Hakan Kanber / KöşeliYorum
Köşe Yazarı
Hakan Kanber / KöşeliYorum
 

Avrupa’da ‘karavan’ Türkiye’de ‘karavana’

Öncesinde pandemi, sonrasında yaşanan depremler fiyatları tetikledi! Karavana talep arttı, fırsatçılara dikkat! Kötü niyetli insanların hedefinde depremzedeler var!   KONUT ALGISI DEĞİŞTİ   Öncesinde pandemi, sonrasında art arda yaşanan depremler insanların konut algısı ve yaşam şekillerinin değişmesine yol açtı. Doğaseverlerin ve şebeke dışı yaşamdan yana olanların tutkusu olan karavan, şimdilerde depremzede yurttaşların gözdesi konumunda… Fakat bu durum fırsatçıların da iştahını kabartıyor! Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 11 ilden diğer illere göç hareketi yaşanıyor. Evlerinin güvenilir olup olmadığını öğrenmeye çalışan vatandaşlardan bazıları alternatif barınma yöntemlerine yöneldi. Bunların başında karavanlar geliyor…   PANDEMİ VE SONRASINDA YAŞANAN DEPREMLER KARAVANA TALEBİ PATLATTI   Son yıllarda alternatif turizmin gözde unsuru karavan, pandemi ve arkasından yaşanan büyük deprem felaketlerinden sonra barınma ihtiyacının en güvenilir yolu haline geldi. Ancak bu talep patlaması fırsatçılığı da beraberinde getirdi. Son dönemde karavanlara olan yoğun ilgi had safhaya ulaşmış durumda. Deprem sonrası binlerce vatandaş evlerinin sağlam olup olmadığı endişesi taşımaya başladı.   ***   Deprem mağduru yurttaşların bu durumu tespit edebilmek amacıyla uzmanlardan yardım aldıklarını medyadan üzülerek takip ediyoruz. Bölgeyi terk eden depremzedelerin bir bölümünün barınma sorununu çözmek adına karavana yöneldiklerine tanık oluyoruz. Depremler ve arkasından gelen bitmek bilmeyen artçı sarsıntılar insanların konut algısını değiştirdi. Karavana olan ilgi arttı. Mobilize bir yaşam alanı olması ve mekân kaygısı olmaması nedeniyle karavan, insanlar tarafından daha çok tercih edilmeye başlandı.   ***   “Alayım evimin önünde dursun” diye düşünenler bile olduğunu biliyoruz. Hem yatırım hem de yarın evsiz kalırım korkusuyla tedbir amaçlı karavan alanlara rastlamak mümkün. Eskiden kamp alanlarında, gezi güzergâhlarında, yollarda vs yerlerde rastladığımız karavanlar artık her yerdeler…   FIRSATÇILARA DİKKAT!   Her alanda olduğu gibi karavan olayında da fırsatçılar hemen piyasaya çıkmış durumda… Depremler sonrası karavan piyasası şiddetli sarsıntılar geçirmeye başladı. Karavan ile uzak yakın ilgisi ve bilgisi olmayan tipler türedi. Dijital satış ortamlarında bunlar rahatlıkla gözlemlenebiliyor. İstenilen ve oluşan fiyatlar, alıcı tarafı hayretler içinde bırakıyor. Herhangi bir aracın içine bir masa-iki sandalye atan karavan satıyorum diye ilanlar veriyor. Ve bu uyduruk karavanlara inanılmaz fiyatlar istiyor! Bu durum pandemi yaşanırken de olmuştu. Karavan fiyatlarının doğal olmayan yukarı yönlü yükselişi o zamandan başlamıştı. Şimdi aynı şey yaşanıyor. Zaten depremin perişan ettiği yurttaşlarımız kötü niyetli insanlara yem olabiliyorlar.    
Ekleme Tarihi: 01 Mayıs 2023 - Pazartesi

Avrupa’da ‘karavan’ Türkiye’de ‘karavana’

Öncesinde pandemi, sonrasında yaşanan depremler fiyatları tetikledi! Karavana talep arttı, fırsatçılara dikkat! Kötü niyetli insanların hedefinde depremzedeler var!

 

KONUT ALGISI DEĞİŞTİ

 

Öncesinde pandemi, sonrasında art arda yaşanan depremler insanların konut algısı ve yaşam şekillerinin değişmesine yol açtı. Doğaseverlerin ve şebeke dışı yaşamdan yana olanların tutkusu olan karavan, şimdilerde depremzede yurttaşların gözdesi konumunda… Fakat bu durum fırsatçıların da iştahını kabartıyor! Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 11 ilden diğer illere göç hareketi yaşanıyor. Evlerinin güvenilir olup olmadığını öğrenmeye çalışan vatandaşlardan bazıları alternatif barınma yöntemlerine yöneldi. Bunların başında karavanlar geliyor…

 

PANDEMİ VE SONRASINDA YAŞANAN DEPREMLER KARAVANA TALEBİ PATLATTI

 

Son yıllarda alternatif turizmin gözde unsuru karavan, pandemi ve arkasından yaşanan büyük deprem felaketlerinden sonra barınma ihtiyacının en güvenilir yolu haline geldi. Ancak bu talep patlaması fırsatçılığı da beraberinde getirdi. Son dönemde karavanlara olan yoğun ilgi had safhaya ulaşmış durumda. Deprem sonrası binlerce vatandaş evlerinin sağlam olup olmadığı endişesi taşımaya başladı.

 

***

 

Deprem mağduru yurttaşların bu durumu tespit edebilmek amacıyla uzmanlardan yardım aldıklarını medyadan üzülerek takip ediyoruz. Bölgeyi terk eden depremzedelerin bir bölümünün barınma sorununu çözmek adına karavana yöneldiklerine tanık oluyoruz. Depremler ve arkasından gelen bitmek bilmeyen artçı sarsıntılar insanların konut algısını değiştirdi. Karavana olan ilgi arttı. Mobilize bir yaşam alanı olması ve mekân kaygısı olmaması nedeniyle karavan, insanlar tarafından daha çok tercih edilmeye başlandı.

 

***

 

“Alayım evimin önünde dursun” diye düşünenler bile olduğunu biliyoruz. Hem yatırım hem de yarın evsiz kalırım korkusuyla tedbir amaçlı karavan alanlara rastlamak mümkün. Eskiden kamp alanlarında, gezi güzergâhlarında, yollarda vs yerlerde rastladığımız karavanlar artık her yerdeler…

 

FIRSATÇILARA DİKKAT!

 

Her alanda olduğu gibi karavan olayında da fırsatçılar hemen piyasaya çıkmış durumda… Depremler sonrası karavan piyasası şiddetli sarsıntılar geçirmeye başladı. Karavan ile uzak yakın ilgisi ve bilgisi olmayan tipler türedi. Dijital satış ortamlarında bunlar rahatlıkla gözlemlenebiliyor. İstenilen ve oluşan fiyatlar, alıcı tarafı hayretler içinde bırakıyor. Herhangi bir aracın içine bir masa-iki sandalye atan karavan satıyorum diye ilanlar veriyor. Ve bu uyduruk karavanlara inanılmaz fiyatlar istiyor! Bu durum pandemi yaşanırken de olmuştu. Karavan fiyatlarının doğal olmayan yukarı yönlü yükselişi o zamandan başlamıştı. Şimdi aynı şey yaşanıyor. Zaten depremin perişan ettiği yurttaşlarımız kötü niyetli insanlara yem olabiliyorlar.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.