Türk saraciye sektörü MIPEL’de yer alıyor
Habergündemim.com
Türk saraciye sektörü, dünyanın en büyük saraciye, deri çanta ve aksesuar fuarı MIPEL’e 6 firma ile katılacak. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, fuara katılımın planlanan 10 firmadan 6 firmaya düştüğünü belirtti. Fuar, 7-9 Eylül 2025 tarihlerinde Milano’da gerçekleştirilecek.
MIPEL’DE HEDEF ULUSLARARASI BAŞARI
Başkan Zandar, İtalya’da ayakkabı sektörüne yönelik Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı’nda 7 yıldır milli katılım organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. “İlk yıllarda 10 firma ile başladık, zamanla 40 firmaya ulaştık ve uluslararası katılımda ilk üç ülke arasına girdik. Benzer bir başarıyı MIPEL’de de yakalayacağımıza inanıyorduk. Ancak ekonomik koşullar beklediğimizin altında kaldı” dedi.
İTALYA’YA İHRACATTA DÜŞÜŞ
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Halil Gündoğdu, Türkiye’nin İtalya’ya deri ürünleri ihracatının 2023’te 145 milyon dolar olduğunu, 2024’te yüzde 32 düşüşle 99 milyon dolara gerilediğini açıkladı. Gündoğdu, bu düşüşü durdurmak ve sektörü desteklemek amacıyla MIPEL Fuarı’nda yer alacaklarını vurguladı.
DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SARACİYE BULUŞMASI
MIPEL Fuarı, Milano’da yılda iki kez düzenleniyor ve saraciye, deri çanta ile aksesuar sektörünün uluslararası buluşma noktası olarak öne çıkıyor. 127 edisyondur aralıksız gerçekleşen fuarda Türk firmaları ürün çeşitliliği ve kalitesini sergileyecek. Gündoğdu, “Fuar, sektör temsilcilerini bir araya getiriyor ve Türk saraciye sektörünün gücünü göstermek için önemli bir platform” dedi.