Fehmi Demirbağ
Köşe Yazarı
Fehmi Demirbağ
 

BİZ YAPTIK BİZ!

İçki, kumar, faiz ve zina bu düzenin ilkeleridir. Bizim vazifemiz muesses nizama sadakat değil; ıyiliği emredip, kotülükten uzaklaşmak. Misal vereyim; • İçki içene, ayyaş dedik kızdık; ama içki fabrikalarını kuran ve üreten sistemi sorgulamadık • Milli Piyango bileti alana kızdık; ama Milli Piyango biletini basan sistemi baştacı eyledik, kızmadık ona. • Lgbt, Lezbiyen, homoseksüellerin yürüyüşüne kızdık; ama İstanbul Sözleşmesini imzalayan 6251 nolu yasa ile onlara dernek kurduran onlara yol veren onlara imkan sağlayanları, 6284 ile aile kurumunu parçalayanları  fark edemedik bile.  • Gençliğimiz bozuldu nereye gidiyor diye gençlerimize kızdık; ama gençleri bu hale getiren, kanunları ve ortamı hazırlayan büyükleri yargılayamadık, kızmadık, vardır bir bildikleri dedik. • Borcunu, Çek'ini Sened'ini ödemiyor diye birbirimize kızdık; ama ekonomiyi bu hale getirenleri, bizi sömürgeleştirenleri farkedemedik. • Adaletsizlikten, hukuksuzluktan, rüşvetten, yolsuzluktan, hırsızlıktan şikayet ettik; ama bunları yapan zihniyeti sağ sol diye ayırdik ama aralarinda bir fark olmadığını da fark edemedik. • Oğlumuza "koskoca adam olmuşsun niye bir iş yapmıyorsun" diye kızdık; ama onun çalışacağı fabrikaları kurmayanlara da kızamadik; boş umutlarla sizi hayata hazirlıyacağız diyen universitelerden mezun olnayı matah bir şey zannederken... • İsrail, Abd ve Avrupa ülkelerine kızdık; ama onlarla işbirliği içinde olanlarla birlikte onlar gibi yasamayı ülkü edindik. • Milletin yaşadığı bu ve benzeri sıkıntıları dile getiren, eleştiren ve bu böyle gitmez gitmemeli diyenlere kızdık; ama toplumu bu hale getirenler karşısında el pençe durduk. Masa, kasa,nisa şeytan üçgeninde kaybolduk. "Başınıza gelen her musibet, sizin ellerinizle işledikleriniz yüzündendir" (Şûra 30)  Neticede toplumda, huzur, barış güven, hukuk, adalet, kalmadı, birbirimize düştük kuvvetimiz elden gitti. "Bir toplum kendini değiştirmedikçe Allah onları değiştirmez" Bizim bir yaratılış gayemiz var. O da Rabbimizin rızasını kazanmak. Helal ile haramı bilerek ömür nimetini bitirmek.  Ve unutmamak; GENÇLIK VARSA GELECEK VAR! ÖNCE AHLAK VE MANEVIYAT! HÜR CUMALAR! FD
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2020 - Cuma

BİZ YAPTIK BİZ!


İçki, kumar, faiz ve zina bu düzenin ilkeleridir.
Bizim vazifemiz muesses nizama sadakat değil; ıyiliği emredip, kotülükten uzaklaşmak.
Misal vereyim;

• İçki içene, ayyaş dedik kızdık; ama içki fabrikalarını kuran ve üreten sistemi sorgulamadık

• Milli Piyango bileti alana kızdık; ama Milli Piyango biletini basan sistemi baştacı eyledik, kızmadık ona.

• Lgbt, Lezbiyen, homoseksüellerin yürüyüşüne kızdık; ama İstanbul Sözleşmesini imzalayan 6251 nolu yasa ile onlara dernek kurduran onlara yol veren onlara imkan sağlayanları, 6284 ile aile kurumunu parçalayanları  fark edemedik bile. 

• Gençliğimiz bozuldu nereye gidiyor diye gençlerimize kızdık; ama gençleri bu hale getiren, kanunları ve ortamı hazırlayan büyükleri yargılayamadık, kızmadık, vardır bir bildikleri dedik.

• Borcunu, Çek'ini Sened'ini ödemiyor diye birbirimize kızdık; ama ekonomiyi bu hale getirenleri, bizi sömürgeleştirenleri farkedemedik.

• Adaletsizlikten, hukuksuzluktan, rüşvetten, yolsuzluktan, hırsızlıktan şikayet ettik; ama bunları yapan zihniyeti sağ sol diye ayırdik ama aralarinda bir fark olmadığını da fark edemedik.

• Oğlumuza "koskoca adam olmuşsun niye bir iş yapmıyorsun" diye kızdık; ama onun çalışacağı fabrikaları kurmayanlara da kızamadik; boş umutlarla sizi hayata hazirlıyacağız diyen universitelerden mezun olnayı matah bir şey zannederken...

• İsrail, Abd ve Avrupa ülkelerine kızdık; ama onlarla işbirliği içinde olanlarla birlikte onlar gibi yasamayı ülkü edindik.

• Milletin yaşadığı bu ve benzeri sıkıntıları dile getiren, eleştiren ve bu böyle gitmez gitmemeli diyenlere kızdık; ama toplumu bu hale getirenler karşısında el pençe durduk.

Masa, kasa,nisa şeytan üçgeninde kaybolduk.

"Başınıza gelen her musibet, sizin ellerinizle işledikleriniz yüzündendir" (Şûra 30) 

Neticede toplumda, huzur, barış güven, hukuk, adalet, kalmadı, birbirimize düştük kuvvetimiz elden gitti.

"Bir toplum kendini değiştirmedikçe Allah onları değiştirmez"

Bizim bir yaratılış gayemiz var. O da Rabbimizin rızasını kazanmak.

Helal ile haramı bilerek ömür nimetini bitirmek. 

Ve unutmamak;
GENÇLIK VARSA GELECEK VAR!

ÖNCE AHLAK VE MANEVIYAT!

HÜR CUMALAR!

FD

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.