Mehmet Sadık Tunç, İzmir Vali Yardımcısı oldu

GÜNDEM/GÜNCEL 24.08.2023 - 13:31, Güncelleme: 24.08.2023 - 13:31 1219+ kez okundu.
 

Mehmet Sadık Tunç, İzmir Vali Yardımcısı oldu

Mehmet Sadık Tunç, yeni atama kararı ile İzmir Vali Yardımcısı görevine getirildi.
Habergündemim - İzmir’in Karabağlar ilçesinde uzun yıllar kaymakam olarak görevi yapan Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile İzmir Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Büyük yıkıma neden olan depremde Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi’nde görevlendirilen Mehmet Sadık Tunç, genel seçim sürecinde AK Parti’den İzmir milletvekili olmak için görevinden istifa etmişti. İsmi 2019 yerel seçimlerinde Karabağlar Belediye Başkanlığı için de gündeme gelen Tunç, son kararname ile yeniden İzmir’e dönmüş oldu. MEHMET SADIK TUNÇ KİMDİR? 1970  yılında Mardin-Midyat'ta doğdu. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Gaziantep Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Van-Edremit, Adana-Aladağ, Hatay-Kırıkhan Kaymakam Vekilliklerinde bulundu. Düzce-Çilimli, Gaziantep-Nurdağı, Urfa-Hilvan Kaymakamlığı görevlerinden sonra Bayburt, Giresun ve Osmaniye Vali Yardımcılığı ve Karabağlar Kaymakamlığı görevlerini yürüttü. 1995 yılında İngiltere'de 8 ay İngiliz Dili ve Yönetim Sistemi üzerine, 1999 yılında İsrail'de bölgesel kalkınma üzerine çalışmalarda bulunmuştur. 1997 yılında Mülkiyeler Birliği Şinasi Özdenoğlu ödülü, aynı yıl Çevre Bakanından Çevre Beratı ödülünü almıştır. 2-4 Mayıs 2011 tarihleri arasında Avrupa Enstitüsü Kamu Yönetimi tarafından düzenlenen Avrupa Ensitütüleri ve Politikaları eğitimine katılmıştır. Osmaniye Vali Yardımcılığı görevi sırasında hazırlamış olduğu ve Katılım Öncesi Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA) "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı"na sunduğu, "Osmaniye İş Geliştirme ve Kobi Destek Merkezi" adlı projenin, 43 ilden yapılan 532 proje başvurusu arasından seçilen 47 projeden biri olarak yaklaşık 7.606 milyon avro hibe desteği almasını sağlamıştır. Mehmet Sadık TUNÇ evli ve üç çocuk sahibi olup, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Tunç, milletvekili adaylığı için istifa etti. İzmir’den başvuru yapan Tunç, daha önce Karabağlar Kaymakamlığı görevinde bulunmuştu.
Mehmet Sadık Tunç, yeni atama kararı ile İzmir Vali Yardımcısı görevine getirildi.

Habergündemim -

İzmir’in Karabağlar ilçesinde uzun yıllar kaymakam olarak görevi yapan Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile İzmir Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Büyük yıkıma neden olan depremde Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi’nde görevlendirilen Mehmet Sadık Tunç, genel seçim sürecinde AK Parti’den İzmir milletvekili olmak için görevinden istifa etmişti.

İsmi 2019 yerel seçimlerinde Karabağlar Belediye Başkanlığı için de gündeme gelen Tunç, son kararname ile yeniden İzmir’e dönmüş oldu.

MEHMET SADIK TUNÇ KİMDİR?
1970  yılında Mardin-Midyat'ta doğdu. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Gaziantep Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Van-Edremit, Adana-Aladağ, Hatay-Kırıkhan Kaymakam Vekilliklerinde bulundu. Düzce-Çilimli, Gaziantep-Nurdağı, Urfa-Hilvan Kaymakamlığı görevlerinden sonra Bayburt, Giresun ve Osmaniye Vali Yardımcılığı ve Karabağlar Kaymakamlığı görevlerini yürüttü.

1995 yılında İngiltere'de 8 ay İngiliz Dili ve Yönetim Sistemi üzerine, 1999 yılında İsrail'de bölgesel kalkınma üzerine çalışmalarda bulunmuştur.

1997 yılında Mülkiyeler Birliği Şinasi Özdenoğlu ödülü, aynı yıl Çevre Bakanından Çevre Beratı ödülünü almıştır.

2-4 Mayıs 2011 tarihleri arasında Avrupa Enstitüsü Kamu Yönetimi tarafından düzenlenen Avrupa Ensitütüleri ve Politikaları eğitimine katılmıştır.

Osmaniye Vali Yardımcılığı görevi sırasında hazırlamış olduğu ve Katılım Öncesi Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA) "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı"na sunduğu, "Osmaniye İş Geliştirme ve Kobi Destek Merkezi" adlı projenin, 43 ilden yapılan 532 proje başvurusu arasından seçilen 47 projeden biri olarak yaklaşık 7.606 milyon avro hibe desteği almasını sağlamıştır.

Mehmet Sadık TUNÇ evli ve üç çocuk sahibi olup, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Tunç, milletvekili adaylığı için istifa etti. İzmir’den başvuru yapan Tunç, daha önce Karabağlar Kaymakamlığı görevinde bulunmuştu.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.