Yeni Selahattin'ler için Aile önemli

KADIN/ÇOCUK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.11.2020 - 13:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2223+ kez okundu.
 

Yeni Selahattin'ler için Aile önemli

Cuma hutbesinde Selahaddin Eyyubi'ye bir genç bağırır; "Ondan bundan konuşmayı bırak da, Kudüs'e cihat emri ver" der. Selahaddin Eyyubi hiç cevap vermez. Cumartesi günü sabah namazında Selahaddin Eyyubi etrafına bakınır ve  "Dünkü delikanlı nerede?" diye sorar.  Cemaat onun gelmediğini söyler. "Cuma namazına gelen gençlerin daimi sabah namazına da geldiğini görmediğim müddetçe Kudüs için cihat emri vermeyeceğim" der. Bu işler böyledir.  Lider hakkında konuşmak, atıp tutmak, cihada çıkmayı çok istiyormuş ama lider sanki o yolda değilmiş gibi konuşmak çok kolaydır.  En çok sesi çıkanlar  daha yapılması gereken öncelikli farzları yapmayanlar ama iş fiiliyata  gelince ilk kaçanlardır. İşin diğer bir yönü de, yorganı bile üzerinden atmayı başaramayıp da sabah namazına kalkamayan bir gençlikten savaşları durdurmalarını,  ümmete ümit olmalarını, Kudüs'ü kurtarmalarını beklemek beyhude bir hayaldir.  Şimdi yine başa dönüyoruz.  Selahaddin Eyyubi'yi bir ana doğurdu ve yetiştirdi. Gençlere kızmak yerine anaların köklerini daha sağlam tutsaydık nesilleri zaten kurtarmış olacaktık. Anaları iyi yetiştirmeliyiz ki onlar sağlam çocuklar büyütsünler. Haydi analar bir silkelenin artık. Hepimizin evinden Fatihler, Ömerler, Selahaddinler, Meryemler yetişmesi lazım... Safiye Çetinkayadan Alıntıdır. 

Cuma hutbesinde Selahaddin Eyyubi'ye bir genç bağırır;
"Ondan bundan konuşmayı bırak da, Kudüs'e cihat emri ver" der. Selahaddin Eyyubi hiç cevap vermez.
Cumartesi günü sabah namazında Selahaddin Eyyubi etrafına bakınır ve 
"Dünkü delikanlı nerede?" diye sorar. 
Cemaat onun gelmediğini söyler.
"Cuma namazına gelen gençlerin daimi sabah namazına da geldiğini görmediğim müddetçe Kudüs için cihat emri vermeyeceğim" der.
Bu işler böyledir. 
Lider hakkında konuşmak, atıp tutmak, cihada çıkmayı çok istiyormuş ama lider sanki o yolda değilmiş gibi konuşmak çok kolaydır. 
En çok sesi çıkanlar  daha yapılması gereken öncelikli farzları yapmayanlar ama iş fiiliyata  gelince ilk kaçanlardır.
İşin diğer bir yönü de, yorganı bile üzerinden atmayı başaramayıp da sabah namazına kalkamayan bir gençlikten savaşları durdurmalarını, 
ümmete ümit olmalarını,
Kudüs'ü kurtarmalarını beklemek beyhude bir hayaldir. 
Şimdi yine başa dönüyoruz. 
Selahaddin Eyyubi'yi bir ana doğurdu ve yetiştirdi. Gençlere kızmak yerine anaların köklerini daha sağlam tutsaydık nesilleri zaten kurtarmış olacaktık.
Anaları iyi yetiştirmeliyiz ki onlar sağlam çocuklar büyütsünler.
Haydi analar bir silkelenin artık. Hepimizin evinden Fatihler, Ömerler, Selahaddinler, Meryemler yetişmesi lazım...
Safiye Çetinkayadan Alıntıdır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.