Fehmi Demirbağ
Köşe Yazarı
Fehmi Demirbağ
 

GEVELEYENLERLE GEVEZELERİN GEVŞEKLİKLERİ ÜZERİNE KISA BİR MANİFESTOYA DAYALI RADİKAL ÜLTİMATOM; ERENKÖY MEVZUU!

"ABSÜRD DRAMEDİ" "Neme lazımcılar" mahallesinde, "elalem" sitesinde, "kimkime dumduma" sokağında...Ama illa ki "tuzu kurular" ülkesinde... "Abdestli kapitalizmin" hükümran olduğu topraklarda "vur patlasın çal oynasın" eyaletinin "istemezük" vilayetine bağlı "uyanık olacaksın kardeş" kasabasında... Hazirun toplanmış; mevzu ülkenin ikbali hususunda istişare imiş. "Geçim derdi olmayanlar" banane demişler. "Bal tutup parmak yalayanlar" sanane demişler konuyla ilgili. "Devlet malı deniz, yemeyenler domuz" diyen güruh patırtı çıkarmışlar toplantıda, "gemisini kurtaran kaptancılar"la birlik olup haykırmışlar: "Günü kurtarmak lazım!" "Biz keriz miyiz?" diyenler müdahil olmuşlar tartışmaya. "Büyüklerimiz buyurmuşsa vardır bir hikmeti" diyenlerle "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" diyenler toplantıdan kaytarmaya çalışmaktaymışlar. "Vatan, millet, sakarya"cılar kefenleriyle gelmişler toplantıya. "Gaflet, delalet ve ihanet" içinde olanlar gericilikle itham etmişler kalabalığı. "Muasır medeniyetçiler" olayı protesto için pankart açıp çırılçıplak soyunmuşlar: 5816 yı hatırlatmışlar 657 ye tabi görevlilere.  "Mış" lı anlatıyorum olayları.  Orda değildim. Bana anlatılanları naklediyorum.  Ben bütün bu olanlar olup dururken "herkes mesüldür" mahallesinde, "birimiz hepimizi hepimiz birimiz için" sokağında...Ama illa ki "bir umuttur yaşamak" ülkesinde... "Tek yol İslam" sloganlarının hükümran olduğu topraklarda "eline,diline, beline sahip ol" eyaletinin "bir gün mutlaka" vilayetine bağlı, "ektiklerimizi biçeriz" kasabasında bir başka toplantıdaydım.  "Tevekkeltü alellah" diyen gruba kulak verdim. "Hasbinallahü ve nimel vekil" diyen gençlere hayran oldum. "İmtihan dünyası" diyen insanlar "sabr, şükr" gibi mangalara ayrılmışlardı. "Hayat iman ve cihad"dır diye ısrar ediyorlardı. İçimize karışmış "eyyamcılar" ve "dinciler" durumdan hoşnut değillerdi.  "Teşekkür edenler", "özür dileyenler" ve "rica edenler" toplantının selameti adına hizmet yapmaktaydılar. Aşk şarabı ikram ediyorlardı insanlara. "Fesatlar" dağıtılan bu "mey" de bile "fitne" arıyorlardı.  Heryerde insanlar... Konuşuyorlar... Tartışıyorlar... Savaşıyorlar... Sevişmelerse nikahsız... İŞİN ÖZETİ BU! FEHMİ ABİNİZ...
Ekleme Tarihi: 04 Nisan 2020 - Cumartesi

GEVELEYENLERLE GEVEZELERİN GEVŞEKLİKLERİ ÜZERİNE KISA BİR MANİFESTOYA DAYALI RADİKAL ÜLTİMATOM; ERENKÖY MEVZUU!

"ABSÜRD DRAMEDİ"

"Neme lazımcılar" mahallesinde, "elalem" sitesinde, "kimkime dumduma" sokağında...Ama illa ki "tuzu kurular" ülkesinde... "Abdestli kapitalizmin" hükümran olduğu topraklarda "vur patlasın çal oynasın" eyaletinin "istemezük" vilayetine bağlı "uyanık olacaksın kardeş" kasabasında...
Hazirun toplanmış; mevzu ülkenin ikbali hususunda istişare imiş.
"Geçim derdi olmayanlar" banane demişler. "Bal tutup parmak yalayanlar" sanane demişler konuyla ilgili. "Devlet malı deniz, yemeyenler domuz" diyen güruh patırtı çıkarmışlar toplantıda, "gemisini kurtaran kaptancılar"la birlik olup haykırmışlar: "Günü kurtarmak lazım!"
"Biz keriz miyiz?" diyenler müdahil olmuşlar tartışmaya. "Büyüklerimiz buyurmuşsa vardır bir hikmeti" diyenlerle "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" diyenler toplantıdan kaytarmaya çalışmaktaymışlar.
"Vatan, millet, sakarya"cılar kefenleriyle gelmişler toplantıya. "Gaflet, delalet ve ihanet" içinde olanlar gericilikle itham etmişler kalabalığı. "Muasır medeniyetçiler" olayı protesto için pankart açıp çırılçıplak soyunmuşlar: 5816 yı hatırlatmışlar 657 ye tabi görevlilere. 
"Mış" lı anlatıyorum olayları. 
Orda değildim. Bana anlatılanları naklediyorum. 
Ben bütün bu olanlar olup dururken "herkes mesüldür" mahallesinde, "birimiz hepimizi hepimiz birimiz için" sokağında...Ama illa ki "bir umuttur yaşamak" ülkesinde... "Tek yol İslam" sloganlarının hükümran olduğu topraklarda "eline,diline, beline sahip ol" eyaletinin "bir gün mutlaka" vilayetine bağlı, "ektiklerimizi biçeriz" kasabasında bir başka toplantıdaydım. 
"Tevekkeltü alellah" diyen gruba kulak verdim. "Hasbinallahü ve nimel vekil" diyen gençlere hayran oldum. "İmtihan dünyası" diyen insanlar "sabr, şükr" gibi mangalara ayrılmışlardı. "Hayat iman ve cihad"dır diye ısrar ediyorlardı. İçimize karışmış "eyyamcılar" ve "dinciler" durumdan hoşnut değillerdi. 
"Teşekkür edenler", "özür dileyenler" ve "rica edenler" toplantının selameti adına hizmet yapmaktaydılar.
Aşk şarabı ikram ediyorlardı insanlara. "Fesatlar" dağıtılan bu "mey" de bile "fitne" arıyorlardı. 
Heryerde insanlar...
Konuşuyorlar...
Tartışıyorlar...
Savaşıyorlar...
Sevişmelerse nikahsız...

İŞİN ÖZETİ BU!

FEHMİ ABİNİZ...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.