Asgari ücrete yeniden zam geliyor!

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.03.2022 - 19:08, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 3103+ kez okundu.
 

Asgari ücrete yeniden zam geliyor!

Asgari ücretin 4250 TL olmasının ardından son günlerde yaşanan zamlar nedeniyle asgari ücrette yeniden bir güncelleme yapılacağı gündemde. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Güncelleme ne zaman gelecek?
Asgari ücret 2022 yılında yüzde 50.54 oranında zamlanarak net 4 bin 253'ye çıkmıştı. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş birçok Avrupa ülkesini etkilediği gibi ülkemizide de etkiledi. Akaryakıtta ve marketlerde yaşanan zamların ardından AK Partili Cahit Özkan asgari ücrette güncelleme yapılacağının sinyalini verdi. Konuyla ilgili Cahit Özkan; "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var. Mevzuatı değiştirerek bunu yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.  UZMANLARA GÖRE 700 İLA 1000 TL ARASINDA BİR ARTIŞ BEKLENİYOR Cahit Özkan'ın açıklamalarının ardından konuşan uzmanlar asgari ücrette 700 ila 1000 TL arasında bir artışın olacağını belirtti. Koronavirüs salgını, dolar kurundaki artış, Rusya-Ukrayna savaşı derken ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar giderek arttı. Vatandaş markete girmeye, arabasına binip bir yere gitmeye korkar oldu. Elektrik ve doğal gaz faturalarındaki artış zaten vatandaşın isyan etmesine sebep olmuştu. Geçim sıkıntıları yaşayan vatandaşa çözüm bir sene içinde ikinci kez asgari ücrette artış yapma fikri oldu.  ASGARİ ÜCRETE ZAM TEMMUZ'DA Bu yıl Türkiye'de enflasyonun yüzde 40'ı geçmesi bekleniyor durum böyle olunca asgari ücretin enflasyonun çok altında kalması söz konusu. Durum böyle olunca 'asgari ücrete zam' beklentisi tekrardan doğdu. Bir televizyon kanalında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var. Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" diye konuştu.
Asgari ücretin 4250 TL olmasının ardından son günlerde yaşanan zamlar nedeniyle asgari ücrette yeniden bir güncelleme yapılacağı gündemde. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Güncelleme ne zaman gelecek?

Asgari ücret 2022 yılında yüzde 50.54 oranında zamlanarak net 4 bin 253'ye çıkmıştı. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş birçok Avrupa ülkesini etkilediği gibi ülkemizide de etkiledi. Akaryakıtta ve marketlerde yaşanan zamların ardından AK Partili Cahit Özkan asgari ücrette güncelleme yapılacağının sinyalini verdi. Konuyla ilgili Cahit Özkan; "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var. Mevzuatı değiştirerek bunu yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

UZMANLARA GÖRE 700 İLA 1000 TL ARASINDA BİR ARTIŞ BEKLENİYOR

Cahit Özkan'ın açıklamalarının ardından konuşan uzmanlar asgari ücrette 700 ila 1000 TL arasında bir artışın olacağını belirtti.

Koronavirüs salgını, dolar kurundaki artış, Rusya-Ukrayna savaşı derken ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar giderek arttı. Vatandaş markete girmeye, arabasına binip bir yere gitmeye korkar oldu. Elektrik ve doğal gaz faturalarındaki artış zaten vatandaşın isyan etmesine sebep olmuştu. Geçim sıkıntıları yaşayan vatandaşa çözüm bir sene içinde ikinci kez asgari ücrette artış yapma fikri oldu. 

ASGARİ ÜCRETE ZAM TEMMUZ'DA

Bu yıl Türkiye'de enflasyonun yüzde 40'ı geçmesi bekleniyor durum böyle olunca asgari ücretin enflasyonun çok altında kalması söz konusu. Durum böyle olunca 'asgari ücrete zam' beklentisi tekrardan doğdu. Bir televizyon kanalında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var. Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.