Fehmi Demirbağ
Köşe Yazarı
Fehmi Demirbağ
 

KURŞUN DÖKÜLDÜ TEPEMİZDEN BAHTIMIZ AÇILSIN DİYE GÖZ BEBEKLERİMİZE

Genelev var ülkemde yasal olarak kurulup haram işleyen, helal olmayan zinayı yaşatan. Meyhaneler var ülkemde yasal olarak kurulup haram işleyen, helal olmayan alkolü yaşatan. Bankalar var ülkemde yasal olarak kurulup haram işleyen, helal olmayan faizi yaşatan. Piyango idaresi var ülkemde yasal olarak kurulup haram işleyen, helal olmayan kumarı yaşatan. Haramlar yasallaştırılmış, helaller yasaklanmış; tuhaflıklar ülkesiyiz vesselam. İlim out cehalet in! İnlerine giremedik bir türlü türlü türlülerin!  ... Çileli yaşamlarımızın müsebbibi budur, bu garabet. Ama başka yerlerde kusur aramakla geçer ömrümüz. İlim,irfan, kültür, sanat mahpus... mahsuscuk adamlar ziyade, hakikatinkiler sus-pus! Bozuk düzen dedik ya... Bozuk adamlar uretir, vesselam! Herşeyi gibi bozuk! Tamirci de kalmadı lakin! Onlar da düzene uydular hepten bozuk! Nasıl mı? Ninnilerle uyutulması gereken bebeleri ölüm uykusuna yatıranları görmezden gelmek demek, onlar gibi inanıp onlar gibi yaşamak demektir! Hristiyan inancı ile bezenip onlar gibi yaşamak...sonra da olan bitenlere seyirci kalmak...ve yalnızca itiraz eder gibi takılmak...inanın bütün bunlar yalnızca sonumuzu işaret eder. İnanmayan baksın tarihe; hani nerde Endülüs? Osmanlı neden yıkıldı zannedersiniz? Kafkasya sürgünü misal, neden yaşandı?Nedendir son yüzyılın fitnesinin asıl nedeni? Ümmet neden lime lime? Ezcümle; evlatlarımızı kendi değerlerimizle yetiştirmiyoruz! Bilime, kültüre, sanata, edebiyata nasılda uzaklaştık? Bir müslüman ahlakından nasıl söz edebiliriz? Din bezirganları çanak tutmaktalar tuğyanımıza! Eyyamcı siyasiler siyasi ikballeri adına arkalarını dönmekteler gerçeğin her türüne! Üniversitelerimizin ahvali ortada...Aydınlar; ne kadar da karanlıklar... Halksa şaşkınlık ve acziyet içinde! Hemen şimdi: Akaid, kültür, ilim-irfan adına...geleceğimiz adına; MİLLİ SEFERBERLİK! Fehmi Demirbağ
Ekleme Tarihi: 26 Aralık 2019 - Perşembe

KURŞUN DÖKÜLDÜ TEPEMİZDEN BAHTIMIZ AÇILSIN DİYE GÖZ BEBEKLERİMİZE

Genelev var ülkemde yasal olarak kurulup haram işleyen, helal olmayan zinayı yaşatan.

Meyhaneler var ülkemde yasal olarak kurulup haram işleyen, helal olmayan alkolü yaşatan.

Bankalar var ülkemde yasal olarak kurulup haram işleyen, helal olmayan faizi yaşatan.

Piyango idaresi var ülkemde yasal olarak kurulup haram işleyen, helal olmayan kumarı yaşatan.

Haramlar yasallaştırılmış, helaller yasaklanmış; tuhaflıklar ülkesiyiz vesselam. İlim out cehalet in! İnlerine giremedik bir türlü türlü türlülerin! 
...
Çileli yaşamlarımızın müsebbibi budur, bu garabet.
Ama başka yerlerde kusur aramakla geçer ömrümüz.
İlim,irfan, kültür, sanat mahpus... mahsuscuk adamlar ziyade, hakikatinkiler sus-pus!
Bozuk düzen dedik ya...
Bozuk adamlar uretir, vesselam! Herşeyi gibi bozuk!
Tamirci de kalmadı lakin!
Onlar da düzene uydular hepten bozuk!

Nasıl mı?
Ninnilerle uyutulması gereken bebeleri ölüm uykusuna yatıranları görmezden gelmek demek, onlar gibi inanıp onlar gibi yaşamak demektir!

Hristiyan inancı ile bezenip onlar gibi yaşamak...sonra da olan bitenlere seyirci kalmak...ve yalnızca itiraz eder gibi takılmak...inanın bütün bunlar yalnızca sonumuzu işaret eder.

İnanmayan baksın tarihe; hani nerde Endülüs? Osmanlı neden yıkıldı zannedersiniz? Kafkasya sürgünü misal, neden yaşandı?Nedendir son yüzyılın fitnesinin asıl nedeni?

Ümmet neden lime lime?

Ezcümle; evlatlarımızı kendi değerlerimizle yetiştirmiyoruz! Bilime, kültüre, sanata, edebiyata nasılda uzaklaştık?

Bir müslüman ahlakından nasıl söz edebiliriz?

Din bezirganları çanak tutmaktalar tuğyanımıza! Eyyamcı siyasiler siyasi ikballeri adına arkalarını dönmekteler gerçeğin her türüne! Üniversitelerimizin ahvali ortada...Aydınlar; ne kadar da karanlıklar...

Halksa şaşkınlık ve acziyet içinde!

Hemen şimdi: Akaid, kültür, ilim-irfan adına...geleceğimiz adına; MİLLİ SEFERBERLİK!

Fehmi Demirbağ

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.