İran’da bir göstericinin daha idam hükmü onaylandı!

DIŞ HABERLER/DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.01.2023 - 12:31, Güncelleme: 03.01.2023 - 12:34 2431+ kez okundu.
 

İran’da bir göstericinin daha idam hükmü onaylandı!

İran’da bir göstericinin daha idam hükmü onaylandı
İran’da Mahsa Amini gösterilerinde kamu malına zarar vermek ve bir güvenlik görevlisini yaralamak suçlamalarından yargılanan 19 yaşındaki Muhammed Burugani, “ulusal güvenliğe tehdit oluşturmak” ve “devlete savaş açmak” hükmüyle idama mahkum edildi. İran Yargı Erki’ne bağlı Mizan Haber Ajansı, İran’da Mahsa Amini gösterilerinde kamu malına zarar vermek ve bir güvenlik görevlisini yaralamak suçlamalarından yargılanan 19 yaşındaki Muhammed Burugani’nin idam hükmünün Yüksek Mahkeme tarafından onaylandığını duyurdu. Haberde, sosyal medyada çıkan Burugani’nin idam hükmünün hapis ve kırbaç cezasına çevrildiğine ilişkin iddiaların da gerçeği yansıtmadığı belirtildi. “Ulusal güvenliğe tehdit oluşturmak” ve “devlete savaş açmak” hükmüyle idama mahkum edilen Burugani’nin gösteriler sırasında tutuklandığı ve 29 Ekim 2022 tarihinde Devrim Mahkemesince idama mahkum edildiği aktarıldı. Alınan kararın ardından Yargıtay’ın da hükmü onayladığı ve Burugani’nin dava dosyasında henüz bir değişikliğin olmadığı belirtildi. İran’ın başkenti Tahran’da 13 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı. İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, ülkede Amini’nin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolarda şu ana kadar aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. İran’da, Amini’nin ölümü sonrası başlayan ve yaklaşık dört aydır devam eden gösterilerle bağlantılı oldukları tespit edilen en az 25 kişinin dava dosyası idam hükmü istemiyle mahkemeye gönderilmiş ve 11 kişi hakkında idam kararı verilirken, bunlardan 2’sinin cezası infaz edilmişti.
İran’da bir göstericinin daha idam hükmü onaylandı

İran’da Mahsa Amini gösterilerinde kamu malına zarar vermek ve bir güvenlik görevlisini yaralamak suçlamalarından yargılanan 19 yaşındaki Muhammed Burugani, “ulusal güvenliğe tehdit oluşturmak” ve “devlete savaş açmak” hükmüyle idama mahkum edildi.
İran Yargı Erki’ne bağlı Mizan Haber Ajansı, İran’da Mahsa Amini gösterilerinde kamu malına zarar vermek ve bir güvenlik görevlisini yaralamak suçlamalarından yargılanan 19 yaşındaki Muhammed Burugani’nin idam hükmünün Yüksek Mahkeme tarafından onaylandığını duyurdu. Haberde, sosyal medyada çıkan Burugani’nin idam hükmünün hapis ve kırbaç cezasına çevrildiğine ilişkin iddiaların da gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
“Ulusal güvenliğe tehdit oluşturmak” ve “devlete savaş açmak” hükmüyle idama mahkum edilen Burugani’nin gösteriler sırasında tutuklandığı ve 29 Ekim 2022 tarihinde Devrim Mahkemesince idama mahkum edildiği aktarıldı. Alınan kararın ardından Yargıtay’ın da hükmü onayladığı ve Burugani’nin dava dosyasında henüz bir değişikliğin olmadığı belirtildi.
İran’ın başkenti Tahran’da 13 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı. İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, ülkede Amini’nin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolarda şu ana kadar aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
İran’da, Amini’nin ölümü sonrası başlayan ve yaklaşık dört aydır devam eden gösterilerle bağlantılı oldukları tespit edilen en az 25 kişinin dava dosyası idam hükmü istemiyle mahkemeye gönderilmiş ve 11 kişi hakkında idam kararı verilirken, bunlardan 2’sinin cezası infaz edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.