Peskov: "Kosova konusunda Sırbistan’ı destekliyoruz"

DIŞ HABERLER/DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.12.2022 - 15:13, Güncelleme: 28.12.2022 - 15:14 773+ kez okundu.
 

Peskov: "Kosova konusunda Sırbistan’ı destekliyoruz"

Peskov: "Kosova konusunda Sırbistan’ı destekliyoruz"
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Priştine’nin Rusya’nın Balkanlar’da kaos çıkarmak amacıyla gerilimi körüklediği yönündeki suçlamaları yalanlayarak, "Alınan tedbirlerde Belgrad’ı destekliyoruz" dedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kosova- Sırbistan gerilimine dair yeni açıklamalarda bulundu. Peskov, Rusya’nın Balkanlar’da kaos çıkarmak amacıyla gerilimi körüklediği yönündeki suçlamaları yalanlayarak, Kosova konusunda Sırbistan’ı desteklediklerini söyledi. Peskov, "Sırbistan egemen bir ülke ve burada Rusya’nın yıkıcı etkisini aramak kesinlikle yanlış. Sırbistan, zor koşullarda yaşayan Sırpların haklarını koruyor ve bu haklar ihlal edildiğinde doğal olarak sert tepki veriyor. Sırbistan ile çok yakın müttefik ilişkileri, tarihi ve manevi ilişkileri olan Rusya, olup bitenleri, Sırpların haklarına nasıl saygı duyulduğunu ve güvence altına alındığını çok yakından izliyor. Ve tabii ki, alınan tedbirlerde Belgrad’ı destekliyoruz" ifadelerini kullandı. Kosova-Sırbistan gerilimi Kasım ayında görevinden istifa eden eski Sırp polis memuru Dejan Pantic’in gözaltına alınması üzerine Kosovalı Sırplar, 2 hafta önce Jarinje ve Bernjak sınır geçişlerine kurdukları barikatlarda nöbet tutmaya başlamıştı. Kosovalı Sırplar, gözaltına alınan Sırpların serbest bırakılmasını ve Kosova Özel Polis Birliği’nin ülkenin kuzeyinden çekilmesini talep ediyor.
Peskov: "Kosova konusunda Sırbistan’ı destekliyoruz"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Priştine’nin Rusya’nın Balkanlar’da kaos çıkarmak amacıyla gerilimi körüklediği yönündeki suçlamaları yalanlayarak, "Alınan tedbirlerde Belgrad’ı destekliyoruz" dedi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kosova- Sırbistan gerilimine dair yeni açıklamalarda bulundu. Peskov, Rusya’nın Balkanlar’da kaos çıkarmak amacıyla gerilimi körüklediği yönündeki suçlamaları yalanlayarak, Kosova konusunda Sırbistan’ı desteklediklerini söyledi. Peskov, "Sırbistan egemen bir ülke ve burada Rusya’nın yıkıcı etkisini aramak kesinlikle yanlış. Sırbistan, zor koşullarda yaşayan Sırpların haklarını koruyor ve bu haklar ihlal edildiğinde doğal olarak sert tepki veriyor. Sırbistan ile çok yakın müttefik ilişkileri, tarihi ve manevi ilişkileri olan Rusya, olup bitenleri, Sırpların haklarına nasıl saygı duyulduğunu ve güvence altına alındığını çok yakından izliyor. Ve tabii ki, alınan tedbirlerde Belgrad’ı destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kosova-Sırbistan gerilimi
Kasım ayında görevinden istifa eden eski Sırp polis memuru Dejan Pantic’in gözaltına alınması üzerine Kosovalı Sırplar, 2 hafta önce Jarinje ve Bernjak sınır geçişlerine kurdukları barikatlarda nöbet tutmaya başlamıştı. Kosovalı Sırplar, gözaltına alınan Sırpların serbest bırakılmasını ve Kosova Özel Polis Birliği’nin ülkenin kuzeyinden çekilmesini talep ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.