Ahlat Sokaklarında Bayrak ve Meşale Coşkusu
Ahlat Sokaklarında Bayrak ve Meşale Coşkusu
Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ahlat’ta vatandaşların katılımıyla fener alayı ve bayrak yürüyüşü düzenlendi.
Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında fener alayı ve bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Selçuklu Çarşısı’nda bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayrakları ve meşalelerle Ulu Camii önüne kadar yürüdü. Korteje atlı polisler, jandarma ile polis motosiklet ekipleri ve mehteran takımı eşlik etti.
Selçuklu Çarşısı’ndan Ulu Camii’ne yürüdüler
Akşam saatlerinde başlayan program için ilçenin Selçuklu Çarşısı’nda toplanan katılımcılar, yürüyüş güzergâhı boyunca bayraklar taşıdı. Meşalelerin aydınlattığı kortej, mehteran takımının seslendirdiği marşlarla Ulu Camii önüne ulaştı. Güvenlik ekipleri de yürüyüş boyunca kortejin düzenli ilerlemesi için görev yaptı.
Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümüne yönelik etkinliklere vatandaşların yanı sıra kamu yöneticileri ve kurum temsilcileri de katıldı. Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Necmettin Elmastaş ve Ahlat Kaymakamı Özgür Kaya yürüyüşte yer aldı.
Katılımcılara teşekkür edildi
Yürüyüşün Ulu Camii önünde tamamlanmasının ardından kısa konuşmalar yapıldı. Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Malazgirt Zaferi Etkinlikleri Komisyon Başkanı Abdurrahman Döğücü, vakıf yönetiminin selamlarını ileterek programa katılanlara teşekkür etti.
Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez de konuşmasında Malazgirt Zaferi’nin Anadolu tarihi açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Sultan Alparslan ve ordusunun 23 Ağustos 1071’de savaş hazırlıklarını sürdürdüğünü hatırlatan Gülmez, Ahlat’ın tarihi mirasının anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı. Konuşmaların tamamlanmasıyla yürüyüş programı sona erdi.
955. yıl dönümü programı üç gün sürecek
Bitlis Valiliğinin yayımladığı resmi programa göre Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinlikleri 23, 24 ve 25 Ağustos tarihlerinde Ahlat Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde devam edecek. Program, Anadolu’nun fethi ve Malazgirt Zaferi’nin tarihsel önemini farklı etkinliklerle anmayı amaçlıyor.
Fener alayı ve bayrak yürüyüşü, yıl dönümü programının Ahlat merkezindeki dikkat çeken bölümlerinden biri oldu. Kortejde kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da bulundu. Etkinlik takviminin sonraki bölümlerinde kültürel gösteriler, anma programları ve farklı buluşmaların yapılması planlanıyor. Yetkililer, katılımcıların resmi program ve yönlendirmeleri takip etmesini istedi.
Yayınlanma: 24.08.2026 / 04:07
Son Güncelleme: 24.08.2026 / 04:10
Gelişen Haber: Hayır
Yayın kaynağı: HABERGÜNDEMİM
Yayına hazırlayan: Abdullah Özdemir
Bitlis HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

