Karabağlarlılardan CHP’ye Tepki: Halk Yok Sayıldı!

EGE HABERLERİ 04.02.2024 - 12:49, Güncelleme: 04.02.2024 - 12:49 3848+ kez okundu.
 

Karabağlarlılardan CHP’ye Tepki: Halk Yok Sayıldı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, 31 Mart 2023 yerel seçimlerine yönelik aday belirleme sürecinde verdiği "halkın talepleri doğrultusunda" sözünü yerine getiremedi. Seçim öncesinde yapılan anketler ve kamuoyu yoklamalarının ardından açıklanan belediye başkan aday listeleri, halkın beklentilerini yansıtmaktan uzaktı.
İzmir'in çeşitli ilçelerinden gelen eleştirilerin arasına Karabağlar ilçesi de katıldı. Bütün afişlerini Bornova için hazırlayan ve Bornova’da saha çalışması yapan Helil Kınay, atama sonrası afişlerde “Bornova” yazan yere “Karabağlar” yazarak sosyal medyadan paylaşması tepkilere neden oldu! Bornova Belediye Başkanı aday adayı Helil Kınay, ilçeyi hiç tanımadan ve yerel ihtiyaçları göz önünde bulundurmadan Karabağlar Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Bu karar, ilçedeki yaklaşık 150.000 CHP seçmeni tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar, eğer bu hata bilmeden yapıldıysa bu yanlıştan dönülmeli, bilerek yapıldıysa bu Karabağlar’ı rakip partilere altın tepside sunacak yanlış bir hamledir, şeklinde tepkilerini ifade ettiler.  Karabağlar halkı, yerel bilgiye sahip bir adayın tercih edilmesini beklerken, atama sürecinin plansız ve özensiz olduğunu düşünüyor. “Halkın beklentileri, CHP genel merkezi ve ilgili yetkililer tarafından dikkate alınmalıdır. Halk, demokratik süreçlere uygun şekilde değerlendirilmeli ve kendi ilçelerini yönetecek bir ismin seçimine katılım hakkına saygı gösterilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi, bu eleştirilere duyarlı bir şekilde yaklaşmalı ve halkın taleplerine daha fazla kulak vermeli” şeklinde vatandaşlar tepkisini dile getirdi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, 31 Mart 2023 yerel seçimlerine yönelik aday belirleme sürecinde verdiği "halkın talepleri doğrultusunda" sözünü yerine getiremedi. Seçim öncesinde yapılan anketler ve kamuoyu yoklamalarının ardından açıklanan belediye başkan aday listeleri, halkın beklentilerini yansıtmaktan uzaktı.

İzmir'in çeşitli ilçelerinden gelen eleştirilerin arasına Karabağlar ilçesi de katıldı. Bütün afişlerini Bornova için hazırlayan ve Bornova’da saha çalışması yapan Helil Kınay, atama sonrası afişlerde “Bornova” yazan yere “Karabağlar” yazarak sosyal medyadan paylaşması tepkilere neden oldu! Bornova Belediye Başkanı aday adayı Helil Kınay, ilçeyi hiç tanımadan ve yerel ihtiyaçları göz önünde bulundurmadan Karabağlar Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Bu karar, ilçedeki yaklaşık 150.000 CHP seçmeni tarafından tepkiyle karşılandı.
Vatandaşlar, eğer bu hata bilmeden yapıldıysa bu yanlıştan dönülmeli, bilerek yapıldıysa bu Karabağlar’ı rakip partilere altın tepside sunacak yanlış bir hamledir, şeklinde tepkilerini ifade ettiler. 

Karabağlar halkı, yerel bilgiye sahip bir adayın tercih edilmesini beklerken, atama sürecinin plansız ve özensiz olduğunu düşünüyor. “Halkın beklentileri, CHP genel merkezi ve ilgili yetkililer tarafından dikkate alınmalıdır. Halk, demokratik süreçlere uygun şekilde değerlendirilmeli ve kendi ilçelerini yönetecek bir ismin seçimine katılım hakkına saygı gösterilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi, bu eleştirilere duyarlı bir şekilde yaklaşmalı ve halkın taleplerine daha fazla kulak vermeli” şeklinde vatandaşlar tepkisini dile getirdi!

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.