Lodos sahili kırmızıya boyadı

ÇEVRE/DOĞA/HAVA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.12.2022 - 13:45, Güncelleme: 14.12.2022 - 13:37 996+ kez okundu.
 

Lodos sahili kırmızıya boyadı

Lodos sahili kırmızıya boyadı
Marmara’da etkili olan lodos, Tekirdağ sahillerine kırmızı yosun getirdi.Marmara Denizi’nde etkili olan lodos fırtınasıyla beraber denizin dibinden kopan kırmızı tonlardaki yosunlar, Tekirdağ sahillerine geldi. Süleymanpaşa ilçesi kıyılarında biriken kızıl yosunlar, sahil şeridini yer yer kırmızı renge boyadı.Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık bir haftadan beridir lodosun sert esmesinden dolayı denizin dibindeki otlar su üstüne çıkıyor. Sert lodosla beraber kıyıya vuruyor" diyerek bunun herhangi bir sıkıntısının olmadığını ifade etti. Fırtına sonrasında avcılığa devam edeceklerini dile getiren Pehlivanoğlu, “İnşallah vatandaşlarımız hamsi, istavrit, çinekop gibi balıkları taze yemeye devam edecek” dedi.
Lodos sahili kırmızıya boyadı
Marmara’da etkili olan lodos, Tekirdağ sahillerine kırmızı yosun getirdi.
Marmara Denizi’nde etkili olan lodos fırtınasıyla beraber denizin dibinden kopan kırmızı tonlardaki yosunlar, Tekirdağ sahillerine geldi. Süleymanpaşa ilçesi kıyılarında biriken kızıl yosunlar, sahil şeridini yer yer kırmızı renge boyadı.
Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık bir haftadan beridir lodosun sert esmesinden dolayı denizin dibindeki otlar su üstüne çıkıyor. Sert lodosla beraber kıyıya vuruyor" diyerek bunun herhangi bir sıkıntısının olmadığını ifade etti. Fırtına sonrasında avcılığa devam edeceklerini dile getiren Pehlivanoğlu, “İnşallah vatandaşlarımız hamsi, istavrit, çinekop gibi balıkları taze yemeye devam edecek” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.