek “CHP’nin her gün eleştirdiği resmi enflasyon olan yüzde 65’i bile işçilere reva görmüyorlar. Muhalefet her geçen alım gücünün düştüğünü dile getiriyor. ENAG’ın yüzde 129’luk enflasyon rakamı ortada verilen yüzde 30’luk rakamı dikkate bile almadık. Ne olacaksa olsun, İzmir yanacaksa yansın. Bütün üyelerimizle birlikte Egemenlik Binası önüne yürüyeceğiz. Biz emekçiyiz, ekmeğimizi büyütmenin derdindeyiz. Bizi siyasi kavgaların içine çekmeleri etik değil. Gerekirse tüm Türkiye’deki Belediye-İş üyesi işçileri İzmir’e çağırarak daha büyük eylemler örgütleyeceğiz” dedi.
İzmir Büyükşehir’de çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde verilen yüzde 30’luk zam teklifi görüşmelerin tıkanmasına neden olurken Belediye-İş Sendikası İzmir Şubeleri iş bırakma eylemine hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçilerle, İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan işçilerin üyesi olduğu Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubeleri ile SODEM-SEN ve büyükşehir bürokratları arasında Ocak ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı.

 

Yaklaşık 6 bin belediye işçisini ilgilendiren TİS görüşmelerinin son oturumunda işveren kanadından gelen maaşlara ve sosyal haklara yüzde 30’luk zam teklifi masanın dağılmasına neden oldu. Sendika uyuşmazlık tutanağı tutarken önümüzdeki günlerde 30 günlük arabulucu süreci başlayacak.

İŞ BIRAKMA VE YÜRÜYÜŞ

İşçilerin üyesi olduğu Belediye İş İzmir 1,2,3 ve 6 Nolu Şubeler 5 Mart Salı günü eyleme hazırlanıyor. Sendikanın çağrısıyla fiili olarak iş bırakacak olan büyükşehir işçileri Belediye-İş Basmane’deki merkezinin önündeki Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in makamının da olduğu Egemenlik Binası önüne yürüyecek. Yürüyüş 11':00'de başlayacak.

 

‘İZMİR YANACAKSA YANSIN’

Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Belediye İş 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, verilen rakamın kabul edilebilir olmadığını ifade ederek “CHP’nin her gün eleştirdiği resmi enflasyon olan yüzde 65’i bile işçilere reva görmüyorlar. Muhalefet her geçen alım gücünün düştüğünü dile getiriyor. ENAG’ın yüzde 129’luk enflasyon rakamı ortada verilen yüzde 30’luk rakamı dikkate bile almadık. Ne olacaksa olsun, İzmir yanacaksa yansın. Bütün üyelerimizle birlikte Egemenlik Binası önüne yürüyeceğiz. Biz emekçiyiz, ekmeğimizi büyütmenin derdindeyiz. Bizi siyasi kavgaların içine çekmeleri etik değil. Gerekirse tüm Türkiye’deki Belediye-İş üyesi işçileri İzmir’e çağırarak daha büyük eylemler örgütleyeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.