Pakistan’ı sel ve heyelan vurdu: 221 ölü
Pakistan’ın Bajaur, Khyber-Pakhtunkhwa, Gilgit-Baltistan ve Azad Keşmir eyaletlerinde şiddetli sel ve heyelan felaketleri meydana geldi. Afetler sonucunda 221 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda bina ve ev zarar gördü.
Felaketin etkileriPakistan Ulusal Afet Yönetimi Ajansı (NDMA), sel felaketinde 120 hanenin zarar gördüğünü, bir binanın tamamen sele teslim olduğunu ve yardım taşıyan bir helikopterin de düştüğünü açıkladı. Yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle ölü sayısının artabileceği belirtildi.
Türkiye’den taziyeDışişleri Bakanlığı, Pakistan’daki sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, Pakistan halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.