İzmir de, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin Kuruluşunun 25. Yılı Kutlandı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.12.2019 - 10:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 1341+ kez okundu.
 

İzmir de, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin Kuruluşunun 25. Yılı Kutlandı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 112'nin 25. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Helikopter Pist Alanında tören düzenlendi. Törene İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop ile sağlık yöneticileri ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan personeller katıldı.
İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop törende yaptığı konuşmasında; 112 çağrı merkezine yapılan asılsız çağrılar, arayan kişilerin doğru adres verememesi ve hasta konumunun net olarak belirlenememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi gibi nedenlerle ambulansların vakalara ulaşmasının zorlaştığını kaydetti. “Avrupa ortalamasının üzerinde yer alıyoruz…” İzmir 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin son 1 yılda yaklaşık 300 bin hastaya acil müdahalede bulunduğunu aktaran İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, “Kentsel alandaki acil vakalara, vaka çıkışından itibaren 10 dakikada ulaşma oranımız %95. Kırsal alandaki acil vakalara 30 dakika içinde ulaşma oranımız ise %95’in üzerinde. Bu oranlardaki ulaşım süreleri ile Avrupa ortalamasının üzerinde yer alıyoruz.” dedi. “Acil Sağlık Hizmetlerinde özveriyle görev yapan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.” İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Öztop konuşmasında şunlara dikkat çekti: “İl genelinde trafikte ambulansın geçiş önceliği, 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmaması, 112 Acil sağlık hizmetlerinin önemi, afet ve ilk yardım bilincinin gelişmesi amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayata kazandırmaya çalıştığı her hasta için ‘Yaşama Yol Ver’ diyor, Acil Sağlık Hizmetlerinde özveriyle görev yapan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.” “112 çalışanlarının, hayat kurtarma adına çok kutsal bir vazife yaptıklarının bilincindeyiz” İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak da konuşmasında, “112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının hayat kurtarma adına çok kutsal bir vazife yaptıklarının bilincindeyiz. Acil sağlık hizmetlerinde görev yapan tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum.” dedi. “Yaşama Yol Ver” mesajı verildi. Konuşmaların ardından, İzmir de acil sağlık hizmetlerinde yıllardır hizmet veren ve hizmete yeni başlayan sağlık personelleri ile birlikte pasta kesildi. Programın devamında İl Sağlık MüdürüOp. Dr. M. Burak Öztop, Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak’a kentte görev yapan ambulans filosunun tanıtımını yaptı. Tanıtım esnasında özellikli araçlarda inceleme yapıldı, fonksiyonları anlatıldı. Program sonunda “Yaşama Yol Ver” mesajıyla birlikte görüntü verildi.
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 112'nin 25. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Helikopter Pist Alanında tören düzenlendi. Törene İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop ile sağlık yöneticileri ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan personeller katıldı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop törende yaptığı konuşmasında; 112 çağrı merkezine yapılan asılsız çağrılar, arayan kişilerin doğru adres verememesi ve hasta konumunun net olarak belirlenememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi gibi nedenlerle ambulansların vakalara ulaşmasının zorlaştığını kaydetti.

“Avrupa ortalamasının üzerinde yer alıyoruz…”

İzmir 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin son 1 yılda yaklaşık 300 bin hastaya acil müdahalede bulunduğunu aktaran İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, “Kentsel alandaki acil vakalara, vaka çıkışından itibaren 10 dakikada ulaşma oranımız %95. Kırsal alandaki acil vakalara 30 dakika içinde ulaşma oranımız ise %95’in üzerinde. Bu oranlardaki ulaşım süreleri ile Avrupa ortalamasının üzerinde yer alıyoruz.” dedi.

“Acil Sağlık Hizmetlerinde özveriyle görev yapan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.”

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Öztop konuşmasında şunlara dikkat çekti:

“İl genelinde trafikte ambulansın geçiş önceliği, 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmaması, 112 Acil sağlık hizmetlerinin önemi, afet ve ilk yardım bilincinin gelişmesi amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayata kazandırmaya çalıştığı her hasta için ‘Yaşama Yol Ver’ diyor, Acil Sağlık Hizmetlerinde özveriyle görev yapan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.”

“112 çalışanlarının, hayat kurtarma adına çok kutsal bir vazife yaptıklarının bilincindeyiz”

İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak da konuşmasında, “112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının hayat kurtarma adına çok kutsal bir vazife yaptıklarının bilincindeyiz. Acil sağlık hizmetlerinde görev yapan tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

“Yaşama Yol Ver” mesajı verildi.

Konuşmaların ardından, İzmir de acil sağlık hizmetlerinde yıllardır hizmet veren ve hizmete yeni başlayan sağlık personelleri ile birlikte pasta kesildi.

Programın devamında İl Sağlık MüdürüOp. Dr. M. Burak Öztop, Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak’a kentte görev yapan ambulans filosunun tanıtımını yaptı. Tanıtım esnasında özellikli araçlarda inceleme yapıldı, fonksiyonları anlatıldı.

Program sonunda “Yaşama Yol Ver” mesajıyla birlikte görüntü verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.