TDP Genel Başkan Yardımcısı Teoman Mutlu'dan 'Hayvan Hakları İhlalleri' hakkında açıklama!

OTOMOTİV/MOTOR/YAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2021 - 23:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1782+ kez okundu.
 

TDP Genel Başkan Yardımcısı Teoman Mutlu'dan 'Hayvan Hakları İhlalleri' hakkında açıklama!

Türkiye Değişim Partisi Başkan Yardımcısı Teoman Mutlu hayvan hakları ihlalleri hakkında konuştu.
Türkiye Değişim Partisi Başkan Yardımcısı Teoman Mutlu konuşmasında: "Ülkemizde giderek artan hayvan hakkı ihlalleri her geçen gün devam ediyor. Şiddetin ve sömürünün her türlüsüne en ağır biçimde maruz kalan hayvanlar, tıpkı biz insanlar gibi hissedebilen canlılar oldukları halde, kendilerini savunacak durumda olmadıkları için kendilerine yapılan zulüm vahşetin sahiplerinin yanına kâr olarak kalmaya devam etmektedir. Günler önce yaşadığımız ve bizleri derinden etkileyen Asiye kızımızın acısı hepimizin malum olduğu bir durum. Pek çok hayvansever, siyasetçi ve aktivistin açıklamalarını tek tek dinliyor, Merkezi otoritenin söylemlerini ve icraatlarını an ve an takip ediyoruz.  Biz, Türkiye Değişim Partisi olarak bu haksız düzene dur diyor ve hayvan haklarının korunması adına, taleplerimizi bir kez daha yineliyoruz. 1)Göstermelik, işletilmeyen kanun hükümleriyle potansiyel failler caymak bir yana adeta suça teşvik edilmektedir. 2)Belediyeler, sokak hayvanlarının korunmasında baş aktör olarak görevlendireceği personelleri hayvan hakları konusunda bilinçlendirmeli ve sıkı denetim altına almalıdır. 3)Devlet, hayvanların sağlık hakkını güvence altına almalı ve yeterli sayıda veteriner hekim istihdam ederek bunu bir kamu görevi mantığıyla, herhangi bir kazanca dönüştürmeden yürütmelidir. 4)Sokak hayvanlarının asıl yaşam alanları sokaklardır. Bu yüzden sokaklarda yeterli sayıda mama-su odağı ve barınma yeri inşa edilmeli ve bunların temizliği, dolumu ve bakımı için bütçe ayrılmalıdır. Ayrıca vatandaşlar da hayvanların yaşam haklarına saygı konusunda bilinçlendirilmeli ve onların da sürece katılımları sağlanmalıdır. 5)Hayvan deneyleri tamamen yasaklanmalıdır. İnsanlar bilim etiğine yakışır şekilde, kendi yaşamlarını kolaylaştırmak için yaptığı çoğu işlevsiz hayvan deneylerini terk etmeli ve alternatif çözümler bulmalıdır. 6)Örgün eğitim müfredatlarına hayvan hakları dersi eklenmeli ve ayrıca tüm vatandaşlara yönelik hayvan haklarını içeren eğitim programları oluşturulmalıdır. 7)Av turizmi adı verilen vahşete derhal son verilmeli, av ihaleleri iptal edilmeli ve avcılıktan genel olarak vazgeçilmelidir. Ayrıca avcılığın eğlenceli bir spor olduğu algısını yok edecek çalışmalar yürütülmelidir. Tüm bunların dışında hayvanlar yararına çalışan tüm dernek, platform ve aktivistleri dayanışma halinde olmaya ve mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz. Türkiye Değişim Partisi tüm hak ihlallerine karşı olduğu gibi hayvan hakkı ihlallerine de karşıdır ve mağdur hayvanların yanındadır."   ifadelerini kullandı.
Türkiye Değişim Partisi Başkan Yardımcısı Teoman Mutlu hayvan hakları ihlalleri hakkında konuştu.



Türkiye Değişim Partisi Başkan Yardımcısı Teoman Mutlu konuşmasında:

"Ülkemizde giderek artan hayvan hakkı ihlalleri her geçen gün devam ediyor. Şiddetin ve sömürünün her türlüsüne en ağır biçimde maruz kalan hayvanlar, tıpkı biz insanlar gibi hissedebilen canlılar oldukları halde, kendilerini savunacak durumda olmadıkları için kendilerine yapılan zulüm vahşetin sahiplerinin yanına kâr olarak kalmaya devam etmektedir.

Günler önce yaşadığımız ve bizleri derinden etkileyen Asiye kızımızın acısı hepimizin malum olduğu bir durum. Pek çok hayvansever, siyasetçi ve aktivistin açıklamalarını tek tek dinliyor, Merkezi otoritenin söylemlerini ve icraatlarını an ve an takip ediyoruz. 

Biz, Türkiye Değişim Partisi olarak bu haksız düzene dur diyor ve hayvan haklarının korunması adına, taleplerimizi bir kez daha yineliyoruz.

1)Göstermelik, işletilmeyen kanun hükümleriyle potansiyel failler caymak bir yana adeta suça teşvik edilmektedir.

2)Belediyeler, sokak hayvanlarının korunmasında baş aktör olarak görevlendireceği personelleri hayvan hakları konusunda bilinçlendirmeli ve sıkı denetim altına almalıdır.

3)Devlet, hayvanların sağlık hakkını güvence altına almalı ve yeterli sayıda veteriner hekim istihdam ederek bunu bir kamu görevi mantığıyla, herhangi bir kazanca dönüştürmeden yürütmelidir.

4)Sokak hayvanlarının asıl yaşam alanları sokaklardır. Bu yüzden sokaklarda yeterli sayıda mama-su odağı ve barınma yeri inşa edilmeli ve bunların temizliği, dolumu ve bakımı için bütçe ayrılmalıdır. Ayrıca vatandaşlar da hayvanların yaşam haklarına saygı konusunda bilinçlendirilmeli ve onların da sürece katılımları sağlanmalıdır.

5)Hayvan deneyleri tamamen yasaklanmalıdır. İnsanlar bilim etiğine yakışır şekilde, kendi yaşamlarını kolaylaştırmak için yaptığı çoğu işlevsiz hayvan deneylerini terk etmeli ve alternatif çözümler bulmalıdır.

6)Örgün eğitim müfredatlarına hayvan hakları dersi eklenmeli ve ayrıca tüm vatandaşlara yönelik hayvan haklarını içeren eğitim programları oluşturulmalıdır.

7)Av turizmi adı verilen vahşete derhal son verilmeli, av ihaleleri iptal edilmeli ve avcılıktan genel olarak vazgeçilmelidir. Ayrıca avcılığın eğlenceli bir spor olduğu algısını yok edecek çalışmalar yürütülmelidir.

Tüm bunların dışında hayvanlar yararına çalışan tüm dernek, platform ve aktivistleri dayanışma halinde olmaya ve mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.
Türkiye Değişim Partisi tüm hak ihlallerine karşı olduğu gibi hayvan hakkı ihlallerine de karşıdır ve mağdur hayvanların yanındadır."

 

ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.