Yine, yeni, yeniden İsrail...

DIŞ HABERLER/DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.10.2022 - 12:59, Güncelleme: 28.10.2022 - 13:00 1163+ kez okundu.
 

Yine, yeni, yeniden İsrail...

İsrail Savunma Bakanı Gantz: “İsrail, Türkiye’yi ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor”
İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, “İsrail, Türkiye’yi ekonomik alanda, savunma alanında ve tüm bölgenin istikrarını sağlamada ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor" dedi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye ziyareti sonrası Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye ve İsrail’in güvenlikle ilgili birçok sınamadan geçtiğini kaydeden Gantz, savunma alanında yeniden kurulan ilişkilerin İbrahim Anlaşması’nın da ortaya çıkardığı pozitif etkiyle Ortadoğu’nun istikrar ve güvenliğine katkı sağlayacağını belirtti. Gantz, Türkiye ve İsrail’in bölgede istikrar, güvenlik ve refahı korumayı amaçladığının altını çizerek, iş birliği için teşekkür etti. Gantz, ilişkilerin istikrarlı bir şekilde sürmesi adına ekibine talimat verdiğini söyleyerek, "İsrail Türkiye’yi ekonomik alanda, savunma alanında ve tüm bölgenin istikrarını sağlamada ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor" diye konuştu. Son on yılda İsrail-Türkiye ilişkilerinin kötü olsa da aktif olduğunu anlatan Gantz, anlaşmazlıkların çoğunlukla Filistin konusunda yaşandığını dile getirdi. Gantz, Türkiye ve İsrail arasında savunma sanayisi alanında bir iş birliği yapılıp yapılmayacağı soru üzerine, "İki ülke arası savunma alanında bu seviyede ilk görüşme bize gelecekteki potansiyel iş birliği için kapılar araladı ve yolu gösterdi. Herhangi bir proje üzerinde konuşmadık ama gelecek iş birlikleri kapsamında konuşulacaktır" açıklamasında bulundu. Gantz, ayrıca Yunanistan ziyaretinin ertelenmesinin tamamen teknik ve güvenlik sebepleriyle olduğunun altını çizdi.
İsrail Savunma Bakanı Gantz: “İsrail, Türkiye’yi ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor”

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, “İsrail, Türkiye’yi ekonomik alanda, savunma alanında ve tüm bölgenin istikrarını sağlamada ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor" dedi.
İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye ziyareti sonrası Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye ve İsrail’in güvenlikle ilgili birçok sınamadan geçtiğini kaydeden Gantz, savunma alanında yeniden kurulan ilişkilerin İbrahim Anlaşması’nın da ortaya çıkardığı pozitif etkiyle Ortadoğu’nun istikrar ve güvenliğine katkı sağlayacağını belirtti. Gantz, Türkiye ve İsrail’in bölgede istikrar, güvenlik ve refahı korumayı amaçladığının altını çizerek, iş birliği için teşekkür etti. Gantz, ilişkilerin istikrarlı bir şekilde sürmesi adına ekibine talimat verdiğini söyleyerek, "İsrail Türkiye’yi ekonomik alanda, savunma alanında ve tüm bölgenin istikrarını sağlamada ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor" diye konuştu.
Son on yılda İsrail-Türkiye ilişkilerinin kötü olsa da aktif olduğunu anlatan Gantz, anlaşmazlıkların çoğunlukla Filistin konusunda yaşandığını dile getirdi. Gantz, Türkiye ve İsrail arasında savunma sanayisi alanında bir iş birliği yapılıp yapılmayacağı soru üzerine, "İki ülke arası savunma alanında bu seviyede ilk görüşme bize gelecekteki potansiyel iş birliği için kapılar araladı ve yolu gösterdi. Herhangi bir proje üzerinde konuşmadık ama gelecek iş birlikleri kapsamında konuşulacaktır" açıklamasında bulundu.
Gantz, ayrıca Yunanistan ziyaretinin ertelenmesinin tamamen teknik ve güvenlik sebepleriyle olduğunun altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.