Kadının otomobilinden onlarca kaçak hayvan cesedi çıktı!

DIŞ HABERLER/DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2022 - 12:16, Güncelleme: 23.12.2022 - 12:16 982+ kez okundu.
 

Kadının otomobilinden onlarca kaçak hayvan cesedi çıktı!

Kadının otomobilinden onlarca kaçak hayvan cesedi çıktı
Tayland’da polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir kadının otomobilinin bagajından 68 adet kaçak vahşi hayvan cesedi bulundu. Tayland polisine bağlı Doğal Kaynaklar ve Çevre Suçları Önleme Birimi tarafından ülkenin güneyinde yer alan Chana bölgesindeki tren istasyonunda düzenlenen operasyonda, bir kadının otomobilinin bagajında iki adet strafor kutu içinde 50 kilogram ağırlığında 68 adet hayvan cesedi ele geçirildi. Ele geçirilen hayvanlar arasında 2 adet lemur, 54 adet sincap, 7 adet monitör kertenkelesi, 1 adet pangolin, 2 adet misk kedisi, 2 adet cüce geyik yer aldığı belirtildi. Yapılan ilk sorgulamada hayvan cesetlerinin Malezya sınırındaki Sukhirin bölgesinden trenle getirildiğini ve kendisinin yalnızca taşıyıcı olduğunu itiraf eden 44 yaşındaki kadın gözaltına alınırken, Tayland polisi olayla ilgili inceleme başlattı. Operasyonda görevli polis amiri Watcharin Pusit yaptığı açıklamada, ele geçirilen hayvanların nereden getirildiğini tespit etmek için laboratuvar incelemesine gönderildiğini belirtirken, bu hayvanların çeşitli yöresel ilaçların yapımında kullanıldığını ifade etti. Tayland’da Yaban Hayatı Koruma Yasası çerçevesinde, vahşi hayvan kaçakçılığı yapan şahıslar ağır para cezasına ve 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor.
Kadının otomobilinden onlarca kaçak hayvan cesedi çıktı

Tayland’da polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir kadının otomobilinin bagajından 68 adet kaçak vahşi hayvan cesedi bulundu.
Tayland polisine bağlı Doğal Kaynaklar ve Çevre Suçları Önleme Birimi tarafından ülkenin güneyinde yer alan Chana bölgesindeki tren istasyonunda düzenlenen operasyonda, bir kadının otomobilinin bagajında iki adet strafor kutu içinde 50 kilogram ağırlığında 68 adet hayvan cesedi ele geçirildi.
Ele geçirilen hayvanlar arasında 2 adet lemur, 54 adet sincap, 7 adet monitör kertenkelesi, 1 adet pangolin, 2 adet misk kedisi, 2 adet cüce geyik yer aldığı belirtildi.
Yapılan ilk sorgulamada hayvan cesetlerinin Malezya sınırındaki Sukhirin bölgesinden trenle getirildiğini ve kendisinin yalnızca taşıyıcı olduğunu itiraf eden 44 yaşındaki kadın gözaltına alınırken, Tayland polisi olayla ilgili inceleme başlattı.
Operasyonda görevli polis amiri Watcharin Pusit yaptığı açıklamada, ele geçirilen hayvanların nereden getirildiğini tespit etmek için laboratuvar incelemesine gönderildiğini belirtirken, bu hayvanların çeşitli yöresel ilaçların yapımında kullanıldığını ifade etti.
Tayland’da Yaban Hayatı Koruma Yasası çerçevesinde, vahşi hayvan kaçakçılığı yapan şahıslar ağır para cezasına ve 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.