Mücahit Güler
Köşe Yazarı
Mücahit Güler
 

Hülya Avşar’a Birkaç Nasihat

Hülya Avşar’a Birkaç Nasihat     Hülya Hanım dünkü verdiği röportajını şu sözlerle bitiriyor: ‘‘Peçeli bayanların neden peçe taktığını anladım. Başımıza bunların geleceğini biliyorlarmış. Peçe için kıyametleri kopardık, yazılar yazdık. Zehra onlardan birini görünce ‘öcü’ dedi. Çok zor bir hayatları varmış, çok sıcak oluyormuş.’’       Kulluğunu unutan insan, haddi aşar ve kendisini ‘Rab’ gibi görür. Allah’ın insan hayatına karışmasını kabul etmeyen Hülya Hanım, kendisi insanların hayatına karışarak müslüman hanımların nasıl giyinmesi gerektiği ile alakalı yazılar yazmış. Bu ne yaman çelişkidir böyle! Allah cc, insanları yaratıp ve her şeyi onların hizmetine sunduğu halde, kullarının nasıl giyinmesine karışamayacak ama sizler karışacaksınız öyle mi? Dev aynasından kendini seyretmek bu olsa gerek! Kızınızın öcü tabirine gelince ise, çocuğa ne verirseniz onu alır. Bebeklikten itibaren kızınızın yanında peçe takan insanları öcü (çocuk dilinde) küçük çocukları korkutmak için uydurulmuş, korku verici düşsel yaratık, umacı.) diye tanımlarsanız o da bu tabiri kullanır. Asıl öcü kimdir, bilir misiniz? Evladını salih/saliha biri yetiştirmek yerine cehenneme odun olarak yetiştiren kişidir. Zor bir hayata gelince ise, onlar kısa vadeli bir hayatı değil, sonsuz bir mutluluğu tercih ettikleri için, dünyanın sıkıntılarını ahiretin sıkıntılarına tercih ediyorlar. Onlar kendilerini ve ırzlarını haramdan ve haram bakışlardan korurken, sizler ne yaptınız? Müslüman Hanımlar, kendilerini yaratan ve kendileri hakkında mutlak doğru ve güzeli bilen Allah’a teslim olup, onun razı olacağı bir hayatı yaşamayı tercih ettiler, onların bu hayatını eleştirenler Batı zihniyetine teslim oldular. Batı zihniyetine teslim olanlar için büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy diyor ki: ‘‘Kim demiş Avrupa insanı medeni? Ne edep var ne haya, çırılçıplak bedeni! Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni; desenize hayvanlar sizden daha medeni!’’ Son olarak dünya hayatının sıcaklığını dert edinen Hülya Hanım’a diyoruz ki: ‘‘De ki: "Cehennem ateşi daha sıcaktır." Keşke anlasalardı!’’ (Tevbe-81)          Hülya Hanım daldığınız dünya hülyasından (hayal) uyanmanızı temenni ederiz. Zira hayatta olduğunuz için geçmişe reset atıp, günahlarınıza tevbe ederek kendinizi formatlayıp mümine bir hayat yaşama ihtimaliniz hâla bulunmaktadır. Geçici olan bu dünya lezzeti birgün son bulacak ve ahirette korkunç bir manzarayla karşılaşmamak için tevbe etmesini umuyoruz. Bu yazdıklarım sizlere anlamsız geliyorsa son olarak şunu söyleyeyim: ‘‘Dünya hülyasına dalanlar, ahiret hülyasını anlamazlar ve ondan  nasiplenemezler.’’  Mücahit GÜLER  Samsung Galaxy akıllı telefonumdan gönderildi.
Ekleme Tarihi: 25 Haziran 2020 - Perşembe

Hülya Avşar’a Birkaç Nasihat

Hülya Avşar’a Birkaç Nasihat


    Hülya Hanım dünkü verdiği röportajını şu sözlerle bitiriyor: ‘‘Peçeli bayanların neden peçe taktığını anladım. Başımıza bunların geleceğini biliyorlarmış. Peçe için kıyametleri kopardık, yazılar yazdık. Zehra onlardan birini görünce ‘öcü’ dedi. Çok zor bir hayatları varmış, çok sıcak oluyormuş.’’ 

     Kulluğunu unutan insan, haddi aşar ve kendisini ‘Rab’ gibi görür. Allah’ın insan hayatına karışmasını kabul etmeyen Hülya Hanım, kendisi insanların hayatına karışarak müslüman hanımların nasıl giyinmesi gerektiği ile alakalı yazılar yazmış. Bu ne yaman çelişkidir böyle! Allah cc, insanları yaratıp ve her şeyi onların hizmetine sunduğu halde, kullarının nasıl giyinmesine karışamayacak ama sizler karışacaksınız öyle mi? Dev aynasından kendini seyretmek bu olsa gerek! Kızınızın öcü tabirine gelince ise, çocuğa ne verirseniz onu alır. Bebeklikten itibaren kızınızın yanında peçe takan insanları öcü (çocuk dilinde) küçük çocukları korkutmak için uydurulmuş, korku verici düşsel yaratık, umacı.) diye tanımlarsanız o da bu tabiri kullanır. Asıl öcü kimdir, bilir misiniz? Evladını salih/saliha biri yetiştirmek yerine cehenneme odun olarak yetiştiren kişidir. Zor bir hayata gelince ise, onlar kısa vadeli bir hayatı değil, sonsuz bir mutluluğu tercih ettikleri için, dünyanın sıkıntılarını ahiretin sıkıntılarına tercih ediyorlar. Onlar kendilerini ve ırzlarını haramdan ve haram bakışlardan korurken, sizler ne yaptınız? Müslüman Hanımlar, kendilerini yaratan ve kendileri hakkında mutlak doğru ve güzeli bilen Allah’a teslim olup, onun razı olacağı bir hayatı yaşamayı tercih ettiler, onların bu hayatını eleştirenler Batı zihniyetine teslim oldular. Batı zihniyetine teslim olanlar için büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy diyor ki: ‘‘Kim demiş Avrupa insanı medeni? Ne edep var ne haya, çırılçıplak bedeni! Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni; desenize hayvanlar sizden daha medeni!’’ Son olarak dünya hayatının sıcaklığını dert edinen Hülya Hanım’a diyoruz ki: ‘‘De ki: "Cehennem ateşi daha sıcaktır." Keşke anlasalardı!’’ (Tevbe-81) 

        Hülya Hanım daldığınız dünya hülyasından (hayal) uyanmanızı temenni ederiz. Zira hayatta olduğunuz için geçmişe reset atıp, günahlarınıza tevbe ederek kendinizi formatlayıp mümine bir hayat yaşama ihtimaliniz hâla bulunmaktadır. Geçici olan bu dünya lezzeti birgün son bulacak ve ahirette korkunç bir manzarayla karşılaşmamak için tevbe etmesini umuyoruz. Bu yazdıklarım sizlere anlamsız geliyorsa son olarak şunu söyleyeyim: ‘‘Dünya hülyasına dalanlar, ahiret hülyasını anlamazlar ve ondan  nasiplenemezler.’’ 


Mücahit GÜLER 


Samsung Galaxy akıllı telefonumdan gönderildi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.