Başkan Soyer: Tek çözüm demokrasi!

08.04.2022 - 11:32, Güncelleme: 08.04.2022 - 11:32 2894+ kez okundu.
 

Başkan Soyer: Tek çözüm demokrasi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyleri Birliği toplantısında “Adil paylaşım ve adil dağılım ancak demokrasiyle mümkün. Ve demokrasinin lokomotiflerinden biri de kent konseyleri” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin toplantısına katıldı. İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, büyükşehir bürokratları, kent konseyi temsilcileri, ilçe kent konseyleri başkanları ve oda başkanlarının yer aldığı toplantı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlendi.       KENT KONSEYLERİ HAK ETTİĞİ GÜCÜ KULLANAMIYOR İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, demokrasi vurgusu yaptığı konuşmasında kent konseylerinin önemine dikkat çekti. Dünyadan ve Türkiye’den örnekler veren Başkan Tunç Soyer, yaşanan sorunlardan kurtulmak için tek çarenin demokrasi olduğunu söyledi. Kent konseylerinin bazı belediyelerde son derece sağlam bir hukuki mevzuata, hukuki meşru dayanaklara sahip olmasına rağmen ne yazık ki hak ettikleri gücü kullanamadıklarına da değinen Soyer, kent konseylerini yönetimlerini katılımcı bir anlayışla sürdürmede uygun bir araç olarak gören başkanların da olduğunu ifade etti. “DEMOKRASİ TEK PANZEHİRİMİZ” Demokrasinin 5 yılda bir sandığa gidilip oy kullanılan bir rejim olmadığını ifade eden Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokrasinin gerçekten birlikte yaşamanın hukukunu ve kültürünü taşıyan bir sistem olduğuna inanıyorum. Bütün dünyada totaliter ve popülist iktidarların güçlenmesinde demokrasinin eksikliğinin payı olduğuna inanıyorum. Dünyada birçok yerde dile getiriliyor, demokrasinin bir kriz içinde olduğuna dair birçok şey konuşuluyor. Ama ben demokrasinin bir kriz yaşadığına inanmıyorum. Demokrasinin teknolojiyle, bilimle, halkla buluşmasında eksiklikler olduğuna inanıyorum. Belki de demokrasinin dijitalleşmesi üzerine daha çok kafa yormamız lazım. Belki de demokrasinin, içinde yaşadığımız kentlerin, köylerin kılcallarına inmesi için nasıl kullanılabileceğine kafa yormamız lazım. Demokrasinin bugün içinde yaşadığımız bu siyasal krizlerin çözümü, popülist ve otoriter iktidarların güç kazanmaması için de hala tek panzehir olduğuna inanıyorum.”   “TEK ÇAREMİZ BİRBİRİMİZE KULAK VERMEK” Konuşmasında empatinin, birlik ve beraberliğin önemine de değinen Soyer, “Başka çaremiz yok. Birbirimize sahip çıkmayı başarmak zorundayız. Birbirimizin sesine, sözüne kulak vermeyi, dinlemeyi, anlamaya çalışmayı başarmak zorundayız. Çünkü eğer bunu başaramazsak hayat pahalılığından, enflasyondan, baskıdan, özgürlüklerin azalmasında, basın özgürlüğünden tutun neden şikâyet edersek edelim şikâyet ettiğimiz ne varsa hepsini daha derin daha ağır yaşamak mecburiyetinde kalacağız. Tek çaremiz var; birbirimize kulak vermek. Beğenmediğimiz fikirler, katılmadığımız düşünceler olabilir. Ama bunları anlamaya çalışmak mecburiyetindeyiz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyleri Birliği toplantısında “Adil paylaşım ve adil dağılım ancak demokrasiyle mümkün. Ve demokrasinin lokomotiflerinden biri de kent konseyleri” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin toplantısına katıldı. İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, büyükşehir bürokratları, kent konseyi temsilcileri, ilçe kent konseyleri başkanları ve oda başkanlarının yer aldığı toplantı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlendi.

 

 

 



KENT KONSEYLERİ HAK ETTİĞİ GÜCÜ KULLANAMIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, demokrasi vurgusu yaptığı konuşmasında kent konseylerinin önemine dikkat çekti. Dünyadan ve Türkiye’den örnekler veren Başkan Tunç Soyer, yaşanan sorunlardan kurtulmak için tek çarenin demokrasi olduğunu söyledi. Kent konseylerinin bazı belediyelerde son derece sağlam bir hukuki mevzuata, hukuki meşru dayanaklara sahip olmasına rağmen ne yazık ki hak ettikleri gücü kullanamadıklarına da değinen Soyer, kent konseylerini yönetimlerini katılımcı bir anlayışla sürdürmede uygun bir araç olarak gören başkanların da olduğunu ifade etti.

“DEMOKRASİ TEK PANZEHİRİMİZ”

Demokrasinin 5 yılda bir sandığa gidilip oy kullanılan bir rejim olmadığını ifade eden Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

Demokrasinin gerçekten birlikte yaşamanın hukukunu ve kültürünü taşıyan bir sistem olduğuna inanıyorum. Bütün dünyada totaliter ve popülist iktidarların güçlenmesinde demokrasinin eksikliğinin payı olduğuna inanıyorum. Dünyada birçok yerde dile getiriliyor, demokrasinin bir kriz içinde olduğuna dair birçok şey konuşuluyor. Ama ben demokrasinin bir kriz yaşadığına inanmıyorum. Demokrasinin teknolojiyle, bilimle, halkla buluşmasında eksiklikler olduğuna inanıyorum. Belki de demokrasinin dijitalleşmesi üzerine daha çok kafa yormamız lazım. Belki de demokrasinin, içinde yaşadığımız kentlerin, köylerin kılcallarına inmesi için nasıl kullanılabileceğine kafa yormamız lazım. Demokrasinin bugün içinde yaşadığımız bu siyasal krizlerin çözümü, popülist ve otoriter iktidarların güç kazanmaması için de hala tek panzehir olduğuna inanıyorum.”

 



“TEK ÇAREMİZ BİRBİRİMİZE KULAK VERMEK”

Konuşmasında empatinin, birlik ve beraberliğin önemine de değinen Soyer, “Başka çaremiz yok. Birbirimize sahip çıkmayı başarmak zorundayız. Birbirimizin sesine, sözüne kulak vermeyi, dinlemeyi, anlamaya çalışmayı başarmak zorundayız. Çünkü eğer bunu başaramazsak hayat pahalılığından, enflasyondan, baskıdan, özgürlüklerin azalmasında, basın özgürlüğünden tutun neden şikâyet edersek edelim şikâyet ettiğimiz ne varsa hepsini daha derin daha ağır yaşamak mecburiyetinde kalacağız. Tek çaremiz var; birbirimize kulak vermek. Beğenmediğimiz fikirler, katılmadığımız düşünceler olabilir. Ama bunları anlamaya çalışmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.