Başkan Yetişkin: Sığacık halkındır, talana izin vermeyeceğiz!

EGE HABERLERİ (Medya ege) - Medya ege | 19.04.2024 - 08:17, Güncelleme: 19.04.2024 - 08:17 612 kez okundu.
 

Başkan Yetişkin: Sığacık halkındır, talana izin vermeyeceğiz!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Sığacık’ta bulunan Marina kapasitesinin arttırılmasına karşı, “Sığacık’ta talana geçit vermeyeceğiz” dedi.
Sığacık Körfezi bulunan marinanın yat limanının genişletilmesine karşı vatandaşlar bir araya gelerek eylem yaptı. Eyleme destek veren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, projeye tepki gösterdi. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Yetişkin, şu ifadeleri kullandı. “Sığacık halkındır! Sığacık’ta talana geçit vermeyeceğiz. Marinanın kapasitesini artırma projesine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Sığacık’ta talana geçit yok!” NE OLDU? Seferihisar Sığacık’ta bulunan 2007 yılında yap işlet devret modeliyle inşa edilen Sığacık Yat Limanı 2009’da yapılan kapasite artırımının ardından bir kapasite artırma daha istedi. Yat limanının kapasitesinin arttırılmak istenmesine tepki gösteren bölge halkı bölgenin deniz dolgusu ve olası taş ocaklarıyla doğal ve tarihi yapısının bozulacağını söyledi. Teos Marina’nın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kapasitesi arttırılmak isteniyor. Halihazırda 560 yat kapasitesi bulunan marinaya kapasite artırımı ile birlikte 500 yatlık bir marina daha yapılması planlanıyor. Projeyle birlikte deniz dolgusu yapılması planlanırken 18 bin metrekarelik kara 75 bin metrekarelik ise deniz alanı kullanılacak. Proje dosyasına göre deniz dolgu alanıyla birlikte körfez kısmen kapalı bir göle dönüştürülecek. Akıntının azalması ile denizde kirliliğin daha da büyümesinden endişeleniliyor. Deniz dolgusuyla da Sığacık’ın doğal yapısında tahriplerin meydana gelmesine neden olacak.
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Sığacık’ta bulunan Marina kapasitesinin arttırılmasına karşı, “Sığacık’ta talana geçit vermeyeceğiz” dedi.

Sığacık Körfezi bulunan marinanın yat limanının genişletilmesine karşı vatandaşlar bir araya gelerek eylem yaptı. Eyleme destek veren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, projeye tepki gösterdi. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Yetişkin, şu ifadeleri kullandı.

Sığacık halkındır!

Sığacık’ta talana geçit vermeyeceğiz. Marinanın kapasitesini artırma projesine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Sığacık’ta talana geçit yok!”

1-001.jpeg

NE OLDU?

Seferihisar Sığacık’ta bulunan 2007 yılında yap işlet devret modeliyle inşa edilen Sığacık Yat Limanı 2009’da yapılan kapasite artırımının ardından bir kapasite artırma daha istedi. Yat limanının kapasitesinin arttırılmak istenmesine tepki gösteren bölge halkı bölgenin deniz dolgusu ve olası taş ocaklarıyla doğal ve tarihi yapısının bozulacağını söyledi.

Teos Marina’nın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kapasitesi arttırılmak isteniyor.

Halihazırda 560 yat kapasitesi bulunan marinaya kapasite artırımı ile birlikte 500 yatlık bir marina daha yapılması planlanıyor.

Projeyle birlikte deniz dolgusu yapılması planlanırken 18 bin metrekarelik kara 75 bin metrekarelik ise deniz alanı kullanılacak.

Proje dosyasına göre deniz dolgu alanıyla birlikte körfez kısmen kapalı bir göle dönüştürülecek. Akıntının azalması ile denizde kirliliğin daha da büyümesinden endişeleniliyor. Deniz dolgusuyla da Sığacık’ın doğal yapısında tahriplerin meydana gelmesine neden olacak.

2-001.jpeg

3.jpeg

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.