Atık kağıt işçileri artık 'haksız kazanç' sağlayamayacak(!) Çünkü artık çalışacak bir işleri yok!

GÜNDEM/GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2021 - 11:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1179+ kez okundu.
 

Atık kağıt işçileri artık 'haksız kazanç' sağlayamayacak(!) Çünkü artık çalışacak bir işleri yok!

İstanbul'da 5 Ekim salı günü kağıt toplama depolarına yapılan gece baskınında 200'e yakın gözaltı yapılmış, depolarda bulunan çekçek arabalarına ve malzemelere belediye tarafından el konulmuştu bu konuyla ilgili Dinçer Mendillioğlu açıklamalarda bulundu.
Dinçer Mendillioğlu: "Günlerdir İstanbul sokakları, İstanbul Valiliği’nin vermiş olduğu talimatla karışmakta ve sebebi halen anlaşılamayan şekilde Geri Dönüşüm İşçilerinin yaşama ve çalışma alanlarına operasyonlar yapılmakta. Operasyonların maddi ve manevi maliyeti çok ağır. Binlerce ton atık, kanun kılıfıyla gasp edilirken, yıkılan çalışma alanlarının ve depoların sayısı çok fazla, o da yetmez gibi ülkemizde bir ilk oldu sokaktan atık toplamak suç değildir diye direnen 3 arkadaşımız da tutuklandı! Geri Dönüşüm İşçileri olarak bu süreçte haklarımıza ve emeğimize sahip çıktık. Yer yer istemediğimiz sokak çatışmaları yaşandı ama direnmekten başka çaremiz yoktu! Bu mücadelemiz iktidar tarafından da görülmüş olacak ki Çevre Şehircilik Bakanlığı bir açıklama yaptı ve İstanbul Valiliği’nin aldığı kararın aksine görüş belirterek "Geri Dönüşüm İşçilerinin, atık toplama sisteminin lokomotifi ve emektarları olduğuna" dair vurgu yaptı.  Biz, sokaktan atık toplamanın kanuni bir suç olmadığını hem ekolojiye hem de ekonomiye doğrudan katkı olduğunu anlatırken, bu durum bilinmesine rağmen kasıtlı olarak operasyonlar yapıldı, görev kötüye kullanıldı. Bundan sonraki süreçte kanun uygulayıcılar çok daha dikkatli olmalı. Bu süreç hakkında İstanbul Valisi ve operasyon kararı alan makamlar hakkında tahkikat yapılmalı. Unutulmasın ki; Geri Dönüşüm İşçileri, ülkemizde kendi istihdamlarını kimseye yük olmadan kendisi sağlayan tek çalışma alanı olduğunu da belirtmekte fayda var. Aşağıda Çevre Şehircilik Bakanı'nın yapmış olduğu basın açıklamasını paylaşıyor ve istenilence her şeyin olabileceğini hatırlatmak istiyoruz... " açıklamalarında bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un konuyla ilgili paylaşımı:  
İstanbul'da 5 Ekim salı günü kağıt toplama depolarına yapılan gece baskınında 200'e yakın gözaltı yapılmış, depolarda bulunan çekçek arabalarına ve malzemelere belediye tarafından el konulmuştu bu konuyla ilgili Dinçer Mendillioğlu açıklamalarda bulundu.

Dinçer Mendillioğlu: "Günlerdir İstanbul sokakları, İstanbul Valiliği’nin vermiş olduğu talimatla karışmakta ve sebebi halen anlaşılamayan şekilde Geri Dönüşüm İşçilerinin yaşama ve çalışma alanlarına operasyonlar yapılmakta. Operasyonların maddi ve manevi maliyeti çok ağır. Binlerce ton atık, kanun kılıfıyla gasp edilirken, yıkılan çalışma alanlarının ve depoların sayısı çok fazla, o da yetmez gibi ülkemizde bir ilk oldu sokaktan atık toplamak suç değildir diye direnen 3 arkadaşımız da tutuklandı!

Geri Dönüşüm İşçileri olarak bu süreçte haklarımıza ve emeğimize sahip çıktık. Yer yer istemediğimiz sokak çatışmaları yaşandı ama direnmekten başka çaremiz yoktu! Bu mücadelemiz iktidar tarafından da görülmüş olacak ki Çevre Şehircilik Bakanlığı bir açıklama yaptı ve İstanbul Valiliği’nin aldığı kararın aksine görüş belirterek "Geri Dönüşüm İşçilerinin, atık toplama sisteminin lokomotifi ve emektarları olduğuna" dair vurgu yaptı. 

Biz, sokaktan atık toplamanın kanuni bir suç olmadığını hem ekolojiye hem de ekonomiye doğrudan katkı olduğunu anlatırken, bu durum bilinmesine rağmen kasıtlı olarak operasyonlar yapıldı, görev kötüye kullanıldı. Bundan sonraki süreçte kanun uygulayıcılar çok daha dikkatli olmalı. Bu süreç hakkında İstanbul Valisi ve operasyon kararı alan makamlar hakkında tahkikat yapılmalı. Unutulmasın ki; Geri Dönüşüm İşçileri, ülkemizde kendi istihdamlarını kimseye yük olmadan kendisi sağlayan tek çalışma alanı olduğunu da belirtmekte fayda var. Aşağıda Çevre Şehircilik Bakanı'nın yapmış olduğu basın açıklamasını paylaşıyor ve istenilence her şeyin olabileceğini hatırlatmak istiyoruz... " açıklamalarında bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un konuyla ilgili paylaşımı:
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.