DEÜ, TEKNOFEST’in akademik paydaşı oldu

BİLİM /TEKNOLOJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.05.2022 - 10:25, Güncelleme: 01.05.2022 - 10:25 6602+ kez okundu.
 

DEÜ, TEKNOFEST’in akademik paydaşı oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havaalanı’nda gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST) akademik paydaşı oldu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “TEKNOFEST’in akademik paydaşları arasında da yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak TEKNOFEST’e düzenlenecek yarışmalara olan ilgiyi ve katılımı artıracak çalışmalar gerçekleştirecek, akademisyenlerimizle aktif olarak rol alacağız” diye konuştu.
Ülkemizin milli teknoloji hamlesine yönelik faaliyetlerini akademik ve bilimsel faaliyetleriyle destekleyen Dokuz Eylül Üniversitesi, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in akademik paydaşı oldu. Çocuklarda ve gençlerde havacılık, uzay ve teknoloji konularına ilgi uyandırmak ve ülkemizin mühendislik tabanlı insan kaynağına katkı sunmayı amaçlayan TEKNOFEST, bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havaalanı’nda gerçekleştirilecek. Dokuz Eylül Üniversitesinin ülkemizin yerli ve milli hedeflerine yönelik sorumlulukları doğrultusunda faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya koyulan ‘milli teknoloji hamlesi’ vizyonuna katkı koymak için mensuplarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin yerli ve milli ürünlerle 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması noktasında tüm gayretimizi gösteriyoruz” dedi. “Aktif olarak rol alacağız” Üniversite olarak Türkiye’nin son yıllarda teknoloji üretiminde yakaladığı ivmeyi destekleyen bilimsel ve akademik çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Hotar, “Yaptığımız çalışmaların karşılığını TEKNOFEST’te de alıyoruz. Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirildiği TEKNOFEST’e de öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle katılım sağlıyor; yer aldığımız yarışmalarda da önemli dereceler elde ediyoruz. Bu yıl, Samsun Çarşamba Havaalanı’nda gerçekleştirilecek festivalin akademik paydaşları arasında da yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak TEKNOFEST’e düzenlenecek yarışmalara olan ilgiyi ve katılımı artıracak çalışmalar gerçekleştirecek, akademisyenlerimizle aktif olarak rol alacağız. Uzay teknolojileri, yapay zeka, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi birçok yarışmanın düzenleneceği TEKNOFEST’ten ülkemizin teknoloji kabiliyetini geliştirecek ve dünyanın geleceğini şekillendirecek sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyoruz” sözlerine yer verdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havaalanı’nda gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST) akademik paydaşı oldu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “TEKNOFEST’in akademik paydaşları arasında da yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak TEKNOFEST’e düzenlenecek yarışmalara olan ilgiyi ve katılımı artıracak çalışmalar gerçekleştirecek, akademisyenlerimizle aktif olarak rol alacağız” diye konuştu.

Ülkemizin milli teknoloji hamlesine yönelik faaliyetlerini akademik ve bilimsel faaliyetleriyle destekleyen Dokuz Eylül Üniversitesi, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in akademik paydaşı oldu. Çocuklarda ve gençlerde havacılık, uzay ve teknoloji konularına ilgi uyandırmak ve ülkemizin mühendislik tabanlı insan kaynağına katkı sunmayı amaçlayan TEKNOFEST, bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havaalanı’nda gerçekleştirilecek. Dokuz Eylül Üniversitesinin ülkemizin yerli ve milli hedeflerine yönelik sorumlulukları doğrultusunda faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya koyulan ‘milli teknoloji hamlesi’ vizyonuna katkı koymak için mensuplarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin yerli ve milli ürünlerle 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması noktasında tüm gayretimizi gösteriyoruz” dedi.

“Aktif olarak rol alacağız”
Üniversite olarak Türkiye’nin son yıllarda teknoloji üretiminde yakaladığı ivmeyi destekleyen bilimsel ve akademik çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Hotar, “Yaptığımız çalışmaların karşılığını TEKNOFEST’te de alıyoruz. Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirildiği TEKNOFEST’e de öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle katılım sağlıyor; yer aldığımız yarışmalarda da önemli dereceler elde ediyoruz. Bu yıl, Samsun Çarşamba Havaalanı’nda gerçekleştirilecek festivalin akademik paydaşları arasında da yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak TEKNOFEST’e düzenlenecek yarışmalara olan ilgiyi ve katılımı artıracak çalışmalar gerçekleştirecek, akademisyenlerimizle aktif olarak rol alacağız. Uzay teknolojileri, yapay zeka, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi birçok yarışmanın düzenleneceği TEKNOFEST’ten ülkemizin teknoloji kabiliyetini geliştirecek ve dünyanın geleceğini şekillendirecek sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyoruz” sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.