EYÜPSULTAN'DA ÇİZGİ ROMAN SERGİSİ YAPILDI

KÜLTÜR-SANAT/EDEBİYAT 15.06.2022 - 10:28, Güncelleme: 15.06.2022 - 10:28 2376+ kez okundu.
 

EYÜPSULTAN'DA ÇİZGİ ROMAN SERGİSİ YAPILDI

Türkiye'nin ilk ve tek olan Çizgi Roman Okulu 2021-2022 eğitim-öğretim sezonu sonunda öğrencilerinin eserlerini sergiledi.
Eyüpsultan ilçesi milli eğitim müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan sergi İslambey ilköğretim okulunda yapıldı. Ayın 20 sine kadar sürecek olan sergi meraklılarını bekliyor. Sergiye eserleriyle katılan çizgi roman okulu öğrencileri ilçede görevli öğretmenlerden ve öğrencilerden oluşuyor.   Serginin dikkat çeken yönlerinden biri ise 7 yaşındaki Hatice Kübra Dündar'ın çizgi roman kitabını ziyaretçilere imzalaması oldu.   Serginin açılışı ilçe kaymakamı İhsan Kara, ilçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer, çizgi roman okulu yöneticisi Fehmi Demirbağ ve çok sayıda katılımcının iştiraki ile gerçekleşti.   Çizgi roman okulu öğrencilerden, İngilizce öğretmeni Samet Safak'ın hazırlamış olduğu 80 sayfalık çizgi romanla ingilizce kitabı dikkat çeken eserlerdendi. Öğretmen Neşe Kaya çizgi romanla deyimlerimizi, öğretmen Yıldız Tarakçı Anadolu Masallarını çizgi romanla kitaplaştırdılar. Öğretmen Funda Atila Sönmez ise Ali ve Ela isimli hikayesini çizgi romanla ziyaretçilerin beğenisine sundu. Öğrenci Rukiye Ersal anlattığı Kızılay hikayesiyle göz doldurdu. Zafer Aydın ismindeki lise öğrencisinin Zafer isimli eseri de serginin ilgi çeken eserleri arasında. Çizgi Roman Okulu kurucu ve eğitmeni Fehmi Demirbağ ve eğitmen Mehmet Nedim Polat'ın da eserlerinin yer aldığı sergide ayrıca ilçe bazındaki yüzlerce öğrencinin de bir kısım eserlerinin bulunması ziyaretçilerin ilgisini çekti. Çizgi roman okulu öğrencisi olan öğretmenler aldıkları eğitimi kendi okullarındaki diğer öğrencilere taşımışlar, onlara verdikleri proje ödevleriyle çizgi roman kültürünü onlara da aktarmışlar. Bu da ortaya yüzlerce sayfa çizgi roman sayfasının ortaya çıkmasına sebep olmuş. Görülmesi gereken bu sergi çocuk edebiyatımız adına da sevindirici. Hem ortaya çıkan sanat eserleriyle hem de sanatçı kazanımlarıyla ülkemiz adına heyecan verici bir gelişme.
Türkiye'nin ilk ve tek olan Çizgi Roman Okulu 2021-2022 eğitim-öğretim sezonu sonunda öğrencilerinin eserlerini sergiledi.
Eyüpsultan ilçesi milli eğitim müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan sergi İslambey ilköğretim okulunda yapıldı. Ayın 20 sine kadar sürecek olan sergi meraklılarını bekliyor.
Sergiye eserleriyle katılan çizgi roman okulu öğrencileri ilçede görevli öğretmenlerden ve öğrencilerden oluşuyor.
 
Serginin dikkat çeken yönlerinden biri ise 7 yaşındaki Hatice Kübra Dündar'ın çizgi roman kitabını ziyaretçilere imzalaması oldu.
 
Serginin açılışı ilçe kaymakamı İhsan Kara, ilçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer, çizgi roman okulu yöneticisi Fehmi Demirbağ ve çok sayıda katılımcının iştiraki ile gerçekleşti.
 
Çizgi roman okulu öğrencilerden, İngilizce öğretmeni Samet Safak'ın hazırlamış olduğu 80 sayfalık çizgi romanla ingilizce kitabı dikkat çeken eserlerdendi.
Öğretmen Neşe Kaya çizgi romanla deyimlerimizi, öğretmen Yıldız Tarakçı Anadolu Masallarını çizgi romanla kitaplaştırdılar.
Öğretmen Funda Atila Sönmez ise Ali ve Ela isimli hikayesini çizgi romanla ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Öğrenci Rukiye Ersal anlattığı Kızılay hikayesiyle göz doldurdu.
Zafer Aydın ismindeki lise öğrencisinin Zafer isimli eseri de serginin ilgi çeken eserleri arasında.
Çizgi Roman Okulu kurucu ve eğitmeni Fehmi Demirbağ ve eğitmen Mehmet Nedim Polat'ın da eserlerinin yer aldığı sergide ayrıca ilçe bazındaki yüzlerce öğrencinin de bir kısım eserlerinin bulunması ziyaretçilerin ilgisini çekti.
Çizgi roman okulu öğrencisi olan öğretmenler aldıkları eğitimi kendi okullarındaki diğer öğrencilere taşımışlar, onlara verdikleri proje ödevleriyle çizgi roman kültürünü onlara da aktarmışlar. Bu da ortaya yüzlerce sayfa çizgi roman sayfasının ortaya çıkmasına sebep olmuş.
Görülmesi gereken bu sergi çocuk edebiyatımız adına da sevindirici. Hem ortaya çıkan sanat eserleriyle hem de sanatçı kazanımlarıyla ülkemiz adına heyecan verici bir gelişme.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.