ÇİBEL Yönetimi, Roman Çalıştayı’ndaki yaşananlarla ilgili açıklama yapıldı

EGE HABERLERİ 23.01.2023 - 15:03, Güncelleme: 23.01.2023 - 15:03 3218+ kez okundu.
 

ÇİBEL Yönetimi, Roman Çalıştayı’ndaki yaşananlarla ilgili açıklama yapıldı

ÇİBEL Şirket Yönetimi, geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında yaşananlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:     15.01.2023 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçıdaroğlu'nun katılımıyla Bayraklı'da, kamuya açık alanda depremzedeler için düzenlenen temel atma töreni, Karabağlar'da düzenlenen okul temel atma töreni ve sonrasında ise Ahmet Adnan Saygun Merkezi'ndeki "Roman Çalıştayı"nda yaşananlar ile ilgili ÇİBEL şirketimiz gerekli incelemelerini tamamlamıştır. Bu incelemeler sonucu olaylara karışan personeller hakkında noter yoluyla işlem başlatılmıştır.   İlk olarak Bayraklı'da daha sonra Karabağlar ve Ahmet Adnan Saygun Merkezi'nde yapılanlarla şirketimizin menfaatlerine zarar verecek şekilde ifade özgürlüğü sınırlarını aşmış, deprem nedeniyle mağduriyet yaşamış depremzedelerin tekrar mağduriyet yaşamasına yol açılmıştır. Ayrıca başka belediye etkinlikleri provoke edilmiş, yaratılan taşkınlık ile alanda bulunanların güvenliği riske atılmış, sahnede düzenlenmek istenen temel atma töreninin gerçekleşmesine engel olunmuştur. Bütün bu yaşanılanlarla gerek günlerce basında yer alan olumsuz haberler gerek sosyal medya gerekse de kamuoyunda oluşan algı ile şirketimiz, küçük düşürülmüş, itibarını zedeleyeci ve rencide edici davranışlarda bulunarak, uymakla yükümlü oldukları menfaatlerimize zarar verebilecek her türlü davranıştan kaçınma yükümlülüğü ihlal edilmiştir.   Ayrıca işverene karşı doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunarak, halihazırda imzalanmış ve yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesi hükümleri devam ederken şirketimizin yasal olarak mecburiyeti olmamasına rağmen, tamamen iyi niyetli bir şekilde inisiyatif alarak yapmaya karar verdiği iyileştirmeye ilişkin süreçte, üyesi bulundukları sendikanın da tasvip etmediği bir şekilde dirlik (barış) borcuna da aykırı davrandıkları tespit edilmiştir. Çalışanı bulundukları ÇİBEL Temizlik Hizmetleri İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında asılsız olarak düşük ücretleme yaptığına ilişkin söylemlerde bulunarak iş akdi ile bağlı çalıştığı şirket şahsiyetine manevi olarak zarar vererek ve küçük düşürecek davranışlar içine girilmiştir. Bütün bu gelişmeler sonucunda şirketimiz tarafından disiplin işlemleri başlatılmış olup, sonuçları ile ilgili kamuoyuna açıklama yapılacaktır.    
ÇİBEL Şirket Yönetimi, geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında yaşananlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:

 

 

15.01.2023 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçıdaroğlu'nun katılımıyla Bayraklı'da, kamuya açık alanda depremzedeler için düzenlenen temel atma töreni, Karabağlar'da düzenlenen okul temel atma töreni ve sonrasında ise Ahmet Adnan Saygun Merkezi'ndeki "Roman Çalıştayı"nda yaşananlar ile ilgili ÇİBEL şirketimiz gerekli incelemelerini tamamlamıştır. Bu incelemeler sonucu olaylara karışan personeller hakkında noter yoluyla işlem başlatılmıştır.

 

İlk olarak Bayraklı'da daha sonra Karabağlar ve Ahmet Adnan Saygun Merkezi'nde yapılanlarla şirketimizin menfaatlerine zarar verecek şekilde ifade özgürlüğü sınırlarını aşmış, deprem nedeniyle mağduriyet yaşamış depremzedelerin tekrar mağduriyet yaşamasına yol açılmıştır. Ayrıca başka belediye etkinlikleri provoke edilmiş, yaratılan taşkınlık ile alanda bulunanların güvenliği riske atılmış, sahnede düzenlenmek istenen temel atma töreninin gerçekleşmesine engel olunmuştur. Bütün bu yaşanılanlarla gerek günlerce basında yer alan olumsuz haberler gerek sosyal medya gerekse de kamuoyunda oluşan algı ile şirketimiz, küçük düşürülmüş, itibarını zedeleyeci ve rencide edici davranışlarda bulunarak, uymakla yükümlü oldukları menfaatlerimize zarar verebilecek her türlü davranıştan kaçınma yükümlülüğü ihlal edilmiştir.

 

Ayrıca işverene karşı doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunarak, halihazırda imzalanmış ve yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesi hükümleri devam ederken şirketimizin yasal olarak mecburiyeti olmamasına rağmen, tamamen iyi niyetli bir şekilde inisiyatif alarak yapmaya karar verdiği iyileştirmeye ilişkin süreçte, üyesi bulundukları sendikanın da tasvip etmediği bir şekilde dirlik (barış) borcuna da aykırı davrandıkları tespit edilmiştir.

Çalışanı bulundukları ÇİBEL Temizlik Hizmetleri İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında asılsız olarak düşük ücretleme yaptığına ilişkin söylemlerde bulunarak iş akdi ile bağlı çalıştığı şirket şahsiyetine manevi olarak zarar vererek ve küçük düşürecek davranışlar içine girilmiştir. Bütün bu gelişmeler sonucunda şirketimiz tarafından disiplin işlemleri başlatılmış olup, sonuçları ile ilgili kamuoyuna açıklama yapılacaktır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.