TFF'nin yeni başkanı belli oldu!

SPOR 16.06.2022 - 15:14, Güncelleme: 16.06.2022 - 15:05 2741+ kez okundu.
 

TFF'nin yeni başkanı belli oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olan Mehmet Büyükekşi başkanlığa seçildi.
Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü gereğince, 01.06.2021-31.05.2022 dönemi ile ilgili olarak TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da toplandı. JW Marriott Oteli'nde da başlayan genel kurula TFF Başkanı Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile 219 delege katılım sağladı. Divan başkanlığını, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un kulüp başkanı Murat Sancak'ın yaptığı toplantıda  Olağan Seçimli Genel Kurul'a kadar görev yapmak üzere TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu seçimi yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)''nun yeni başkanı oldu. Büyükekşi, "TFF'de bugüne kadar kadın yönetim kurulu üyesi olmamış, biz 2 kadın yöneticiyle yola çıkıyoruz" dedi. Yeni çıkan Spor Yasası'na da vurgu yapan Mehmet Büyükekşi, "Kanun çıktı, yönetmelikler çıkmadı. Yönetmeliklerin çıkması konusunun da takipçisi olacağız. Kulüplerle istişare içinde olacağız. Denetim mekanizmalarını güçlendirip şeffaf bir hale geleceğiz. Temel görevlerine odaklanan bir federasyon yapısına ulaşacağız" dedi. Mehmet Büyükekşi, hakem performansı yapay zeka modelleri, yetenek geliştirmek ve Rezerv Lig'in hayata geçirilmesi gibi projelerin önemine de değindi. Büyükekşi'nin listesinde; Alkın Kalkavan, Murat Aksu, Hamit Altıntop, Yusuf Günay, Ali Düşmez, Talat Papatya, Volkan Can, İbrahim Burkay, Nüket Ezberci, İdil Sürer, Müslüm Özmen ve Yalçın Orhan yer aldı.  
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olan Mehmet Büyükekşi başkanlığa seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü gereğince, 01.06.2021-31.05.2022 dönemi ile ilgili olarak TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da toplandı.

JW Marriott Oteli'nde da başlayan genel kurula TFF Başkanı Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile 219 delege katılım sağladı. Divan başkanlığını, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un kulüp başkanı Murat Sancak'ın yaptığı toplantıda  Olağan Seçimli Genel Kurul'a kadar görev yapmak üzere TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu seçimi yapıldı.

Seçime tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)''nun yeni başkanı oldu.

Büyükekşi, "TFF'de bugüne kadar kadın yönetim kurulu üyesi olmamış, biz 2 kadın yöneticiyle yola çıkıyoruz" dedi.

Yeni çıkan Spor Yasası'na da vurgu yapan Mehmet Büyükekşi, "Kanun çıktı, yönetmelikler çıkmadı. Yönetmeliklerin çıkması konusunun da takipçisi olacağız. Kulüplerle istişare içinde olacağız. Denetim mekanizmalarını güçlendirip şeffaf bir hale geleceğiz. Temel görevlerine odaklanan bir federasyon yapısına ulaşacağız" dedi.

Mehmet Büyükekşi, hakem performansı yapay zeka modelleri, yetenek geliştirmek ve Rezerv Lig'in hayata geçirilmesi gibi projelerin önemine de değindi.

Büyükekşi'nin listesinde; Alkın Kalkavan, Murat Aksu, Hamit Altıntop, Yusuf Günay, Ali Düşmez, Talat Papatya, Volkan Can, İbrahim Burkay, Nüket Ezberci, İdil Sürer, Müslüm Özmen ve Yalçın Orhan yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.