Aydın Benli
Köşe Yazarı
Aydın Benli
 

ERKEN SEÇİME DOĞRU!

    Hayat pahalılığı, küresel krizler, pandemi ve ekonomik savaşlar sonucunda, Dünya devletleri zor günler geçiriyor. Bizde ülke olarak o ülkeler gibi zor günler geçiriyoruz. Modern sömürgecilik üçüncü dünya ülkelerinin kanını emiyor. Fakir ülkeler hayatta kala bilmek için güçlü devletlerin gölgesinde tutuna bilmeye çalışıyorlar. Söz sahibi Devletler, biyolojik silahlarla saldırmaya, sonucunda ilaç satmaya devam ediyorlar. Diğer yandan taşeron terör örgütleri eliyle sattıkları silahlarları kaos ve kargaşa çıkarmak için, Ortadoğu da denettiriyorlar. İnsanlar önce canlarını koruma, sonra karınlarını doyurma derdine düşmüşken devreye psikolojik harp taktiklerini sokmuşlar. Buna bağlı olarak düzensiz göçler ve yerlerinden yurtlarından edilmiş milyonlarca insan ve bir o kadar kayıp  çocuk ve kadınlar. Kadınlar kadın ticaretinde, çocuklar ise organ ve diğer karanlık işlerde kullanılıyor. Anlayacağınız Müslüman insanlar korku ve panikle göç ettirilip, katilinin kucağına itiliyor sonuç kararan hayatlar olarak ortaya çıkıyor.    Ülkemiz bu göç yolu üzerinde olduğu için, epeyce bir sığınmacı yükünü sırtlamış gibi gözüküyor. Bu sığınmacılar olası bir seçimde iktidarın başını ağrıtacak gibi duruyor.İktidar daha önce verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye başladı mesela 3600 ek göstergeler meclisten geçmeye başladı. Sağlık alanında ki yatırımlar artmaya başladı, köylü ve çiftçilere kesenin ağzı açıldı. İhracat konusunda üreticiler teşvik ediliyor, küçük kobi ve işletmeler destekleniyor. Devletteki israf konusunda yakın dönemde bazı tedbirler uygulanmaya başlanılacak. Stokçuluk ve kara borsacılığının önüne geçilmek için yoğun mücadeleler veriliyor. Bunların hepsi erken seçim yatırımı, ilerleyen günlerde göreceğiz, kesinlikle erken seçim olacaktır.   Muhalefet kanadında, bir takım işler yolunda gitmiyor gibi görülüyor, kararsız seçmen hala ne yapacağını kime oy vereceğini bilmiyor. Seçim sonuçlarını belirleyecek kararsız seçmen ve küskünler kime oy verecek?... İyi parti ve HDP arasında ki ittifak var mı? Yok mu? Soruları seçmenin kafasını karıştırıyor.  Büyük partiler içinden  birçok küçük partiler çıktıve bu küçük partilerin duracakları üçüncü bir ittifak mı yolda?.. Başbakanlık hükümet sistemine geri dönülecek ama bu sistem halka muhalefet tarafından anlatılmadığı için halk kararsız. MHP’nin başına Süleyman Soylu mu geçecek?... HDP kapatılacak gibi ve siyasi yasak alacak olan siyasiler var gibi. HDP’nin muadili bir parti var mı? Var ise hangi tarafta duracak ve pkk ile arasına mesafe koya bilecek mi? Bu soruların cevaplarını kızışan siyaset gündemin de yakın vadede alacağız.        Erken seçimin tarihini ekonomik zafer belirleyecek, yakın vadede akaryakıt fiyatları, altın ve döviz fiyatları gerileyip, enflasyon düşmeye başladığında erken seçim kararı açıklanacaktır. Altı ay sonra seçim araçlarının gürültü kirliliğine, duvarlara ve ilan panolarına yapıştırılan siyasetçi fotoğraflarına hazırlıklı olun. Allah’a ısmarladık hoşça kalın…
Ekleme Tarihi: 10 Haziran 2022 - Cuma

ERKEN SEÇİME DOĞRU!

    Hayat pahalılığı, küresel krizler, pandemi ve ekonomik savaşlar sonucunda, Dünya devletleri zor günler geçiriyor. Bizde ülke olarak o ülkeler gibi zor günler geçiriyoruz. Modern sömürgecilik üçüncü dünya ülkelerinin kanını emiyor. Fakir ülkeler hayatta kala bilmek için güçlü devletlerin gölgesinde tutuna bilmeye çalışıyorlar. Söz sahibi Devletler, biyolojik silahlarla saldırmaya, sonucunda ilaç satmaya devam ediyorlar. Diğer yandan taşeron terör örgütleri eliyle sattıkları silahlarları kaos ve kargaşa çıkarmak için, Ortadoğu da denettiriyorlar. İnsanlar önce canlarını koruma, sonra karınlarını doyurma derdine düşmüşken devreye psikolojik harp taktiklerini sokmuşlar. Buna bağlı olarak düzensiz göçler ve yerlerinden yurtlarından edilmiş milyonlarca insan ve bir o kadar kayıp  çocuk ve kadınlar. Kadınlar kadın ticaretinde, çocuklar ise organ ve diğer karanlık işlerde kullanılıyor. Anlayacağınız Müslüman insanlar korku ve panikle göç ettirilip, katilinin kucağına itiliyor sonuç kararan hayatlar olarak ortaya çıkıyor.

   Ülkemiz bu göç yolu üzerinde olduğu için, epeyce bir sığınmacı yükünü sırtlamış gibi gözüküyor. Bu sığınmacılar olası bir seçimde iktidarın başını ağrıtacak gibi duruyor.İktidar daha önce verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye başladı mesela 3600 ek göstergeler meclisten geçmeye başladı. Sağlık alanında ki yatırımlar artmaya başladı, köylü ve çiftçilere kesenin ağzı açıldı. İhracat konusunda üreticiler teşvik ediliyor, küçük kobi ve işletmeler destekleniyor. Devletteki israf konusunda yakın dönemde bazı tedbirler uygulanmaya başlanılacak. Stokçuluk ve kara borsacılığının önüne geçilmek için yoğun mücadeleler veriliyor. Bunların hepsi erken seçim yatırımı, ilerleyen günlerde göreceğiz, kesinlikle erken seçim olacaktır.

  Muhalefet kanadında, bir takım işler yolunda gitmiyor gibi görülüyor, kararsız seçmen hala ne yapacağını kime oy vereceğini bilmiyor. Seçim sonuçlarını belirleyecek kararsız seçmen ve küskünler kime oy verecek?... İyi parti ve HDP arasında ki ittifak var mı? Yok mu? Soruları seçmenin kafasını karıştırıyor.  Büyük partiler içinden  birçok küçük partiler çıktıve bu küçük partilerin duracakları üçüncü bir ittifak mı yolda?.. Başbakanlık hükümet sistemine geri dönülecek ama bu sistem halka muhalefet tarafından anlatılmadığı için halk kararsız. MHP’nin başına Süleyman Soylu mu geçecek?... HDP kapatılacak gibi ve siyasi yasak alacak olan siyasiler var gibi. HDP’nin muadili bir parti var mı? Var ise hangi tarafta duracak ve pkk ile arasına mesafe koya bilecek mi? Bu soruların cevaplarını kızışan siyaset gündemin de yakın vadede alacağız. 

      Erken seçimin tarihini ekonomik zafer belirleyecek, yakın vadede akaryakıt fiyatları, altın ve döviz fiyatları gerileyip, enflasyon düşmeye başladığında erken seçim kararı açıklanacaktır. Altı ay sonra seçim araçlarının gürültü kirliliğine, duvarlara ve ilan panolarına yapıştırılan siyasetçi fotoğraflarına hazırlıklı olun. Allah’a ısmarladık hoşça kalın…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.