Milli Tenisçi Hannover’den İki Madalyayla Döndü
Milli Tenisçi Hannover’den İki Madalyayla Döndü
Antalyalı milli tenisçi Zeynepsu Yünlü, Hannover’de tek kadınlar ve karışık çiftlerde Avrupa ikincisi olarak iki gümüş madalya kazandı.
Antalyalı milli tenisçi Zeynepsu Yünlü, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Avrupa İşitme Engelliler Gençlik Oyunları’nda iki gümüş madalya kazandı. 18-22 Ağustos 2026 tarihlerindeki organizasyonda Türkiye’yi temsil eden 16 yaşındaki sporcu, tek kadınlar ile karışık çiftler kategorilerinde finale ulaşarak iki kez Avrupa ikinciliği elde etti.
Tek kadınlarda final oynadı
Zeynepsu Yünlü, tek kadınlar kategorisindeki karşılaşmaların ardından adını finale yazdırdı. Milli sporcu, şampiyonluk maçında Yunanistan’dan Artemis Routsi ile karşılaştı. Finali rakibi kazanırken Yünlü turnuvayı ikinci sırada tamamladı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Böylece genç sporcu, bireysel kategoride Türkiye’ye madalya kazandırdı.
Avrupa’nın farklı ülkelerinden işitme engelli genç sporcuları buluşturan organizasyon Hannover’de gerçekleştirildi. Yünlü’nün finale kadar yükselen performansı, oyunların son gününe kadar madalya mücadelesini sürdürmesini sağladı. Ay-yıldızlı formayla korta çıkan sporcu, uluslararası kariyerine yeni bir Avrupa derecesi ekledi.
Karışık çiftlerde ikinci gümüş geldi
Genç tenisçi, karışık çiftler kategorisinde milli sporcu Muhammet Erkam Bayraktar ile birlikte mücadele etti. İkili, turnuvadaki karşılaşmalarını başarıyla geçerek final aşamasına ulaştı. Final sonucunda Avrupa ikinciliğini elde eden Yünlü ve Bayraktar, Türkiye adına gümüş madalya kazandı.
Yünlü, tek kadınlardaki bireysel derecesinin ardından karışık çiftlerde de kürsüye çıkarak organizasyonu iki madalyayla tamamladı. Aynı turnuvada iki farklı kategoride finale ulaşması, genç sporcunun hem bireysel oyununda hem de takım uyumunda gösterdiği performansı ortaya koydu.
Uluslararası deneyimine yeni başarı ekledi
2010 doğumlu Zeynepsu Yünlü, daha önce de işitme engelliler tenisinde Türkiye’yi uluslararası organizasyonlarda temsil etti. Avusturya’nın Villach kentindeki 2024 Avrupa İşitme Engelliler Tenis Şampiyonası’nda Naz Albayrak ile genç kadınlar çiftlerde Avrupa ikincisi olan sporcu, 2025 Tokyo Deaflimpik Oyunları’nın Türkiye tenis kadrosunda da yer aldı.
Antalya’da tenis çalışmalarını sürdüren milli sporcu, Hannover’deki iki gümüş madalyayla genç yaş kategorisindeki başarılarına yenilerini ekledi. Tek kadınlar ve karışık çiftlerde alınan dereceler, Türkiye’nin işitme engelliler tenisindeki genç sporcu havuzunun uluslararası görünürlüğüne katkı sundu. Yünlü’nün bundan sonraki turnuvalarda da milli forma altında mücadelesini sürdürmesi bekleniyor.
Hannover’deki sonuçlar uluslararası organizasyon kayıtlarıyla da doğrulanırken, Yünlü’nün gençler düzeyinde çiftler ve bireysel kategorilerde süreklilik gösteren bir madalya çizgisi oluşturduğu görüldü.
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

