Pandemi alışveriş alışkanlıklarımızı da değiştirdi

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.02.2021 - 14:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 4781+ kez okundu.
 

Pandemi alışveriş alışkanlıklarımızı da değiştirdi

Bayan girişimci Armağan Portakal tarafından 2019 yılında kurulan yerli kahve markası Blend 1601, geleneksel dükkan modelini hiç düşünmeden e-ticaret ile büyümeyi tercih yapan bir marka ve kahve tutkunların talepleriyle bir yılda cirosu %400 arttı.
Kurduğu Torlak Çiftliği ile adını ilk defa duyuran Armağan Portakal, 2 yıl önce kahve işine girdi. “Kahve dost gibidir,” mottosuyla yola çıkan bayan girişimci, Blend 1601’i tutkunları ile buluşturdu. Dünyaca ünlü zincir markaların arasında butik kahvesiyle mücadele veren Portakal, “Yeni ve özellikle yerli bir kahve markasıysanız, demlenirken verdiği kokunun, nefasetin ve içiminin de farklı olması gerekiyor. Kahve tutkunu olan biri bu farkındalığı görür ve hisseder, hissettiler. Çünkü çekirdeklerimizin özelliği var; sadece shade grown yani doğal ortamında diğer bitkilerin zengin rayihasıyla yetişmiş, elle toplanan tam olgunlaşmış Arabica çekirdekleri ama kavrulması da önemli.” Armağan Portakal’a kahve yolculuğunda dünyanın saygın kahve uzmanlarından (master roaster) Alper Ulus eşlik ediyor. Çekirdek, filtre ve Türk kahvesi paketlerinde bir ilk olarak bu ünlü kavurmacının imzası bulunuyor. Portakal, “Benim için bu imza kalite göstergesi.” 29 yıllık geleneksel pazarlama tecrübesi olan Armağan Portakal, günümüzde e-ticaret yöntemini benimseyenlerden. “Kahve dükkanı açmayı düşünmedim,” diyen Blend 1601’in kurucusu Portakal, “Tüketiciler, Torlak Çiftliği’nin ürünlerine 2016’ yılından beri internet üzerinden ulaşıyorlar. Bir dükkanım olsun hayalim hiç olmadı, 2019’ yılı kahveyi kurdum. Kimi tanıdıklarım ısrarla bu defa dükkanın mutlaka olmalı. Yine de açmadım, kafamdaki modele uygun değil. E-ticareti sanal dükkanım olarak görüyorum. Onun duvarlar arasına sıkışmayan bu büyük dünyasını seviyorum.” Kovid-19 ile birlikte insanların yaşam tarzı, tüketim şekli ve alışveriş alışkanlıkları değişti. Salgın, dünyada olduğu gibi, Türkiye’de e-ticaret üzerinden faaliyet gösteren işletmelerin büyümesinde etken oldu. Yerli kahve markası Blend 1601, internet üzerinden sadece ‘e-ticaret sipariş’ yöntemiyle 2020 yılı cirosunu bir önceki yıla göre %400 artırdı. Salgın herkes gibi ilk başlarda ne olduğunu anlayamadığını belirten Armağan Portakal, “2020 yılı başında markama dijital ortamda yatırımlar yapmaya karar verdim. www.blend1601.com sitesini kurdum. Talep yoğundu, insanların internet üzerinden ürünlerime ulaşabilmeleri için büyük gayret sarfettik. Sanal sistemin çökmemesi, sağlıklı işlemesi ve güvenliği önemliydi. Bu adımları attık. Görsellere önem verdim. Dijital dünyanın kodlarını çözmüş profesyonel bir ekiple çalışıyorum. Dükkana harcayacağım parayı e-ticarete harcıyorum. Benimkisi bir tercih.” Ticarette gelecek nerede? Armağan Portakal’a göre tartışmasız e-ticarette “Dükkanım olsa devlerle mücadelem daha zorlu ve stresli olacaktı. Silinip gidebilirdim de. Nefasetiyle farkındalık yaratan bir ürünü farklı ve güvenli bir yolla kahve tutkunlarına ulaştırmalıydım. Sanal bir sistem oluşturduğunuz için başlangıç zor oluyor. İlk başta tektim, şimdi ise çoğuz. Hedefim e-ticaret yoluyla yurtdışına da satış yapabilmek. Şu anda planlamalarımız var çünkü e-ticarette sınırlar yok” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Bayan girişimci Armağan Portakal tarafından 2019 yılında kurulan yerli kahve markası Blend 1601, geleneksel dükkan modelini hiç düşünmeden e-ticaret ile büyümeyi tercih yapan bir marka ve kahve tutkunların talepleriyle bir yılda cirosu %400 arttı.

Kurduğu Torlak Çiftliği ile adını ilk defa duyuran Armağan Portakal, 2 yıl önce kahve işine girdi. “Kahve dost gibidir,” mottosuyla yola çıkan bayan girişimci, Blend 1601’i tutkunları ile buluşturdu.

Pandemi alışveriş alışkanlıklarımızı da değiştirdi

Dünyaca ünlü zincir markaların arasında butik kahvesiyle mücadele veren Portakal, “Yeni ve özellikle yerli bir kahve markasıysanız, demlenirken verdiği kokunun, nefasetin ve içiminin de farklı olması gerekiyor.

Pandemi alışveriş alışkanlıklarımızı da değiştirdi

Kahve tutkunu olan biri bu farkındalığı görür ve hisseder, hissettiler. Çünkü çekirdeklerimizin özelliği var; sadece shade grown yani doğal ortamında diğer bitkilerin zengin rayihasıyla yetişmiş, elle toplanan tam olgunlaşmış Arabica çekirdekleri ama kavrulması da önemli.”

Armağan Portakal’a kahve yolculuğunda dünyanın saygın kahve uzmanlarından (master roaster) Alper Ulus eşlik ediyor.

Çekirdek, filtre ve Türk kahvesi paketlerinde bir ilk olarak bu ünlü kavurmacının imzası bulunuyor. Portakal, “Benim için bu imza kalite göstergesi.”

29 yıllık geleneksel pazarlama tecrübesi olan Armağan Portakal, günümüzde e-ticaret yöntemini benimseyenlerden. “Kahve dükkanı açmayı düşünmedim,” diyen Blend 1601’in kurucusu Portakal, “Tüketiciler, Torlak Çiftliği’nin ürünlerine 2016’ yılından beri internet üzerinden ulaşıyorlar.

Bir dükkanım olsun hayalim hiç olmadı, 2019’ yılı kahveyi kurdum. Kimi tanıdıklarım ısrarla bu defa dükkanın mutlaka olmalı.

Yine de açmadım, kafamdaki modele uygun değil. E-ticareti sanal dükkanım olarak görüyorum. Onun duvarlar arasına sıkışmayan bu büyük dünyasını seviyorum.”

Kovid-19 ile birlikte insanların yaşam tarzı, tüketim şekli ve alışveriş alışkanlıkları değişti. Salgın, dünyada olduğu gibi, Türkiye’de e-ticaret üzerinden faaliyet gösteren işletmelerin büyümesinde etken oldu.

Yerli kahve markası Blend 1601, internet üzerinden sadece ‘e-ticaret sipariş’ yöntemiyle 2020 yılı cirosunu bir önceki yıla göre %400 artırdı.

Salgın herkes gibi ilk başlarda ne olduğunu anlayamadığını belirten Armağan Portakal, “2020 yılı başında markama dijital ortamda yatırımlar yapmaya karar verdim.

www.blend1601.com sitesini kurdum. Talep yoğundu, insanların internet üzerinden ürünlerime ulaşabilmeleri için büyük gayret sarfettik.

Sanal sistemin çökmemesi, sağlıklı işlemesi ve güvenliği önemliydi. Bu adımları attık. Görsellere önem verdim.

Dijital dünyanın kodlarını çözmüş profesyonel bir ekiple çalışıyorum. Dükkana harcayacağım parayı e-ticarete harcıyorum. Benimkisi bir tercih.”

Ticarette gelecek nerede? Armağan Portakal’a göre tartışmasız e-ticarette

“Dükkanım olsa devlerle mücadelem daha zorlu ve stresli olacaktı. Silinip gidebilirdim de. Nefasetiyle farkındalık yaratan bir ürünü farklı ve güvenli bir yolla kahve tutkunlarına ulaştırmalıydım.

Sanal bir sistem oluşturduğunuz için başlangıç zor oluyor. İlk başta tektim, şimdi ise çoğuz. Hedefim e-ticaret yoluyla yurtdışına da satış yapabilmek. Şu anda planlamalarımız var çünkü e-ticarette sınırlar yok” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.