İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK): İslam nişanı şerefli örtüye el uzatılmasını şiddetli kınıyoruz.

GÜNDEM/GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.10.2021 - 21:06, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2210+ kez okundu.
 

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK): İslam nişanı şerefli örtüye el uzatılmasını şiddetli kınıyoruz.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK): İslam nişanı şerefli örtüye el uzatılmasını şiddetli kınıyoruz.
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK); Temmuz ayında İslam nişanı başörtüye yönelik İzmir’de gerçekleşen ve bugün ilk duruşması görülen saygısız saldırıya ilişkin basın açıklamamız. İzmir’de bir minibüs şoförü ve eşi tarafından başörtülü bir genç kıza yönelik şiddet, hakaret ile başörtüsünün açılması eylemini kınıyoruz; Kutsal değerimiz başörtüsüne yönelen bu tarz saldırıların şehrimizde ve ülkemizde gerçekleşiyor olmasını kabullenmemiz mümkün değildir. Buna rağmen bu saldırıların hala gerçekleşmesi canımızı yakmaktadır. Unutulmamalıdır ki; Başörtüsü, dinimiz İslam’ın olduğu gibi tüm dinlerin kutsal saydığı bir değeridir. Nefretleri dışa vurmuş insanların sapkın eylemlerinin ülkemizin barış ve refahına gölge düşürmesine toplumumuz karşı koymalıdır. İslam nişanı, şerefli örtüye el uzatılmasını şiddetle kınıyoruz. Köklü medeniyetimizde, insanlar yüzyıllarca fikirleriyle var olmuş; barış ve huzur, inanç ve değerlere saygı ve anlayış hüküm sürmüştür. Şimdi bu gibi eylemlerle toplumsal barış ve huzura engel olunmasını asla kabul edemeyiz. Bizler İstanbul’u fethettiğinde halkına; ‘Kalkınız ve müsterih olunuz. Ben Sultan Mehmed; hepinize söylüyorum ki, bu andan itibaren ne hürriyetleriniz, ne de hayatlarınız hakkında gazap-ı şahanemden korkmayınız. Kimsenin malı yağma edilmeyecektir. Kimseye zulüm yapılmayacaktır. Hiç kimse dini inanışlarından dolayı cezalandırılmayacaktır.’ şeklinde muamele eden Fatih Sultan Mehmed Han’ın torunlarıyız. Artık değerlere saygının hakim olduğu ve zihinlerin bilimle, sanatla meşgul olması gereken bir zamanda, düşünce ve kanaat özgürlüğünün açıklanmasını engelleyen bu eylemi, modern toplumun önünde bağnazca yapılan bir davranış olarak değerlendiriyor, şiddetle kınıyoruz.. Saygılarımızla  İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) İcra Kurulu
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK): İslam nişanı şerefli örtüye el uzatılmasını şiddetli kınıyoruz.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK);
Temmuz ayında İslam nişanı başörtüye yönelik İzmir’de gerçekleşen ve bugün ilk duruşması görülen saygısız saldırıya ilişkin basın açıklamamız.

İzmir’de bir minibüs şoförü ve eşi tarafından başörtülü bir genç kıza yönelik şiddet, hakaret ile başörtüsünün açılması eylemini kınıyoruz;

Kutsal değerimiz başörtüsüne yönelen bu tarz saldırıların şehrimizde ve ülkemizde gerçekleşiyor olmasını kabullenmemiz mümkün değildir. Buna rağmen bu saldırıların hala gerçekleşmesi canımızı yakmaktadır.

Unutulmamalıdır ki;
Başörtüsü, dinimiz İslam’ın olduğu gibi tüm dinlerin kutsal saydığı bir değeridir. Nefretleri dışa vurmuş insanların sapkın eylemlerinin ülkemizin barış ve refahına gölge düşürmesine toplumumuz karşı koymalıdır.

İslam nişanı, şerefli örtüye el uzatılmasını şiddetle kınıyoruz. Köklü medeniyetimizde, insanlar yüzyıllarca fikirleriyle var olmuş; barış ve huzur, inanç ve değerlere saygı ve anlayış hüküm sürmüştür. Şimdi bu gibi eylemlerle toplumsal barış ve huzura engel olunmasını asla kabul edemeyiz.

Bizler İstanbul’u fethettiğinde halkına;
‘Kalkınız ve müsterih olunuz. Ben Sultan Mehmed; hepinize söylüyorum ki, bu andan itibaren ne hürriyetleriniz, ne de hayatlarınız hakkında gazap-ı şahanemden korkmayınız. Kimsenin malı yağma edilmeyecektir. Kimseye zulüm yapılmayacaktır. Hiç kimse dini inanışlarından dolayı cezalandırılmayacaktır.’ şeklinde muamele eden Fatih Sultan Mehmed Han’ın torunlarıyız.

Artık değerlere saygının hakim olduğu ve zihinlerin bilimle, sanatla meşgul olması gereken bir zamanda, düşünce ve kanaat özgürlüğünün açıklanmasını engelleyen bu eylemi, modern toplumun önünde bağnazca yapılan bir davranış olarak değerlendiriyor, şiddetle kınıyoruz..
Saygılarımızla 

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu
(İSTOK) İcra Kurulu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.