Cemil Tugay’dan CHP’nin “Çözüm Ekibi”ne Sert Eleştiri
Cemil Tugay’dan CHP’nin “Çözüm Ekibi”ne Sert Eleştiri
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin “çözüm ekibi”nde yer alan milletvekilleri Murat Bakan ve Deniz Yücel’i Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecindeki katkısızlıkları nedeniyle eleştirdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediyede yaşanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatıyla kurulan "çözüm ekibi"nde görev alan genel başkan yardımcıları ve İzmir milletvekilleri Murat Bakan ile Deniz Yücel'i hedef aldı. Tugay, belediye hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda grevle ilgili açıklamalarda bulunan Gamze Taşcıer'in yanında durmaktan öte bir genel merkez müdahalesi görmediğini söyledi.
Gamze Taşcıer ve Gökhan Zeybek Dışında Katkı Yok
Tugay, "TİS süreci boyunca Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer ve Gökhan Zeybek'in yakın ilgisini gördük. Hem bizlerle hem sendika temsilcileriyle sürekli iletişim halindeydiler. Talimatı Genel Başkanımız veriyordu ve süreç yakından takip ediliyordu. Ancak bunun dışında bir çözüm ekibi olmadı. İl Başkanlığındaki basın toplantısında Gamze Hanım'ın yanında durmak dışında bir katkı görmedim." dedi.
CHP İzmir Milletvekillerinin Açıklamalarına Tepki
Başkan Tugay, Murat Bakan ve Deniz Yücel'in "çözüm masası" sürecine dair açıklamalarına tepki gösterdi. Bazı CHP'li milletvekillerinin Meclis'te belediyeye yönelik sözlü saldırılarda bulunduğunu belirten Tugay, "Bu siyaset fırsatçılığı ülkemizi iyi bir yere götürmez. İzmir'de yaşayan herkese karşı sorumluluğumuz var." ifadelerini kullandı.
Genel Merkez ve İl Başkanlığı'nın Rolü
TİS sürecinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, CHP İzmir İl Başkanlığı'na gelerek grevle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Ayrıca Genel Başkan Özgür Özel'in talimatıyla görevlendirilen İçişleri Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan ile Parti Sözcüsü Deniz Yücel de basın toplantısı düzenlemişti.
Ancak Cemil Tugay, "çözüm ekibi" olarak adlandırılan bu yapının işleyişini sorguladı ve sürecin esasen yerel yönetim ile sendika arasında yürütüldüğünü, genel merkez müdahalesinin sınırlı kaldığını savundu.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.