Sendikadan Cemil Tugay’a "Zibidi" Tepkisi: Grevde Gerilim Tırmanıyor

EGE HABERLERİ 02.06.2025 - 15:29, Güncelleme: 02.06.2025 - 15:29 942 kez okundu.
 

Sendikadan Cemil Tugay’a "Zibidi" Tepkisi: Grevde Gerilim Tırmanıyor

İzmir’de devam eden belediye işçi grevinde DİSK Şube Başkanı Ercan Gül, Başkan Cemil Tugay’ı "zibidi" sözüyle hedef aldı. Açıklamalar kamuoyunda büyük tepki çekti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK'e bağlı sendikalar arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine başlatılan grev beşinci gününe girerken, sendika yöneticilerinden gelen sert açıklamalar kamuoyunun gündemine oturdu. DİSK Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül'ün, Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı hedef alarak sarf ettiği "zibidilerle çöp topluyor" sözleri, tepkilerin odağına yerleşti. Gül: "Zibidilerle gelmiş çöplerimizi topluyor" Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan DİSK İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, Başkan Cemil Tugay'a yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Gül, "Cemil Başkan, daire başkanları, şefler ve avukatlarla birlikte hiç tanımadığımız zibidilerle gelmiş, çöplerimizi topluyor" dedi. Açıklamasında, dışarıdan getirilen kişilerin kimliğinin belirsiz olduğunu vurgulayan Gül, bu kişilerin greve zarar vermek için kullanıldığını ileri sürdü. "İzmir'i işçiler temizler, biz sorumluluğumuzu biliyoruz" ifadelerini kullandı. Kadın işçiye tehdit iddiası: "Kafanı patlatırım" Gül, bir kadın işçinin sözlü tehdit edildiğini öne sürerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bir kadın arkadaşımız 'grev kırıcılığı yapıyorsun' diyor. Bir zibidi de elinde sopayla 'senin kafanı patlatırım' diyor. Kadın haklarını savunduklarını söyleyenler, kadınların kafasını patlatacak zibidiler getiriyorlar." Belediye yönetimini "grev kırıcı" olarak nitelendiren Gül, Başkan Tugay'ın çöp toplamasının çalışanların ekmeğine zarar verdiğini savundu. Topal: "Bu şehrin patronu gibi davranmaya hakkınız yok" DİSK Genel-İş 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal ise, Cemil Tugay'ın Alsancak'ta çöp toplamasına tepki gösterdi. "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bu şehrin patronu gibi davranamaz" diyen Topal, anayasal haklarını kullandıklarını ve grevin meşru bir mücadele olduğunu vurguladı. Topal ayrıca Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'i de hedef aldı: "Düne kadar bizimleydiniz. Şimdi işçi sınıfını mı unuttunuz? Bütçe bahanesiyle haklarımızı gasp etmeyin." Görüşme talebi: "Kirli siyaset yapmayın" Sendika temsilcileri, belediye yönetimine masaya oturma çağrısını yineledi. Gül, "Bu işi masa başında çözebiliriz. İzmir'i işçisi temizler, kirli siyaseti bırakın" diyerek görüşme çağrısını yineledi. Belediyeden henüz resmi bir görüşme tarihi açıklanmadı.
İzmir’de devam eden belediye işçi grevinde DİSK Şube Başkanı Ercan Gül, Başkan Cemil Tugay’ı "zibidi" sözüyle hedef aldı. Açıklamalar kamuoyunda büyük tepki çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK'e bağlı sendikalar arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine başlatılan grev beşinci gününe girerken, sendika yöneticilerinden gelen sert açıklamalar kamuoyunun gündemine oturdu. DİSK Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül'ün, Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı hedef alarak sarf ettiği "zibidilerle çöp topluyor" sözleri, tepkilerin odağına yerleşti.

Gül: "Zibidilerle gelmiş çöplerimizi topluyor"

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan DİSK İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, Başkan Cemil Tugay'a yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Gül, "Cemil Başkan, daire başkanları, şefler ve avukatlarla birlikte hiç tanımadığımız zibidilerle gelmiş, çöplerimizi topluyor" dedi.

Açıklamasında, dışarıdan getirilen kişilerin kimliğinin belirsiz olduğunu vurgulayan Gül, bu kişilerin greve zarar vermek için kullanıldığını ileri sürdü. "İzmir'i işçiler temizler, biz sorumluluğumuzu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadın işçiye tehdit iddiası: "Kafanı patlatırım"

Gül, bir kadın işçinin sözlü tehdit edildiğini öne sürerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bir kadın arkadaşımız ' grev kırıcılığı yapıyorsun' diyor. Bir zibidi de elinde sopayla 'senin kafanı patlatırım' diyor. Kadın haklarını savunduklarını söyleyenler, kadınların kafasını patlatacak zibidiler getiriyorlar."

Belediye yönetimini " grev kırıcı" olarak nitelendiren Gül, Başkan Tugay'ın çöp toplamasının çalışanların ekmeğine zarar verdiğini savundu.

Topal: "Bu şehrin patronu gibi davranmaya hakkınız yok"

DİSK Genel-İş 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal ise, Cemil Tugay'ın Alsancak'ta çöp toplamasına tepki gösterdi. "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bu şehrin patronu gibi davranamaz" diyen Topal, anayasal haklarını kullandıklarını ve grevin meşru bir mücadele olduğunu vurguladı.

Topal ayrıca Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'i de hedef aldı: "Düne kadar bizimleydiniz. Şimdi işçi sınıfını mı unuttunuz? Bütçe bahanesiyle haklarımızı gasp etmeyin."

Görüşme talebi: "Kirli siyaset yapmayın"

Sendika temsilcileri, belediye yönetimine masaya oturma çağrısını yineledi. Gül, "Bu işi masa başında çözebiliriz. İzmir'i işçisi temizler, kirli siyaseti bırakın" diyerek görüşme çağrısını yineledi. Belediyeden henüz resmi bir görüşme tarihi açıklanmadı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.