Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan yeniden aday

SİYASET/POLİTİKA 05.12.2023 - 13:44, Güncelleme: 05.12.2023 - 13:44 1002+ kez okundu.
 

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan yeniden aday

Karaburun Belediye Başkanı Av. İlkay Girgin Erdoğan, "Karaburun'a Kattıklarımız ve Yarımada'nın Geleceği İçin" sloganıyla yola çıkarak, bir dönem daha belediye başkanlığına talip olduğunu açıkladı.
Karaburun Belediyesi'nin 121 yıllık geçmişinde, 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerle önemli bir dönüm noktası yaşandı. Bu seçimler, Av. İlkay Girgin Erdoğan'ın ilçenin ilk kadın başkanı olarak seçilmesiyle tarihe geçti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına yeniden başkan aday adayı olan Erdoğan, başvuru dosyasını CHP Karaburun İlçe Örgütü Başkanı Erdal Subaşı'na sundu.  Erdoğan, görev süresince yaptıkları çalışmaların gelecek vaatlerinin bir teminatı olduğunu vurgulayarak, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" ifadesini kullandı. Erdoğan, Karaburun Belediyesi ile durmaksızın hizmet üretme çabası içinde olduklarını dile getirdi. Erdoğan, kendi ifadeleriyle, bu kararı alırken hem Karaburun Ailesi'ne hem de CHP İlçe Başkanı Erdal Subaşı ve tüm yol arkadaşlarına minnettarlığını sundu. Ayrıca, Karaburun yarımadasının ufuklarının açık olduğunun altını çizdi. Erdoğan, kadınların siyasetteki yerine dair konuştu Kadının Siyasi Hayattaki Rolü ve değişimin dinamiği üzerine konuşan Erdoğan, Türkiye'de 1930'dan bu yana gerçekleşen 19 yerel seçimde, 93 yılda sadece 150 kadının belediye başkanı olarak seçildiğini belirtti. Bu durumun, politikadaki eril dilin kalıcılaşması ve sorunların çözüm odağından uzaklaşmasına neden olduğunu vurguladı. Aydın'ın Çine ilçesi Karpuzlu bucağında, 32 yaşındaki Gül Esin'in 500 oyla muhtar seçilmesini örnek göstererek, siyasi sistemde kalıcı bir fırsat eşitliği sağlanması halinde, başarılı kadınların daha fazla göreve taşınabileceğini ifade etti. Erdoğan'a göre, kadınların siyasetteki varlığı sadece Türkiye politikasını değil, ülkenin kaderini de olumlu yönde değiştirecek. Özellikle, 2024 Mart seçimlerinde siyasette bir kadın devriminin yaşanacağını ve 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nün, Atatürk'ün işaret ettiği daha güçlü bir Türkiye'de daha fazla anlam kazanacağını dile getirdi.  
Karaburun Belediye Başkanı Av. İlkay Girgin Erdoğan, "Karaburun'a Kattıklarımız ve Yarımada'nın Geleceği İçin" sloganıyla yola çıkarak, bir dönem daha belediye başkanlığına talip olduğunu açıkladı.

Karaburun Belediyesi'nin 121 yıllık geçmişinde, 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerle önemli bir dönüm noktası yaşandı. Bu seçimler, Av. İlkay Girgin Erdoğan'ın ilçenin ilk kadın başkanı olarak seçilmesiyle tarihe geçti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına yeniden başkan aday adayı olan Erdoğan, başvuru dosyasını CHP Karaburun İlçe Örgütü Başkanı Erdal Subaşı'na sundu. 

Erdoğan, görev süresince yaptıkları çalışmaların gelecek vaatlerinin bir teminatı olduğunu vurgulayarak, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" ifadesini kullandı. Erdoğan, Karaburun Belediyesi ile durmaksızın hizmet üretme çabası içinde olduklarını dile getirdi. Erdoğan, kendi ifadeleriyle, bu kararı alırken hem Karaburun Ailesi'ne hem de CHP İlçe Başkanı Erdal Subaşı ve tüm yol arkadaşlarına minnettarlığını sundu. Ayrıca, Karaburun yarımadasının ufuklarının açık olduğunun altını çizdi.

Erdoğan, kadınların siyasetteki yerine dair konuştu

Kadının Siyasi Hayattaki Rolü ve değişimin dinamiği üzerine konuşan Erdoğan, Türkiye'de 1930'dan bu yana gerçekleşen 19 yerel seçimde, 93 yılda sadece 150 kadının belediye başkanı olarak seçildiğini belirtti. Bu durumun, politikadaki eril dilin kalıcılaşması ve sorunların çözüm odağından uzaklaşmasına neden olduğunu vurguladı. Aydın'ın Çine ilçesi Karpuzlu bucağında, 32 yaşındaki Gül Esin'in 500 oyla muhtar seçilmesini örnek göstererek, siyasi sistemde kalıcı bir fırsat eşitliği sağlanması halinde, başarılı kadınların daha fazla göreve taşınabileceğini ifade etti. Erdoğan'a göre, kadınların siyasetteki varlığı sadece Türkiye politikasını değil, ülkenin kaderini de olumlu yönde değiştirecek. Özellikle, 2024 Mart seçimlerinde siyasette bir kadın devriminin yaşanacağını ve 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nün, Atatürk'ün işaret ettiği daha güçlü bir Türkiye'de daha fazla anlam kazanacağını dile getirdi.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.