Yaz aylarında hangi tür içecekleri tercih etmeliyiz?

SAĞLIK 08.06.2022 - 10:58, Güncelleme: 08.06.2022 - 10:58 3558+ kez okundu.
 

Yaz aylarında hangi tür içecekleri tercih etmeliyiz?

Diyetisyen Ceren Karahan konu hakkında bilgiler verdi.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte beslenmede sağlıksız tercihlere yönelim bir miktar artış gösterebilmektedir. Hava sıcaklıklarının artmasının da getirdiği etki ile gazlı içecek tüketiminde artış yaşanmaktadır. Bu mevsimde havaların ısınmasıyla vücuttan atılan sıvıyı yerine koyabilmek oldukça önemlidir. Buna uygun olacak şekilde beslenme düzeni oluşturmak gerekmektedir. Vücuttan atılan sıvının yerine konmaması durumunda baş dönmesi, tansiyon düşmesi, yorgunluk ve mide bulantısı gibi problemlerle karşılaşılabilmektedir.   Su yaz veya kış fark etmeksizin hayatımızdan eksik etmememiz gereken bir içecektir. Suyu normal koşullarda vücuttan dışkı, idrar ve solunum yolu ile uzaklaştırırız fakat hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ter yolu ile de su atımı gerçekleşir bu sebeple de vücutta sıvı kaybı ve mineral kaybı yaşanır. Kayıpların yerini doldurmak ve önüne geçmek adına günde en az 2-2,5 litre su içmek oldukça önem taşımaktadır.       Suyun tadını sevmiyorum derseniz ise suyu aromalandırmayı deneyebilirsiniz. Limon, salatalık, nane, çilek gibi besinlerden yardım alarak su tüketimini arttırabilirsiniz. Aynı zamanda su şişesi taşımayı deneyebilir veya su hatırlatıcı aplikasyonlardan destek alabilirsiniz. Suya ek olarak gün içinde süt, ayran, kefir, cacık gibi içeceklerin tüketimi de sıvı alımına destek olacaktır. Terleme ile vücuttan attığımız minerallerin yerini doldurmak için maden suyu tüketmek de yararlı olacaktır.   Sıvı ihtiyacını karşılamak ve vücudumuzun istediği serinliği verebilmek için şekerli ve gazlı içecek tüketimi yerine evde hazırladığınız limonata, soğuk bitki çayları, şekersiz kompostolar, taze sıkılmış meyve suyu veya smoothieleri tercih etmek daha sağlıklı bir tercih olacaktır.       Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz fesleğenli limonata, mevsim meyveleri kullanılarak süt veya kefir ile hazırlanmış içecekler, salatalıklı naneli aromalı sular, yeşillikler ve kefir ile hazırlanmış smoothiler yaz aylarında tüketilebilecek hazırlanması kolay pratik ve sağlıklı içecek alternatiflerindendir.   
Diyetisyen Ceren Karahan konu hakkında bilgiler verdi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte beslenmede sağlıksız tercihlere yönelim bir miktar artış gösterebilmektedir. Hava sıcaklıklarının artmasının da getirdiği etki ile gazlı içecek tüketiminde artış yaşanmaktadır. Bu mevsimde havaların ısınmasıyla vücuttan atılan sıvıyı yerine koyabilmek oldukça önemlidir. Buna uygun olacak şekilde beslenme düzeni oluşturmak gerekmektedir. Vücuttan atılan sıvının yerine konmaması durumunda baş dönmesi, tansiyon düşmesi, yorgunluk ve mide bulantısı gibi problemlerle karşılaşılabilmektedir.  

Su yaz veya kış fark etmeksizin hayatımızdan eksik etmememiz gereken bir içecektir. Suyu normal koşullarda vücuttan dışkı, idrar ve solunum yolu ile uzaklaştırırız fakat hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ter yolu ile de su atımı gerçekleşir bu sebeple de vücutta sıvı kaybı ve mineral kaybı yaşanır. Kayıpların yerini doldurmak ve önüne geçmek adına günde en az 2-2,5 litre su içmek oldukça önem taşımaktadır.  

 

 

Suyun tadını sevmiyorum derseniz ise suyu aromalandırmayı deneyebilirsiniz. Limon, salatalık, nane, çilek gibi besinlerden yardım alarak su tüketimini arttırabilirsiniz. Aynı zamanda su şişesi taşımayı deneyebilir veya su hatırlatıcı aplikasyonlardan destek alabilirsiniz. Suya ek olarak gün içinde süt, ayran, kefir, cacık gibi içeceklerin tüketimi de sıvı alımına destek olacaktır. Terleme ile vücuttan attığımız minerallerin yerini doldurmak için maden suyu tüketmek de yararlı olacaktır.  

Sıvı ihtiyacını karşılamak ve vücudumuzun istediği serinliği verebilmek için şekerli ve gazlı içecek tüketimi yerine evde hazırladığınız limonata, soğuk bitki çayları, şekersiz kompostolar, taze sıkılmış meyve suyu veya smoothieleri tercih etmek daha sağlıklı bir tercih olacaktır.  

 

 

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz fesleğenli limonata, mevsim meyveleri kullanılarak süt veya kefir ile hazırlanmış içecekler, salatalıklı naneli aromalı sular, yeşillikler ve kefir ile hazırlanmış smoothiler yaz aylarında tüketilebilecek hazırlanması kolay pratik ve sağlıklı içecek alternatiflerindendir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.