DİA Yazılım projeye bulut teknolojisiyle destek veriyor

BİLİM /TEKNOLOJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.02.2021 - 10:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 3284+ kez okundu.
 

DİA Yazılım projeye bulut teknolojisiyle destek veriyor

Görsel ve işitsel teknolojileri geliştirmeyi ve bu çözümleri Akıllı Şehir uygulamalarına dahil etmeyi hedefleyen global MOS2S Projesi’nin Türkiye partnerlerinden DİA Yazılım, projeye bulut teknolojisiyle tam destek veriyor.
MOS2S (Media Orchestration from Sensor to Screen) Projesi, oyuncu performansını daha çok artırmaya, kullanıcı deneyimini zenginleştirmeye ve tüketici etkileşimini sağlamaya odaklanarak, bir mekan platformu olarak hizmet veriyor. MOS2S, sektörden en iyileri buluşturarak, ağ ve bulut teknolojisi, veri aracılığı, video kaynakları ve sensör verileri arasında orkestrasyon, video analizi, yayın üretim, dağıtım ve akıllı bir şehir için proxy ve oyun alanı olarak gerekli tüm teknolojik bileşenleri bir araya getiriyor. Geliştirilen teknolojiyle izleyicinin panoromik olarak stadyumdaki görüş alanı en iyi koltukta maç seyrediyor gibi hissedebiliyor. DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, MOS2S Projesi’nin Türkiye partnerlerinden birisi olduklarını, “Bu tarz projelere dahil olarak Ar-Ge departmanımızın teknoloji alanında devamlı güncel kalmasını sağlıyoruz. MOS2S Projesi, temel olarak veri ve medya akışına izin veren teknolojilerin iyi bir kullanıcı deneyimine dönüştürülmesine odaklanıyor. DİA Yazılım olarak bulut teknolojisindeki deneyimimizle projeye katkı sağladık. Bütün ekiplerin deneyimi ve teknolojileri birleşerek ortaya kablosuz veri, görüntülü iletişim ve canlı etkinlik prodüksiyonlarında global olarak etki yaratacak bir proje çıktı.” Proje ilk defa 2018 yılı Kış Olimpiyatları'nda test edildiğini sözlerine ekleyen Onay, “Proje, 2020' yılında ITEA Award of Excellence ödülü aldı. Geliştirilen teknolojiyle izleyicinin panaromik olarak stadyumdaki görüş alanı en iyi koltukta maç seyrediyor gibi hissedebiliyor.” DİA Yazılım AŞ: 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ KOSGEB Tekmer’de kurulmuştur. Ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan, birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak devamlı Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak, muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır. Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ'lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini arttırmaktadır.
Görsel ve işitsel teknolojileri geliştirmeyi ve bu çözümleri Akıllı Şehir uygulamalarına dahil etmeyi hedefleyen global MOS2S Projesi’nin Türkiye partnerlerinden DİA Yazılım, projeye bulut teknolojisiyle tam destek veriyor.

MOS2S (Media Orchestration from Sensor to Screen) Projesi, oyuncu performansını daha çok artırmaya, kullanıcı deneyimini zenginleştirmeye ve tüketici etkileşimini sağlamaya odaklanarak, bir mekan platformu olarak hizmet veriyor.

MOS2S, sektörden en iyileri buluşturarak, ağ ve bulut teknolojisi, veri aracılığı, video kaynakları ve sensör verileri arasında orkestrasyon, video analizi, yayın üretim, dağıtım ve akıllı bir şehir için proxy ve oyun alanı olarak gerekli tüm teknolojik bileşenleri bir araya getiriyor.

Geliştirilen teknolojiyle izleyicinin panoromik olarak stadyumdaki görüş alanı en iyi koltukta maç seyrediyor gibi hissedebiliyor.

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, MOS2S Projesi’nin Türkiye partnerlerinden birisi olduklarını, “Bu tarz projelere dahil olarak Ar-Ge departmanımızın teknoloji alanında devamlı güncel kalmasını sağlıyoruz.

MOS2S Projesi, temel olarak veri ve medya akışına izin veren teknolojilerin iyi bir kullanıcı deneyimine dönüştürülmesine odaklanıyor.

DİA Yazılım olarak bulut teknolojisindeki deneyimimizle projeye katkı sağladık. Bütün ekiplerin deneyimi ve teknolojileri birleşerek ortaya kablosuz veri, görüntülü iletişim ve canlı etkinlik prodüksiyonlarında global olarak etki yaratacak bir proje çıktı.”

Proje ilk defa 2018 yılı Kış Olimpiyatları'nda test edildiğini sözlerine ekleyen Onay, “Proje, 2020' yılında ITEA Award of Excellence ödülü aldı.

Geliştirilen teknolojiyle izleyicinin panaromik olarak stadyumdaki görüş alanı en iyi koltukta maç seyrediyor gibi hissedebiliyor.”

DİA Yazılım AŞ: 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ KOSGEB Tekmer’de kurulmuştur. Ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan, birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır.

TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak devamlı Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir.

Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak, muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır.

Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ'lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini arttırmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.